Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

На линия
Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот TristaNNN » 05 ное 2025 23:54

ElCochino написа:
TristaNNN написа:Според мен статистиците и анализаторите на данни трябва да въведат някаква скала, по която да се мери стойност като опасност на ударите по посока притивниковата врата.
Неотдавна букмейкърите въведоха xG - показател, показващ възможността и очакванията за отбелязване на гол в реално време от страна на даден отбор. Тук се отчитат доста показатели в реално време, които няма смисъл да изброявам - важен е примерът.
Също така от години има показател Опасни атаки.
Да се надяваме, че в близко бъдеще човеците ще ползват ИИ по предназначение и вместо да манипулират снимки на тъжни лелички и клипчета на жизнерадостни котки, ще се намери начин статистиката да отразява по-адекватно реални събития. Например със скала на опасността от 1 до 10.
Често в играта футбол най-чистите и опасни положения за даден отбор завършват с топка в аут, докато "подаръци" за вратаря се броят за точни удари, които ретроспективно често се приемат за разкостване.

https://footystats.org/clubs/pfc-levski-sofia-3605

Какво по-точно трябва да гледаме тук, виолетке? :roll:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

ElCochino
Контакти:

Мнениеот ElCochino » 05 ное 2025 23:58

TristaNNN написа:
ElCochino написа:
TristaNNN написа:Според мен статистиците и анализаторите на данни трябва да въведат някаква скала, по която да се мери стойност като опасност на ударите по посока притивниковата врата.
Неотдавна букмейкърите въведоха xG - показател, показващ възможността и очакванията за отбелязване на гол в реално време от страна на даден отбор. Тук се отчитат доста показатели в реално време, които няма смисъл да изброявам - важен е примерът.
Да се надяваме, че в близко бъдеще човеците ще ползват ИИ по предназначение и вместо да манипулират снимки на тъжни лелички и клипчета на жизнерадостни котки, ще се намери начин статистиката да отразява по-адекватно реални събития. Например със скала на опасността от 1 до 10.
Често в играта футбол най-чистите и опасни положения за даден отбор завършват с топка в аут, докато "подаръци" за вратаря се броят за точни удари, които ретроспективно често се приемат за разкостване.

Мамин сладък, казах на кого ще викаш виолетка.
Отвори си дзъркелите и виж за великото ти xG. Виж и другите отбори в лигата ни какъв инедкс имат. Разгледай хубаво и статистиката за Shot Convertion Rate и пак я сравни с останалите в насраната ни лига.
Лека нощ, розов чорап.

На линия
Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 06 ное 2025 00:12

ElCochino написа:
TristaNNN написа:
ElCochino написа:

Отвори си дзъркелите и виж за великото ти xG. Виж и другите отбори в лигата ни какъв инедкс имат. Разгледай хубаво и статистиката за Shot Convertion Rate и пак я сравни с останалите в насраната ни лига.
Лека нощ, розов чорап.

Много си тъпа, ма! xG не ми е велика стойност, използвах го за примерен индикатор, белким и тъпачките-тролки схванат какво имам предвид. Уви, в тоя форум са назначени най-тъпите. Махни си пластмасовите мигли от зурлата и се научи да четеш какво пишат хората, преди да рипаш.
Та, какво за Shot Convertion Rate, какво напъва виолетската ти кратуна с него?
Давай, говори по същество.
Бори ме, закрий ме, чакам... да видим дали ще въртя поредния господарски трол на шиш за резил пред форумО. :mrgreen:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Bet_Expert
Контакти:

Мнениеот Bet_Expert » 06 ное 2025 02:42

TristaNNN написа:Преди години в родното футболче се подвизаваше един колоритен шиптер на име Наджи Шенсой. Стана известен като треньор на Пирин, а после беше за малко и в Локомотив, по спомен.
След един загубен мач, в който неговия отбор категорично надигра противника, мисирка го запита дали с тази статистика са заслужавали да загубят мача.
Отговорът на спеца: Статистиката е като късата пола - показва всичко, но не най-важното. А то е, че ние не можахме да вкараме отлични положения.
Това са моите 5 с'тинки по отношение дискусията на колегите, по повод удари и притежание на топката, без да искам да им се натрапвам неканен.

