Ki Cho написа:Принципно Локофанатик е прав и не е типично футболни клубове да носят имената на национални герои.
Също така ОБАЧЕ ... ако приемем, че любимият му Локомотив е приемник на Спортклуб, то тогава как Локофанатик ще обясни факта, че един от клубовете участвали в обединението и образуването на Спортклуб се нарича ... Караджа?
Всъщност има два варианта:
1. Наречен е так защото членуващите са много атлетични турци. /Караджа на турски е вид сърна/
2. Наречен е на Стефан Караджа.
П.С. Лех е митичния основател на Полша. Легендата говори за трима братя - Лех, Чех и Рус тръгнали да търсят късмета си в различните посоки на света. Лехия е старото славянско име на Полша.
П.С. 2 Ако някой не знае каква е връзката между Португалия и Бразилия .... Няма смисъл да обяснявам кой и какъв е ВаШКУ да Гама.
П.С. 3 Питайте Пловдиврам или ... /знаете кого/, те знаят много добре защо клубовете основани по време на войните в началото на ХХ-ти век в България носят имена на Български национални герои. ... ако не са обхванати от фенщина, ще обяснят по-добре и от мен.
Ето как ще стигнем заедно до истината... Без да се караме и без да се дърлим... ЛЕХ е МИТИЧНИЯ основател на Полша, да, от ЛЕГЕНДИТЕ за Полша... Това значи ли, че и Арис Солун, Аякс, Аполон /Кипър/, са кръстени на национални герой, както кават легендите... Или пък Рома или Спарта или Хераклес или още десетки други...?! Говорим за НАЦИОНАЛНИ ГЕРОЙ, което е съвсем различно. Връзката между Португалия и Бразилия е ясна на всеки, но щях да приема за правилно ако ПОРТУГАЛСКИ отбор се казва ВаСКО ли ВаШКУ... Все едно отбор в Русе да се казва Влад /на румънски герой/ или отбор от Видин да се казва Джорджевич /като сръбския герой/. Това имам предвид, нищо повече. Това, което е написано просто не е коректно и така се изкривява леко истината. Тук не става дума дали трябва или не отбори да се кръщават с имена на герои, защото не за това е темата. Аз лично никога не съм викал Ботев е п... или к.. за Левски, ама НИКОГА, така че не ме вълнува как ще се казва противника. Но в този списък има неща, които меко казано са си спорни...