manchesteR*und написа:И кво като няма по-голям стадион бе ? И пак ти казвам не са решили не са направили ,защото ако мислиш че като строиха Уембли им е било проблем да сложат още 6,7 хиляди седалки се лъжеш . А доколкото посещаемоста на мачовете жестоко ме съмнява в Испания да е по-голяма от колкото в Англия ама не ми се спори сега .Но едно е ясно Англииското първенство е най-интересното и най гледаното в целия свят и това е факт !
Личи си колко си некомпетентен! Извинен си - следиш оная боза наречена ВЛ!
Първо: Капацитета на Камп Ноу бе намален от 110000 седящи места на 98800!!! Така че с още 6-7 хиляди места на Уембли пак ще сте зад Камп Ноу!
Второ: да не би само в Англия да може да се строи? По твоята логика Барса не е решила - не е построила много по-голям стадион!
Трето: Барселона вече е в процес на изграждането на проект за нов стадион! Много скоро този Камп Ноу няма да го има, защото ще бъде съборен и на негово място ще бъде построен нов...., който ще бъде много по-голям от сегашният!!! В момента все още не може да бъде постигнат консенсус за капацитета на Камп Ноу, но размерите варират от 150 до 250 хиляди седящи места!!! /На логичния ти въпрос защо ще бъде правен стадион за 150 хиляди души, след като на сегашният стадион капацитета му е намален от 110 хиляди на 98800...? Има много лесен отговор: Ако си бил някога на Камп Ноу ще знаеш защо!!! Защото ако се намираш на последният етаж на стадиона долу играчите се виждат като мравки, а мача трябва да го гледаш с бинокъл! Затова бяха демонтирани седалките на последните 3 реда! Новият стадион ще бъде с по-голяма площ, т.е. няма да бъде толкова висок, но самите трибуни ще са по-големи и ще побират повече зрители!
Четвърто: Да средната посещаемост в Испания е по-ниска от средната в Англия! Но мен не ме вълнува средната посещаемост на другите отбори в Испания, а на Барселона! И няма нито един отбор в Англия, който да има по-голяма посещаемост от Барса през този сезон, защото няма как да побирате повече зрители то нас, вече няколко пъти споменах капацитета на Камп Ноу - 98800 седящи места!!! Защото заради историческата 2009-а година и спечелените 6 трофея... Барса този сезон има рекордна посещаемост и винаги Камп Ноу е пълен ПОНЕ на 85%, за дербита като с Реал, Валенсия, Севиля, Еспаньол стадиона беше пълен на 100%

Пето: Да прав си ВЛ е по-гледаното първеснтво! Просто винаги по-глупавите хора са били мнозинство, а умните са единици!!! Не случайно целият човешки прогрес се дължи на единици много умни хора, а цялата масовка от телета просто ги е последвала и се възползва от тяхните открития, така че не ми е хвали с това, че глупаците са повече и затова ВЛ е по-гледаното първенство! Примера е по-качественото първенство и испанските отбори имат най-много спечелени КЕШ! Вярно основно благодарение на Реал, но това няма значение, важното е, че ВЛ е след Примера и по този показател!!!
П.П. Ето какво пише на сайта на Барса за новият стадион: http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... uccio.html Нищо не се споменава за капацитет на стадиона, защото както казах още не е уточнен, само се знае, че ще бъде по-голям от сегашният!