Какво значи "Общината помага на Ботев"???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
локофанатик
Контакти:

Re: Какво значи "Общината помага на Ботев"???

Мнениеот локофанатик » 20 апр 2010 07:42

Ki Cho написа:Принципно Локофанатик е прав и не е типично футболни клубове да носят имената на национални герои.
Също така ОБАЧЕ ... ако приемем, че любимият му Локомотив е приемник на Спортклуб, то тогава как Локофанатик ще обясни факта, че един от клубовете участвали в обединението и образуването на Спортклуб се нарича ... Караджа?
Всъщност има два варианта:
1. Наречен е так защото членуващите са много атлетични турци. /Караджа на турски е вид сърна/
2. Наречен е на Стефан Караджа.

П.С. Лех е митичния основател на Полша. Легендата говори за трима братя - Лех, Чех и Рус тръгнали да търсят късмета си в различните посоки на света. Лехия е старото славянско име на Полша.
П.С. 2 Ако някой не знае каква е връзката между Португалия и Бразилия .... Няма смисъл да обяснявам кой и какъв е ВаШКУ да Гама.
П.С. 3 Питайте Пловдиврам или ... /знаете кого/, те знаят много добре защо клубовете основани по време на войните в началото на ХХ-ти век в България носят имена на Български национални герои. ... ако не са обхванати от фенщина, ще обяснят по-добре и от мен.

Ето как ще стигнем заедно до истината... Без да се караме и без да се дърлим... ЛЕХ е МИТИЧНИЯ основател на Полша, да, от ЛЕГЕНДИТЕ за Полша... Това значи ли, че и Арис Солун, Аякс, Аполон /Кипър/, са кръстени на национални герой, както кават легендите... Или пък Рома или Спарта или Хераклес или още десетки други...?! Говорим за НАЦИОНАЛНИ ГЕРОЙ, което е съвсем различно. Връзката между Португалия и Бразилия е ясна на всеки, но щях да приема за правилно ако ПОРТУГАЛСКИ отбор се казва ВаСКО ли ВаШКУ... Все едно отбор в Русе да се казва Влад /на румънски герой/ или отбор от Видин да се казва Джорджевич /като сръбския герой/. Това имам предвид, нищо повече. Това, което е написано просто не е коректно и така се изкривява леко истината. Тук не става дума дали трябва или не отбори да се кръщават с имена на герои, защото не за това е темата. Аз лично никога не съм викал Ботев е п... или к.. за Левски, ама НИКОГА, така че не ме вълнува как ще се казва противника. Но в този списък има неща, които меко казано са си спорни...
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Потребителски аватар
antonzzzz

Мнениеот antonzzzz » 20 апр 2010 10:35

локофанатик написа:
За Дожа Уйпеш чувам за първи път, че е национален герой на Унгария...

http://en.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B6rgy_D%C3%B3zsa

Чети книжки,момче,стига слуша проповедите на дарби-гуруто!
Като ти се каза,БОТЕВ е създаден във времена,където споменът за героя е бил много ярък,жив и неопетнен! Пловдивчани са били горди,че отборът им носи това велико име,кой да е подозирал в онези времена,че ще се появят измекяри и родоотстъпници,които ще се изриват от злоба при споменаването на това име?

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 20 апр 2010 11:13

локофанатик написа:
Принципно Локофанатик е прав и не е типично футболни клубове да носят имената на национални герои.
Също така ОБАЧЕ ... ако приемем, че любимият му Локомотив е приемник на Спортклуб, то тогава как Локофанатик ще обясни факта, че един от клубовете участвали в обединението и образуването на Спортклуб се нарича ... Караджа?
1. Наречен е так защото членуващите са много атлетични турци. /Караджа на турски е вид сърна/
П.С. Лех е митичния основател на Полша. Легендата говори за трима братя - Лех, Чех и Рус тръгнали да търсят късмета си в различните посоки на света. Лехия е старото славянско име на Полша.
П.С. 2 Ако някой не знае каква е връзката между Португалия и Бразилия .... Няма смисъл да обяснявам кой и какъв е ВаШКУ да Гама.

