Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот TristaNNN » 05 ное 2025 23:54

ElCochino написа:
TristaNNN написа:Според мен статистиците и анализаторите на данни трябва да въведат някаква скала, по която да се мери стойност като опасност на ударите по посока притивниковата врата.
Неотдавна букмейкърите въведоха xG - показател, показващ възможността и очакванията за отбелязване на гол в реално време от страна на даден отбор. Тук се отчитат доста показатели в реално време, които няма смисъл да изброявам - важен е примерът.
Също така от години има показател Опасни атаки.
Да се надяваме, че в близко бъдеще човеците ще ползват ИИ по предназначение и вместо да манипулират снимки на тъжни лелички и клипчета на жизнерадостни котки, ще се намери начин статистиката да отразява по-адекватно реални събития. Например със скала на опасността от 1 до 10.
Често в играта футбол най-чистите и опасни положения за даден отбор завършват с топка в аут, докато "подаръци" за вратаря се броят за точни удари, които ретроспективно често се приемат за разкостване.

https://footystats.org/clubs/pfc-levski-sofia-3605

Какво по-точно трябва да гледаме тук, виолетке? :roll:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

ElCochino
Контакти:

Мнениеот ElCochino » 05 ное 2025 23:58

TristaNNN написа:
ElCochino написа:
TristaNNN написа:Според мен статистиците и анализаторите на данни трябва да въведат някаква скала, по която да се мери стойност като опасност на ударите по посока притивниковата врата.
Неотдавна букмейкърите въведоха xG - показател, показващ възможността и очакванията за отбелязване на гол в реално време от страна на даден отбор. Тук се отчитат доста показатели в реално време, които няма смисъл да изброявам - важен е примерът.
Да се надяваме, че в близко бъдеще човеците ще ползват ИИ по предназначение и вместо да манипулират снимки на тъжни лелички и клипчета на жизнерадостни котки, ще се намери начин статистиката да отразява по-адекватно реални събития. Например със скала на опасността от 1 до 10.
Често в играта футбол най-чистите и опасни положения за даден отбор завършват с топка в аут, докато "подаръци" за вратаря се броят за точни удари, които ретроспективно често се приемат за разкостване.

Мамин сладък, казах на кого ще викаш виолетка.
Отвори си дзъркелите и виж за великото ти xG. Виж и другите отбори в лигата ни какъв инедкс имат. Разгледай хубаво и статистиката за Shot Convertion Rate и пак я сравни с останалите в насраната ни лига.
Лека нощ, розов чорап.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 06 ное 2025 00:12

ElCochino написа:
TristaNNN написа:
ElCochino написа:

Отвори си дзъркелите и виж за великото ти xG. Виж и другите отбори в лигата ни какъв инедкс имат. Разгледай хубаво и статистиката за Shot Convertion Rate и пак я сравни с останалите в насраната ни лига.
Лека нощ, розов чорап.

Много си тъпа, ма! xG не ми е велика стойност, използвах го за примерен индикатор, белким и тъпачките-тролки схванат какво имам предвид. Уви, в тоя форум са назначени най-тъпите. Махни си пластмасовите мигли от зурлата и се научи да четеш какво пишат хората, преди да рипаш.
Та, какво за Shot Convertion Rate, какво напъва виолетската ти кратуна с него?
Давай, говори по същество.
Бори ме, закрий ме, чакам... да видим дали ще въртя поредния господарски трол на шиш за резил пред форумО. :mrgreen:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Bet_Expert
Контакти:

Мнениеот Bet_Expert » 06 ное 2025 02:42

TristaNNN написа:Преди години в родното футболче се подвизаваше един колоритен шиптер на име Наджи Шенсой. Стана известен като треньор на Пирин, а после беше за малко и в Локомотив, по спомен.
След един загубен мач, в който неговия отбор категорично надигра противника, мисирка го запита дали с тази статистика са заслужавали да загубят мача.
Отговорът на спеца: Статистиката е като късата пола - показва всичко, но не най-важното. А то е, че ние не можахме да вкараме отлични положения.
Това са моите 5 с'тинки по отношение дискусията на колегите, по повод удари и притежание на топката, без да искам да им се натрапвам неканен.

