Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Tony_CSKA
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот Tony_CSKA » 10 ное 2025 19:04

ivo55 написа:Пичове, някои неща дори и да си ги мечтаете, дори и да ги вярвате, повече не ги споменавайте. Много е важно напрежението от някакви очаквания да е в противниковите лагери.

Съгласен съм. Гледаме си мач за мач.

Ние каквото можахме оттук оправитме. За всичко останало вече си имаме кадърни и милеещи за ЦСКА хора да го свършат.

Septimius
Контакти:

Мнениеот Septimius » 10 ное 2025 19:31

ivo55 написа:Пичове, някои неща дори и да си ги мечтаете, дори и да ги вярвате, повече не ги споменавайте. Много е важно напрежението от някакви очаквания да е в противниковите лагери.

Правилно. Трябва да гледаме напред стъпка по стъпка. Сега трябва да вземем идните два мача. Това е най-важното. Ако Морето, Локото и Лудогорец вземат, че се спънат в следващите два кръга задачата ще стане по-лесна.
Imperium severum, fides perpetua

Septimius
Контакти:

Мнениеот Septimius » 10 ное 2025 23:09

Представителния тим на ЦСКА ще поднови тренировъчен процес утре (11 ноември), след като футболистите получиха двудневна почивка след победата над Левски (1:0) в съботния шампионатен двубой, пишат от армейския клуб.

„До петък (14 ноември) тимът на Христо Янев ще има по едно занимание дневно с изключение на сряда, когато съставът ще тренира двуразово на клубната база в Панчарево. Отборът ще се готви без 7 футболисти, заети с различни национални гарнитури – Петко Панайотов, Теодор Иванов, Йоанис Питас, Лумбард Делова, Фьодор Лапоухов, Сейни Санянг и Кевин Додай. Останалите, попаднали в групата за Вечното дерби, са в добро физическо състояние и ще продължат пълноценно с подготовката си.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 11 ное 2025 13:34

Днес прочетох , че Методи Томанов и екипа му имат нов работен офис. Преместени са на Панчарево
Надявам се този ход е с цел, следобедната дрямка да приключи :twisted:
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Septimius
Контакти:

Мнениеот Septimius » 11 ное 2025 17:30

MASTER_COOL написа:Днес прочетох , че Методи Томанов и екипа му имат нов работен офис. Преместени са на Панчарево

Мисля, че не трябва да сме толкова критични към Томанов. Моето лично мнение е, че и той стана жертва на хаоса причинен от един Изпълнителен директор, който вече не е на власт ;). До колкото разбрах Томанов и като цяло скаутското звено за два месеца бяха обиколили 10 държави да гледат футболисти. Една от причините някои от тях да не дойдат беше споментата и от Бойко Величков в едно интервю наскоро- един от футболистите е бил договорен, но уговорката била да изиграе последен двубой с настоящият си отбор преди да премине при нас. По време на този мач в последната минута от добавеното време той къса коленни връзки. Друг футболист с купени вече самолетни билети се отказва точно в последната минута преди да излети самолета. Другата грешка беше, че в опита си да се привлекат качествени футболисти ръководството се прицели в такива, които бяха желани от водещи отбори в Европа. При започнал шампионат, в който отбора не се представя добре да ходиш и да убеждаваш футболист, който е искан от клуб като Ференцварош например, който играе в ШЛ и да му казваш как видиш ли амбициите на нашия клуб са да играе в Европа, обаче в тоя момент сме в зоната на изпадащите е меко казано несериозно. За мен лично цялата вина беше в ИД. Той не успя да създаде организация с ясни правомощия на всички в ръководството. Назначиха като СД човек като Нога, който има страшен опит в ДЮШ, а те го хвърлиха в небрано лозе. Не беше ясно какво точно върши този човек. Съвсем нормално е като видя в каква джунгла е попаднал да се откаже. След това дилемата с треньора. Имаме важен мач за бараж за ЕКТ. Нашият ИД излиза преди него и казва "Тези футболисти не стават за ЦСКА. Треньора няма да остане след 31-ви май." Е как тези хора след това да имат мотивация да правят каквото и да е? За мен лично Томаш не практикуваше лош футбол. Просто случи на лоши ръководители. Сега се видя, че след идването на Величков къщичката започва да се подрежда. Всеки си знае отговорностите. Янев, Величков и Вангелов са работили заедно и преди, което значи, че и тук ще се сработят изключително лесно. Моето мнение е, че не трябва да бъдем толкова критични към Томанов. И той беше в същата каша като Керкез, Нога и всички останали, която беше забъркана от друг човек. Аз лично мисля, че футболистите доведени това лято макар и на пожар не са толкова зле. Просто с тях трябва да се работи много, защото те просто нямаха подготовка и време за сработване. Смятам, че с правилния подход към тях и надграждане с още 2-3 нови попълнения зимата през пролетта ще изглеждаме съвсем различно като състав.