Ето как ще стигнем заедно до истината... Без да се караме и без да се дърлим... ЛЕХ е МИТИЧНИЯ основател на Полша, да, от ЛЕГЕНДИТЕ за Полша... Това значи ли, че и Арис Солун, Аякс, Аполон /Кипър/, са кръстени на национални герой, както кават легендите... Или пък Рома или Спарта или Хераклес или още десетки други...?! Говорим за НАЦИОНАЛНИ ГЕРОЙ, което е съвсем различно. Връзката между Португалия и Бразилия е ясна на всеки, но щях да приема за правилно ако ПОРТУГАЛСКИ отбор се казва ВаСКО ли ВаШКУ... Все едно отбор в Русе да се казва Влад /на румънски герой/ или отбор от Видин да се казва Джорджевич /като сръбския герой/. Това имам предвид, нищо повече. Това, което е написано просто не е коректно и така се изкривява леко истината. Тук не става дума дали трябва или не отбори да се кръщават с имена на герои, защото не за това е темата. Аз лично никога не съм викал Ботев е п... или к.. за Левски, ама НИКОГА, така че не ме вълнува как ще се казва противника. Но в този списък има неща, които меко казано са си спорни...
[/quote]
Така е, малко по малко ще стигнем до истината и тя е, че както основателите на Арис, Аякс, Хераклес, Спарта, Спартак, Лех и т.н. са искали да подчертаят с името на отбора стремежа си да се доближат до идеалите свързани с тези имена, така и основателите на Ботев ... и Караджа са искали да подчертаят своята съпричастност и отношение към заветите оставени от борците за народна свобода. В тези години, Бай Ганьовщината започва да завладява страната и когато спортът се е превръщал постепено във все по-важна част от живота, това е техния начин да покажат, че са различни от "маскарите" и "мискините" и, че са избрали да следват свят път. Аз съм убеден, че този дух е все още жив. Привържениците на Ботев го доказаха през тези 11 години неравна борба с малодушието, войнстващата некомпетентност и почти психопатното поведение.
Привържениците на Спортклуб също са доказвали през годините, че имат подобен дух. Твърдите, че сте наследници на Спортклуб... В такъв случай, публикации като тези срещу решението на общината да даде пари за ремонт на една зала и един плувен басейн, са меко казано - НЕПОДОБАВАЩИ. Плачът, защо само на тях, а не и на нас пък е ... остави се.
И пак относно имената:
1. Персонално извинение към Локофанатик. Тази простотия с имената е подхваната от fire, според когото може би фактът, че в Пловдив има булеварди с имената Васил Левски, Христо Ботев и т.н. също е обида към паметта им. Темата е само продължена от теб и то в частта за Вашку да Гама. Извинения!
2. Нормално е патриотично настроените българи да предпочетат за патрон на отборите си Ботев, Левски, Караджата, а не елински или други легендарни или полу-легендарни герои. Отделно, че от българските такива се сещам само за Крали Марко, а той комай в Сърбия е известен като Марко Кралевич.
П.С. Колкото да Вашку да Гама ... Всъщност ако той не бе доказал първи, че с дървен 30 метров платноход може да се стигне до Индия, кой знае кога щяха да се появят Колумб, Магелан или Америго Веспучи. Но това всъщност е тема на мнооого по-различен разговор.
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 20 апр 2010 11:14

antonzzzz написа:Чети книжки,момче,стига слуша проповедите на дарби-гуруто!
Като ти се каза,БОТЕВ е създаден във времена,където споменът за героя е бил много ярък,жив и неопетнен! Пловдивчани са били горди,че отборът им носи това велико име,кой да е подозирал в онези времена,че ще се появят измекяри и родоотстъпници,които ще се изриват от злоба при споменаването на това име?

Измекяри са тия които боядисаха паметника му жълт/това че години след това го почистиха не ги оправдава/ и никой не се изрива от злоба когато се споменава името на ПОЕТА РЕВОЛЮЦИОНЕР ХРИСТО БОТЕВ, а отбора ПФК Ботев 191?, това че сте се кръстили ботев не значи че имате нещо общо и трябва да ви свързваме с великия Ботев. Аз сега ако се прекръстя на Христо Ботев щото обичам поезията му и съм признателен за делото му кво ако не се понасяме с теб и аз започна да те псувам ти кво няма да ми отвърнеш щото съм се кръстил на Ботев ли

Христо Ботев и ФК Ботев нямат нищо общо псувайки ФК Ботев псуваме САМО И ЕДИНСТВЕНО НЕГО а не ХРИСТО БОТЕВ
Последна промяна от loko2004 на 20 апр 2010 11:15, променено общо 1 път.
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 20 апр 2010 11:14

loko2004 написа:Измекяри са тия които боядисаха паметника му жълт/това че години след това го почистиха не ги оправдава/

Правилно

loko2004 написа:Христо Ботев и ФК Ботев нямат нищо общо псувайки ФК Ботев псуваме САМО И ЕДИНСТВЕНО НЕГО а не ХРИСТО БОТЕВ

Дали наистина?
Последна промяна от Ki Cho на 20 апр 2010 11:18, променено общо 1 път.

