efbet Лига: Левски (София) - Берое (Стара Загора), Събота от 20:15 ч.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: efbet Лига: Левски (София) - Берое (Стара Загора), Събота от 20:15 ч.

Мнениеот tmanolov » 09 окт 2025 10:31

SANSIRO7 написа:Колко е хубаво да си поддръжник на някаква теза. Ако вземем че спечелим нещо-значи късмета яко е покрил дон Хулио и г.з. ако пък не спечелим нищо: Казахме ви ние-славизация, фалитизация, хазартизация. Абе профанизация.

не се притеснявай, няма да спечелим нищо значимо - проблемът не е в това, проблемът е в липсата на мечти - при рибарчето имаше такива, въпреки събраният за 0 лева отбор, докато сега няма, въпреки дадените 5-6 милки за играчи и уж отличните игри на отбора
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 09 окт 2025 10:47

Постарах се да извадя кой къде е след 11 кръга:
- Мъри - 8-0-3 / 21-6 - сравнително лека програма, но все пак победа над припоците между останалите мачове. Загуби от числото, славия и локо Сф в гостувания, като последната беше ултра скандална със съдийски грешки. Във всички мачове смачкахме съперниците си
- пеТ Костов - 7-1-2 / 20-8 - не чак толкова лека програма, загуби като домакин от числото и делиорманци, от локо пд като гости и равен с Крумовград, отново като гости
- Генчев - 8-1-2 / 23-6 - загуби от Ботев Пд и Лудогорец като гости (в последните минути и след много силна наша игра - липса на малшанс, акто и двата гола са реално автоголове) и равен със Спартак Вн, всички отбори от топ 4, като междувременно отново като гости са бити и Локо Пд, а е взето и "вечното дерби" с припоците - ужасяващо тежка програма с гостувания на всички по-сериозни отбори в началото
- Хулио - 8-2-1 / 19-6 - да не обяснявам пак с какви клизми и срещу какви отбори са взети точките - много лесна програма до момента

просто факти - както искате си ги интерпретирайте
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 09 окт 2025 10:59

tmanolov написа:Мое ли аз :) моята теза е следната - г.з. играе ол ин, понеже е завършен комарджия, като за момента и на него, и на проксито му Хулио им връзва на куче, което е супер. Проблемът е, че всички знаем, че шампиони няма как да станем по нито един начин, освен шишинка през гонзинка да направят нещо, ама ние това не го искаме. Ерго, след края на кампанията ще има униние, а ако стане и срив - хептен, което никак не е ок. В същото време това хвърляне ол ин изчерпва всичките ни резерви и между този ол ин и онва на ивков - бал съм ги в НАП-а, ние сме Левски бааа и няма да посмеят да ни фалират, няма никаква разлика.

Та надеждата е да вземем титлата и да сме шампиони, за да влезем в групи (другият начин за влизане в групи е хипофантастика), щото без групи сме чао (ако се класираме за ЕКТ, което приемаме априори).

Ем да, ама изпадаме в ситуация damned if you do, damned if you don't. Щото ако пък не сме all in (въпреки че не мисля че сме, просто имаме приемлива за момента ръка и маса) ще се започне с "ама тия не искат нищо да спечелят", "нямаме амбиции като клуб" и прочее.
Иначе съм съгласен, че титлата може да е изключително важна за оцеляването ни като клуб, но не мисля че сме на един сезон без групи разтояние от фалита. По-скоро на 2-3 сезона от отпадане в първи квалификационен, което не е невъзможно, но се надявам да се надгражда тоя отбор и с по-добър коефициент да не минаваме през драми като Бер Шева.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 09 окт 2025 11:09

rhaegar написа:
Ем да, ама изпадаме в ситуация damned if you do, damned if you don't. Щото ако пък не сме all in (въпреки че не мисля че сме, просто имаме приемлива за момента ръка и маса) ще се започне с "ама тия не искат нищо да спечелят", "нямаме амбиции като клуб" и прочее.
Иначе съм съгласен, че титлата може да е изключително важна за оцеляването ни като клуб, но не мисля че сме на един сезон без групи разтояние от фалита. По-скоро на 2-3 сезона от отпадане в първи квалификационен, което не е невъзможно, но се надявам да се надгражда тоя отбор и с по-добър коефициент да не минаваме през драми като Бер Шева.

До не малка степен си прав - така е, просто аз имам ненавист към Насо Ануса от 1994 насам, когато ми беше идол и ни заряза за пари, която ненавист само е подсилвана през годините, та не вярвам, че имам и 1% шанс да бъдем този Левкси, който следва да бъдем, под неговото скъсаняшко управление. Отделно, считам, че ол ин-ът, ако не са му обещани пари за догодина, е супер вреден за нас, при наличието 20-на взаимозаменяеми футболисти, които вземат немалко пари - веднъж само да има забавяне и ще има No pay, no play и сме довиждане, а парите ни са силно лимитирани, особено след като не се очаква нищо сериозно като постъпления в следващите 8-9 месеца (освен трансфер).