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 11 ное 2025 17:59

Septimius написа:
MASTER_COOL написа:Днес прочетох , че Методи Томанов и екипа му имат нов работен офис. Преместени са на Панчарево

Мисля, че не трябва да сме толкова критични към Томанов. Моето лично мнение е, че и той стана жертва на хаоса причинен от един Изпълнителен директор, който вече не е на власт ;). До колкото разбрах Томанов и като цяло скаутското звено за два месеца бяха обиколили 10 държави да гледат футболисти. Една от причините някои от тях да не дойдат беше споментата и от Бойко Величков в едно интервю наскоро- един от футболистите е бил договорен, но уговорката била да изиграе последен двубой с настоящият си отбор преди да премине при нас. По време на този мач в последната минута от добавеното време той къса коленни връзки. Друг футболист с купени вече самолетни билети се отказва точно в последната минута преди да излети самолета. Другата грешка беше, че в опита си да се привлекат качествени футболисти ръководството се прицели в такива, които бяха желани от водещи отбори в Европа. При започнал шампионат, в който отбора не се представя добре да ходиш и да убеждаваш футболист, който е искан от клуб като Ференцварош например, който играе в ШЛ и да му казваш как видиш ли амбициите на нашия клуб са да играе в Европа, обаче в тоя момент сме в зоната на изпадащите е меко казано несериозно. За мен лично цялата вина беше в ИД. Той не успя да създаде организация с ясни правомощия на всички в ръководството. Назначиха като СД човек като Нога, който има страшен опит в ДЮШ, а те го хвърлиха в небрано лозе. Не беше ясно какво точно върши този човек. Съвсем нормално е като видя в каква джунгла е попаднал да се откаже. След това дилемата с треньора. Имаме важен мач за бараж за ЕКТ. Нашият ИД излиза преди него и казва "Тези футболисти не стават за ЦСКА. Треньора няма да остане след 31-ви май." Е как тези хора след това да имат мотивация да правят каквото и да е? За мен лично Томаш не практикуваше лош футбол. Просто случи на лоши ръководители. Сега се видя, че след идването на Величков къщичката започва да се подрежда. Всеки си знае отговорностите. Янев, Величков и Вангелов са работили заедно и преди, което значи, че и тук ще се сработят изключително лесно. Моето мнение е, че не трябва да бъдем толкова критични към Томанов. И той беше в същата каша като Керкез, Нога и всички останали, която беше забъркана от друг човек. Аз лично мисля, че футболистите доведени това лято макар и на пожар не са толкова зле. Просто с тях трябва да се работи много, защото те просто нямаха подготовка и време за сработване. Смятам, че с правилния подход към тях и надграждане с още 2-3 нови попълнения зимата през пролетта ще изглеждаме съвсем различно като състав.