Аз пък помня интервю на Бербо като играч на Ман Юн.
В него той каза две неща важни.
1.Ритат се тези, които не могат да играят.
2.Владение на топка в % не значи нищо. Ти владееш, владееш, а съперника ти прави контра с 3 паса и гол.
И винаги си спомням за думите му.
А Роналдо казваше " Футболът е преди всичко бързина, когато боравиш бързо с топката, вече имаш предимство, защото от дълго владение на топката полза няма"
В крайна сметка, както казваше Кройф, важно е да вкараш с гол повече от съперника в този спорт.
Владение, удари, ъглови, тъчове, са бла-бла.
Празна статистика.
Гол няма ли, владей и 90% и накрая кво, 0:0.
Голям праз :)
Тристан, ти веднъж спомена, че си се занимавал/занимаваш професионално с футбол и май нещо тренираше деца(цитирам по памет).
Та как ги виждаш ти нещата?
Има ли бъдеще сред малките или сме на 100 год от хората?
Методики, възстановяване, хранене и т.н.

ElCochino
Контакти:

Мнениеот ElCochino » 06 ное 2025 08:29

TristaNNN написа:
ElCochino написа:
TristaNNN написа:
ElCochino написа:

Лека нощ, розов чорап.

Много си тъпа, ма! xG не ми е велика стойност, използвах го за примерен индикатор, белким и тъпачките-тролки схванат какво имам предвид. Уви, в тоя форум са назначени най-тъпите. Махни си пластмасовите мигли от зурлата и се научи да четеш какво пишат хората, преди да рипаш.
Та, какво за Shot Convertion Rate, какво напъва виолетската ти кратуна с него?
Давай, говори по същество.
Бори ме, закрий ме, чакам... да видим дали ще въртя поредния господарски трол на шиш за резил пред форумО. :mrgreen:

Диалог с розов чорап няма как да водя. Остани си със здраве.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re:елкочино и тристан

Мнениеот Странджата » 06 ное 2025 10:53

Ако езикът, с който общувате, не е някаква закачка между вас, не бих се гордял с него. Все пак сме съмишленици - левскари ...

.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 06 ное 2025 11:01

Нощта предполага по-улегнали диалози.

На линия
Потребителски аватар
darkblue67
Контакти:

Мнениеот darkblue67 » 06 ное 2025 11:07

Само за сведение последните пет срещи вкарваме по три гола. Това не става само с късмет.

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 06 ное 2025 11:10

То да бяха само те, окей ..... ама не е точно така. От дълго време между левскарите започнаха какви ли не обиди и очевидно не спират, въпреки това, че няколко пъти сигнализирам относно този въпрос, защото продължават да се използват едни и същи терминологии относно хора, които пишат дадено мнение, което не е удобно на останалите - БГЛ, сдруженец, спартаковец, привърженик на НКПСЗ, платен от палмите/Раева и т.н. (последно е безумно, ако някой наистина си мисли, че хора получават пари, за да бранят Сираков във форум с около 30 потребители).

Главните виновници за това разделение не видях да се извинят до ден днешен. Май нямат никакво намерение да го направят, което е още по-трагичното. Лично аз не мога да повярвам колко хора обаче решиха да покажат лошата част от себе си, след като започна периода на голямото разделение сред левскарите.

На линия
Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 06 ное 2025 12:45

Bet_Expert написа:....
Тристан, ти веднъж спомена, че си се занимавал/занимаваш професионално с футбол и май нещо тренираше деца(цитирам по памет).
Та как ги виждаш ти нещата?
Има ли бъдеще сред малките или сме на 100 год от хората?
Методики, възстановяване, хранене и т.н.

Бъркаш ме с някого, аз не съм се занимавал професионално с футбол. Играл съм на аматьорско и полупрофесионално ниво, с организаторска/капитанска дейност също, но дотам. Преди години имах мерак да запиша треньорски курс в НСА, най-ниското ниво, но дори за него се изискваше много висок брой часове посещаемост, та видях, че няма как да го съчетая с работата.
Деца съм "тренирал" чисто любителски покрай разни благотворителни и междушколски турнири - на будителски и приятелски начала, разбира се. Малките много се амбицират, когато някой по-голям им показва разни работи и ги напътства - подсигуряване в отбрана, стрелба с цел, двойни подавания, фалцови удари и т. н. Дечица, нали за пламъчето в техните очи живеем ние, възрастните.
Методиките също са ми интересни - имам даже книжки с пожълтели страници, още от соца. Наскоро си изнамерих една забравена - Организация и подготовка на отбор в промишлено предприятие, някакво подобно заглавие. Ще видим кога ще намеря време и за нея, но по диагонал ми изглежда доста стойностно и интересно четиво.
[offtopic]

Върни се в “Левски”