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 20 апр 2010 11:15

Ki Cho написа:Дали?

Какво дали?
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 20 апр 2010 11:19

loko2004 написа:
Ki Cho написа:Дали?

Какво дали?

Редактирах си писаното. Прочети го пак.

Потребителски аватар
usta6a
Контакти:

Мнениеот usta6a » 20 апр 2010 11:22

локофанатик написа:
Ki Cho написа:Принципно Локофанатик е прав и не е типично футболни клубове да носят имената на национални герои.

П.С. 3 Питайте Пловдиврам или ... /знаете кого/, те знаят много добре защо клубовете основани по време на войните в началото на ХХ-ти век в България носят имена на Български национални герои. ... ако не са обхванати от фенщина, ще обяснят по-добре и от мен.

Чети бе, локомотивецо, чети - кво седиш тук и се чудиш от кой дол вода да докараш, за да ни убедиш в нещо, което и ти сам едва ли разбираш:

http://en.wikipedia.org/wiki/CR_Vasco_da_Gama

Club de Regatas Vasco da Gama, usually known as Vasco da Gama or simply Vasco, (after the famous Portuguese explorer of the same name) is a famous and traditional Brazilian multisports club from Rio de Janeiro in Brazil, founded on August 21, 1898 ................. with 62 members (mostly Portuguese immigrants)

Inspired by the celebrations of the 4th centenary of the first sail from Europe to India, the founders chose the name of the Portuguese explorer Vasco da Gama to baptise the new club.

И понеже вие в махалата не сте много наясно с чужите езици, ще ти го преведа:

Клуб де регатас Вашку да Гама, обикновено познат като Вашку да Гама или просто Вашку, (по името на големия португалски изследовател) е прочут спортен клуб в Бразилия от град Рио де Жанейро, онован на 21 август 1898 година от 62 души (повечето португалци).

Вдъхновени от празненствата по случай навършването на 400 години от първото плаване м/у Европа и Индия, основателите избират името на португалския изследовател Вашку да Гама за патрон на новия клуб.

Голяма роля за избора играе и фактът, че дружеството стартира като спортен клуб по гребане.

Разбра ли сега защо отборът се казва Вашку да Гама? И изобщо кво сте тръгнали да ни убеждавате, че е светотатство да се кръщават отбори на национални и каквито и да било герои? Не ви изнася сравнението м/у имената Ботев и Локомотив, може би, както на четирибуквието не му харесва да се сравнява с отбора на Левски София :mrgreen:

Edit: Абе вие луди ли сте, човек една дума като гре-бане не може да напише. Егаси цензурата, егаси нещото.........
Последна промяна от usta6a на 20 апр 2010 11:26, променено общо 2 пъти.
Днешният локомотив пловдив е създаден през 1919 в Кюстендил

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 20 апр 2010 11:23

PLOVDIV PEE 1912 написа:Аз не мога да разбера кво искаш бе брато????Носим името на велик българин,национален герой.Къв ти е проблема не мога да разбера????/Вашия отбор е създаден от комунистите и за това носи име превозно средство.
Запомни едно,отборите се различават по цел и идея на създаването си.Разбираш ли ми тънкия намек?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Опасна работа сте - 50 г комунистически отбор сега нас изкарахте такива, честно нямате равни в извъртането лъжите в манипулациите в тая област биете всички

Потребителски аватар
usta6a
Контакти:

Мнениеот usta6a » 20 апр 2010 11:26

loko2004 написа:
PLOVDIV PEE 1912 написа:Аз не мога да разбера кво искаш бе брато????Носим името на велик българин,национален герой.Къв ти е проблема не мога да разбера????/Вашия отбор е създаден от комунистите и за това носи име превозно средство.
Запомни едно,отборите се различават по цел и идея на създаването си.Разбираш ли ми тънкия намек?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Опасна работа сте - 50 г комунистически отбор сега нас изкарахте такива, честно нямате равни в извъртането лъжите в манипулациите в тая област биете всички

Кво значи 50 години комунистически отбор, бе, умнико? Вие да не би да сте живели на някоя друга планета по това време, че да не сте били под шапката на партията, също като вечно онеправданите левскари?

1 май 1936 година какво ти говори - да не си мислиш, че сте основани в чест на Деня на цветята :mrgreen:
Днешният локомотив пловдив е създаден през 1919 в Кюстендил

Върни се в “Архив”