Аз пък помня интервю на Бербо като играч на Ман Юн.
В него той каза две неща важни.
1.Ритат се тези, които не могат да играят.
2.Владение на топка в % не значи нищо. Ти владееш, владееш, а съперника ти прави контра с 3 паса и гол.
И винаги си спомням за думите му.
А Роналдо казваше " Футболът е преди всичко бързина, когато боравиш бързо с топката, вече имаш предимство, защото от дълго владение на топката полза няма"
В крайна сметка, както казваше Кройф, важно е да вкараш с гол повече от съперника в този спорт.
Владение, удари, ъглови, тъчове, са бла-бла.
Празна статистика.
Гол няма ли, владей и 90% и накрая кво, 0:0.
Голям праз :)
Тристан, ти веднъж спомена, че си се занимавал/занимаваш професионално с футбол и май нещо тренираше деца(цитирам по памет).
Та как ги виждаш ти нещата?
Има ли бъдеще сред малките или сме на 100 год от хората?
Методики, възстановяване, хранене и т.н.

ElCochino
Контакти:

Мнениеот ElCochino » 06 ное 2025 08:29

TristaNNN написа:
ElCochino написа:
TristaNNN написа:
ElCochino написа:

Лека нощ, розов чорап.

Много си тъпа, ма! xG не ми е велика стойност, използвах го за примерен индикатор, белким и тъпачките-тролки схванат какво имам предвид. Уви, в тоя форум са назначени най-тъпите. Махни си пластмасовите мигли от зурлата и се научи да четеш какво пишат хората, преди да рипаш.
Та, какво за Shot Convertion Rate, какво напъва виолетската ти кратуна с него?
Давай, говори по същество.
Бори ме, закрий ме, чакам... да видим дали ще въртя поредния господарски трол на шиш за резил пред форумО. :mrgreen:

Диалог с розов чорап няма как да водя. Остани си със здраве.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re:елкочино и тристан

Мнениеот Странджата » 06 ное 2025 10:53

Ако езикът, с който общувате, не е някаква закачка между вас, не бих се гордял с него. Все пак сме съмишленици - левскари ...

.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 06 ное 2025 11:01

Нощта предполага по-улегнали диалози.

Потребителски аватар
darkblue67
Контакти:

Мнениеот darkblue67 » 06 ное 2025 11:07

Само за сведение последните пет срещи вкарваме по три гола. Това не става само с късмет.

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 06 ное 2025 11:10

То да бяха само те, окей ..... ама не е точно така. От дълго време между левскарите започнаха какви ли не обиди и очевидно не спират, въпреки това, че няколко пъти сигнализирам относно този въпрос, защото продължават да се използват едни и същи терминологии относно хора, които пишат дадено мнение, което не е удобно на останалите - БГЛ, сдруженец, спартаковец, привърженик на НКПСЗ, платен от палмите/Раева и т.н. (последно е безумно, ако някой наистина си мисли, че хора получават пари, за да бранят Сираков във форум с около 30 потребители).

Главните виновници за това разделение не видях да се извинят до ден днешен. Май нямат никакво намерение да го направят, което е още по-трагичното. Лично аз не мога да повярвам колко хора обаче решиха да покажат лошата част от себе си, след като започна периода на голямото разделение сред левскарите.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 06 ное 2025 12:45

Bet_Expert написа:....
Тристан, ти веднъж спомена, че си се занимавал/занимаваш професионално с футбол и май нещо тренираше деца(цитирам по памет).
Та как ги виждаш ти нещата?
Има ли бъдеще сред малките или сме на 100 год от хората?
Методики, възстановяване, хранене и т.н.

Бъркаш ме с някого, аз не съм се занимавал професионално с футбол. Играл съм на аматьорско и полупрофесионално ниво, с организаторска/капитанска дейност също, но дотам. Преди години имах мерак да запиша треньорски курс в НСА, най-ниското ниво, но дори за него се изискваше много висок брой часове посещаемост, та видях, че няма как да го съчетая с работата.
Деца съм "тренирал" чисто любителски покрай разни благотворителни и междушколски турнири - на будителски и приятелски начала, разбира се. Малките много се амбицират, когато някой по-голям им показва разни работи и ги напътства - подсигуряване в отбрана, стрелба с цел, двойни подавания, фалцови удари и т. н. Дечица, нали за пламъчето в техните очи живеем ние, възрастните.
Методиките също са ми интересни - имам даже книжки с пожълтели страници, още от соца. Наскоро си изнамерих една забравена - Организация и подготовка на отбор в промишлено предприятие, някакво подобно заглавие. Ще видим кога ще намеря време и за нея, но по диагонал ми изглежда доста стойностно и интересно четиво.
[offtopic]

Върни се в “Левски”