Това с трудното убеждаване да дойде даден футболист е мантра, която бе създадена от онзи индивид с 1000 оправдания и нито едно решение. Няма какво да се коментира това, защото не кореспондира с истината.

Лятната селекция имаше време да бъде подготвена от Томанов от ноември 2024 до май 2025. Недопустимо да имаме по една опция на пост. Да, един е бил договорен и не се е качил на самолета, онзи дето се контузи беше Фаетон 2, по-добре е, че се контузи, а не дойде.

Има много пропуски при новопривлечените ни футболисти, прекалено много брак, за да може Томанов да остане или пък да му имаме доверие.

Най-големият проблем беше бившият вече (за радост) ИД. Този провали и протака всичко, което може. Всичко най-лошо му пожелавам.

Zaro1974
Контакти:

Мнениеот Zaro1974 » 11 ное 2025 18:01

Здравейте момчета,
Реших и аз да се присъединя, като се надявам да не досаждам много :)
Стар цесекар, малко над 50 с надеждата , че скоро ще видим 32 -та.
Съгласен съм с Иво, че не трябва да залитаме в крайности. Преди две три седмици щяхме да изпадаме и бяхме дъното, а сега правим сметки за шампиони от една победа над говедата. Мисля, че по реалното е да подкрепяме отбора си и да се надяваме на по реалистични цели. До края на полусезона трябва да се опитаме да вземем максимум точки. Разбира се перфектното е 12, но мисля, че и 10 няма да е зле. Важното е, че ще сме минали мачовете с 2 от 6 те отбора в челото и мача с Ботев, а вярвайте те с Херо през пролетта като треньор ще са много крив отбор. Зимата ще правим сметките.
Дайте време на отбора още да се сработи - вижда се , че форма и сработка се подобряват - за пример мога да посоча Пастор, Мартино или Жордао. Двата уинг бека сега вършеят по 45-50 мин по крилата, а спомняте ли си Пастор като дойде в първия мач с Локо Пловдив направи два спринта по крилото и нямаше сили да се върне, а пухтеше наобратно. Жордао последните два мача имаше спринтове срещу доста по бързи крила, които успяваше да стигне топката преди тях и да я изчисти. Определено има напредък.
Така че да не слагаме тигана за шампион преди да напреднем с още няколко поредни победи

Septimius
Контакти:

Мнениеот Septimius » 11 ное 2025 18:07

Tony_CSKA написа:
Septimius написа:

Това с трудното убеждаване да дойде даден футболист е мантра, която бе създадена от онзи индивид с 1000 оправдания и нито едно решение. Няма какво да се коментира това, защото не кореспондира с истината.

Лятната селекция имаше време да бъде подготвена от Томанов от ноември 2024 до май 2025. Недопустимо да имаме по една опция на пост. Да, един е бил договорен и не се е качил на самолета, онзи дето се контузи беше Фаетон 2, по-добре е, че се контузи, а не дойде.

Има много пропуски при новопривлечените ни футболисти, прекалено много брак, за да може Томанов да остане или пък да му имаме доверие.

Най-големият проблем беше бившият вече (за радост) ИД. Този провали и протака всичко, което може. Всичко най-лошо му пожелавам.

Прав си за всичко, което си написал. Просто от моя опит в корпоративния свят знам, че ако човека на върха на организационната структура не знае какво прави и как да разпредели отговорностите на хората надолу по веригата се получава хаос. За това и аз мисля, че Томанов може и да не е имал цялото това време. Защото в скаутската работа има и доста бумащина, която изисква одобрение от СД, ИД и т.н. И когато това нещо се мотае става проблем. Не случайно и Ради Здравков загатна, че напуска скаутското звено, точно заради хаоса, създаден от ръководителите. Просто не се знаеш кой кум, кой сват, кой на булката брат както се казва.Сега имаме други скаути. До колкото разбрах Пламен Гетов вече е пообиколил Южна Америка в търсене на нови попълнения.

Върни се в “ЦСКА”