NOMER14 написа:DoSomethingDifferent написа:miro_rz написа:DoSomethingDifferent написа:miro_rz написа:W84me написа:Коча ли ще идва? Тогава вече ще им се стъжни...
Аз съм с две ръце за конкуренцията. Тука трябва да стане като в Португалия или Нидерландия. 3 коня е Ок!
И аз съм съгласен, дори няма да е лошо да има четирима претенденти за титлата в група от десет отбора и четирима, които да се борят да не изпаднат. Звучи много добре, но едва ли ще стане.
И да, и не.
Ако впрочем са 10 отбора и 5 са от София, 2 от Пловдив и ще спрем футбола в провинцията. Градове като Русе, ВТ, Враца ще страдат. Навярно ще вдигнем нивото, но това в Б ще е трагично както сега!
А какво пречи във Враца или Русе да се направи това, което стана в Разград, и да си играят в А група? Иначе да си живуркат, както сега, без стадиони, бази и т.н., в Б група, не виждам голям смисъл. Нищо че са, както казваш, „футболни центрове“.
Във Враца и Русе няма фармацевтични заводи. Нишата вече е запълнена.
Явно не си ме разбрал. Идеята ми е, че когато нямаш пари, си седиш у дома и си готвиш, не ходиш като Манолката по Мишлени. Така е навсякъде, който има пари, се бори за титлата, който няма, играе в Б група и разчита на собствени кадри. Това важи за всички първенства, на всеки 20–30 години се появява по някой „Лестър“, и дотам. После пак в долните нива. Но дори и там хората имат бази, стадиони и стандарти, които се спазват.