До 2 години националният отбор на България по футбол ще започне да домакинства в Бургас, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов пред "Ринг". До тогава "Васил Левски" ще загуби лиценза си и вече няма да отговаря на изискванията на ФИФА и УЕФА, а причината за това е липсата на козирки. В същото време стадион "Лазур" с малко подобрения и още една козирка ще успее да покрие изискванията.
Междувременно Михайлов сподели идеята си в СОфия да започте строеж на нов национален стадион на мястото на сегашния "Раковски".
"Там може да се получи наистина разкошно съоръжение, което да приеме дори финал в Лига Европа или Шампионската лига. Капацитет от 40 000 места е постижим, а ако може да е 80 000, ще е още по-добре", смята Михайлов, но призна, че за да стане това, държавата трябва да се ангажира пряко с този проблем.
Статия на sportal.bg...
Вече до гуша ми дойде!!! Принципно нямам нищо против да се играят мачове на националния в провинцията, даже ще е страхотно! НО! В този случай ми прави впечетление поредното идиотско изказване на Боби Перуката Михайлов, който с цялата си наглост заявява, че националният стадион няма да е ГОДЕН! След повече от 4 годишен ремонт и над 7милиона лева изхарчени по него, сега става ясно, че в България няма годен стадион! Дори и този в Бургас-Лазур няма да е годен, ще са необходими допълнителни козирки... Представяте ли си, държавата ОТНОВО нехае?! Нищо ново! Защо мама му стара тая държава е толкова скапана, вече всеки ден се питам това! Толкова ли сме бедни?! За 20 години неможаха една магистрала да направят, един стадион, една фабрика ако щеш! И в крайна сметка, дори и наш клубен отбор да успее да се класира за ШЛ, пак ще трябва да се ходи на майната си за да се играе мача! А аз, примерно, ще мога ли всеки път да бия 400 километра до там, и да давам сумати и пари?
Ставаме свидетели на поредния епизод от умишленото затриване на БЪЛГАРСКИЯТ СПОРТ! Държавата остава без нито един годен стадион, а Перуката се надявал някой да направи хубав стадион със, забележете, 80 000 седящи места! Е такъв тъпец няма просто! СМЕХ!!!