Та малко като сектор А на тотонев - че ни трявба нов сектор/стадион, е безспорен факт, ама като тръгнеш на изуй гащи и на обещания, независещи от теб (Южен поток и Газпром), става това, което стана. А ние втори такъв момент не съм съм сигурен, че ще го преживеем. Правилният вариант беше този на Мъри - правиш играчи, продаваш, събираш някой лев, разплащаш се и лека-полека поставяш реалистични цели и си градиш кочинката, а не прескачаш етапи. Етапи се прескачат с много пари, каквито ние нямаме - това ми е проблемът
Непринуден написа:

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 09 окт 2025 12:05

tmanolov написа:Постарах се да извадя кой къде е след 11 кръга:
- Мъри - 8-0-3 / 21-6 - сравнително лека програма, но все пак победа над припоците между останалите мачове. Загуби от числото, славия и локо Сф в гостувания, като последната беше ултра скандална със съдийски грешки. Във всички мачове смачкахме съперниците си
- пеТ Костов - 7-1-2 / 20-8 - не чак толкова лека програма, загуби като домакин от числото и делиорманци, от локо пд като гости и равен с Крумовград, отново като гости
- Генчев - 8-1-2 / 23-6 - загуби от Ботев Пд и Лудогорец като гости (в последните минути и след много силна наша игра - липса на малшанс, акто и двата гола са реално автоголове) и равен със Спартак Вн, всички отбори от топ 4, като междувременно отново като гости са бити и Локо Пд, а е взето и "вечното дерби" с припоците - ужасяващо тежка програма с гостувания на всички по-сериозни отбори в началото
- Хулио - 8-2-1 / 19-6 - да не обяснявам пак с какви клизми и срещу какви отбори са взети точките - много лесна програма до момента

просто факти - както искате си ги интерпретирайте

най-добре е да направиш тоя анализ след 15тия кръг. Иначе анализа ти е субективен с уговорките "лесна програма", "не чак толкова лесна програма" и т.н.

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 09 окт 2025 12:08

SANSIRO7 написа:Колко е хубаво да си поддръжник на някаква теза. Ако вземем че спечелим нещо-значи късмета яко е покрил дон Хулио и г.з. ако пък не спечелим нищо: Казахме ви ние-славизация, фалитизация, хазартизация. Абе профанизация.

Манолов добре се хеджира, спор няма :)

Малко ми прилича като един дядка навремето пред входа, когато бяхме ученици. Като го биеш на карти - "късмета на начинаещия, щото ти се паднаха 4ри валета, егати калиткото", ако бие той "победил щото разбира от карти, късмета отива при силния и т.н."

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 09 окт 2025 12:27

Голям "късмет". Половин година без загуба. Де този "късмет" да имаше голямото му Д и да излезе от магнита, ама не. Лоши американци, лоши медии. Как може да приемат "поръчки" на ПП-ДБ и да пишат "лъжи"? :)))
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 09 окт 2025 13:08

helic написа:

Манолов добре се хеджира, спор няма :)

Малко ми прилича като един дядка навремето пред входа, когато бяхме ученици. Като го биеш на карти - "късмета на начинаещия, щото ти се паднаха 4ри валета, егати калиткото", ако бие той "победил щото разбира от карти, късмета отива при силния и т.н."

Какво хеджиране, когато базовата ти презумпция е чиста фантастика, съществуваща само в твоето съзнание. Левски оперира с напълно балансиран бюджет, като приходната и разходната част дори ще намалеят в сравнение с миналата година (разходите намаляват поради липсата на огромните суми платени накуп към НАП и общината, а приходите - поради отказа да продадем играчи). Отделно, Левски вече има на разположение активи, които му позволяват безпроблемно да си осигури оборотно финансиране (вдигнатия запор над търговските марки), както и играчи, които спокойно може да продаде при нужда (Вуцов, Макун, Майкон, Търдин, Марин, Сангаре и други). Има още много време, но още от този момент мога да ви кажа, че ще завършим 2025 г. с печалба или, в най-лошия случай, на нула.

Bet_Expert
Контакти:

Мнениеот Bet_Expert » 09 окт 2025 13:23

rhaegar написа:
Bet_Expert написа:Правилно, може да сме временно лидери, но това нищо не означава все още.
Крайно време е да спрем да говорим за титла.
Ако стане, ок, но цял сезон да се надъхваме и накрая пак зелена(очаквана)титла ще ни донесе само разочарование.
Истината е, че по-слаб Ботев Пд, ЦСКА-Сф, Локо Сф и Славия трудно може да срещнем.
Конкуренцията е направо мъртва.
Половината отбори са пред фалит, Лигата се тресе през ден от тото-скандали и залагания.
И ако наистина след 21.10 отнемат лиценза на Спартак, както се очаква, ще стане съвсем селско първенството.
Ще има отбори, които почиват всеки кръг, служебни победи 3:0 и т.н.
Единствено 1948 карат на мускули, ние сме другите, които не сме в разпад, и разбира се, Лц.
Всичко друго е тотална утайка.
А към Втора Лига дори не ми се поглежда.
Мъка неземна е там.

Значи, нека обобщим.

Ние сме един от двата отбора и половина дето не са ужасно зле през тоя сезон. Конкуренция никаква няма. Водим в класирането. Ама да не сме говорели и да не сме се надявали на титла, за да не останем с пръст в уста (или в г*з, според пристрастията). Същевременно ако нямаме амбиции, сме готови за славизация. Нали това казва нашият общ приятел Манолов, когото ти така старателно обгрижваш словесно. Дай кажи последно какво да правим, че да сме наясно с директивата.

Казвам ти(въпреки, че ме иронизираш), просто трябва да бъдем по-смирени.
Защото Левски е доказал през годините, че дори нарисувана титла може да изгуби, и то на Герена.
Както може да загуби нелепо и поредица финали за Купата от видимо по-слаби тимове.
Та, директивата е, да го караме по-кротко с приказките за титла.
Пък, ако я спечелим, ще има да празнуваме, щото 17 години си е доста време вече.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 09 окт 2025 13:55

Ама кой е казал 100% сме шампиони бе?? Хората се надяваме и оценяваме това, че засега се движим сравнително добре.

Върни се в “Левски”