Волейбол - Всекидневна тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

drvasko98
Контакти:

Re: Волейбол - Всекидневна тема

Мнениеот drvasko98 » 26 сеп 2025 19:51

NOMER14 написа:
drvasko98 написа:
NOMER14 написа:Преди години играят Цска и Левски. Сините не могат да съберат състав. И пускат Алекс Николов - едно детенце с очила за плуване да посреща топките. Ясно ви е какво се случва. Цесекарите им стана съвестно, и за да има някаква интрига, и те пуснаха едно момченце с името Татаров. Гледайки това по тв, не ми е идвало на ум какво ще стане с тях.

Айде да не се изхвърляме. Татаров може, но детето Александър все пак е синът на Владимир

Отново ме репликираш за факти в историята.
Ето, хората четат гонг:
https://bgvolleyball.com/new.php?id=362867&s_id=

Не те репликирам за факти, а те репликирам, че Александър не е някакво дете, моето или твоето, което са пуснали и открили, а син на световно известен играч

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 26 сеп 2025 20:09

Писал съм го на крак на смартфона без оцветявания.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 26 сеп 2025 21:53

Изключително много се радвам на това, което правят нашите момчета във Филипините.

Фен съм на ЦСКА, но не мога да не отбележа огромния принос на отборът на Левски, тъй като доколкото знам те имат цели 8 състезатели от тяхната школа в състава, който е на световното в момента.

Преди няколко дни случайно попаднах на интервю по Дарик на Стефан Стоянов с Давид Давидов от УС на Левски. Страхотно впечатление ми направи този човек с нещата, които каза: Как са започнали от нулата; как са си направили първо базата и залата; как са имали стратегически план за развитие за 5-6 години напред; как са взели Братята Николови, когато са били на 10 и постепенно са ги изградили и т.н..

Разбира се, не мога да не отбележа името на Владо Николов. Не толкова защото е баща на Алекс и Мони, а защото мисля, че от него започна проекта на Левски, той им беше президент в началото, той е привлякъл всички тези бизнесмени като Давидов, без които е нямало как да стане, защото държавата е ясно на всички колко помага.

Но Владо е само едно от златните зрънца във волейбола. Само се замислете колко Пичове, Мъже и Истински Българи има във Волейбола, и най-вече, че те работят за Българския Волейбол — такива като Пушката- Евгени Иванов, Николай Иванов, Димо Тонев, Пламен Константинов ( макар и в Русия), Найден Найденов, Александър Попов, Миро Живков, Мартин Стоев и т.н. И да не забравяме ролята на Любо Ганев, който някакси е успял да ги обедини да работят за българския волейбол.

И ако направим сега едно сравнение между тези наистина големи българи и в преносен и в буквален смисъл и хората, работещи в БФС например разликата според мен е наистина потресаваща.

Първите работят наистина за просперитета на волейбола и всеки е поставен на правилното място, а в БФС сигурно 80 процента са едни плужеци, които единствено взимат някакви пари, а не са свършили работа за 10 стотинки така да се каже. И само като видим кой стои начело на БФС— един човек, който, ако го накараме да реши някоя задача за 5 клас или да напише сбит преразказ сигурно няма да знае как да направи пряката реч в непряка. И тоя същият обяснява ония ден врели-некипели как трябвало време, да сме били по-позитивни и се оправдава с глупости. Просто печели време, в което още да седи на шефското кресло и да се подпира на масата, както и да прибира кинти. Лошото е, че някои хора, особено левскарите му се връзват.

Но помислете си пичове, няма значение боята, искаме ли още 20-30 години да сме все така във футбола или искаме като във волейбола нещата да потръгнат най-сетне, да се даде приоритет най-после на националния отбор, а не само да се угажда на клубните президенти, да се даде шанс на младите българи, а не да се измислят някакви тъпи правила, които големите клубове да прескачат, плащайки си. Трябват много по-твърди правила и нормативи, които всички клубове да спазват, пък ако ще и две-три години да не играе никой отбор в Европа и А група да намалее откъм тимове.

Неминуемо, ако се тръгне супер твърдо и кардинално на промени в българския футбол ще има период от няколко години, който ще трябва да се изстрада преди да тръгнем нагоре. Имам предвид най-вече в клубния футбол, той националния и сега е на дъното, даже под.

Замислете се!!!!!……....... :!: :!: :!:
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 26 сеп 2025 23:17

NOMER14 написа:
TodorT написа:Най-хубавото е, че тези млади момчета издържаха, концентрира Само си спомнете как изглеждаше този отбор преди месеци, когато падахме 0-2 от Турция във ВНЛ....

Само да ти припомня, че срещу турчилята след първия гейм играхме без двете братчета и е нормално да падне. А 3-4 дни преди това разнебитихме Япония без капитана ни. Бях в залата в Бургас и виждах какво се ражда.
И си спомних за 2006 във Варна, когато играхме с Куба и изпратихме националите за медал в края на годината на световното.

Да, контузията на Мони беше сериозен психологически удар, но след този момент нямаше друг играч да поеме инициатива в мача, да се опита да измъкне Алекс от ситуацията. Говоря чисто психологически как стояха момчетата в мача с Турция, в мача с Иран и колко по-зряло играха вчера.
Татаров беше диагонал в юношеските години, дори в младежките гарнитури играеше диагонал , а 4ки бяха Алекс Николов и Влади Гърков. Георги започна да играе като посрещач на по-късен етап в ЦСКА :roll: Не съм оптимист, че утре Бленджини ще го пусне титуляр за сметка на Мартин Атанасов, но да видим ...

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 27 сеп 2025 00:46

Ще почне с Мартин. Татаров изнесе половината мач и трябва да почине, че може и финал да играем... дълъг.
Зависи с какви сервиси ще почнат чехите.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 27 сеп 2025 01:34

Хайде сега...изигра почти два гейма и половина, а досега не е играл в първенството. Няма нужда от почивка.

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 27 сеп 2025 01:38

И аз не очаквам промени в състава. Татаров се включи силно, но пък Атанасов изигра на ниво всички предишни срещи. Макар тази със САЩ да беше най-важната, не бих очаквал заради нея Бленджини рязко да намали доверието си към него.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

plmar
Контакти:

Мнениеот plmar » 27 сеп 2025 09:30

Тръгваме, успех на България!
Изображение

Vesko85
Контакти:

Мнениеот Vesko85 » 27 сеп 2025 10:02

Нивото на мача не е особено високо, но Чехия са си труден отбор. Не са толкова лесен опонент, както ги описват повечето медии. Успех на нашите момчета.

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 27 сеп 2025 10:59

Не са слаб отбор чехите, но предимно нашите неточности ги задържат в срещата. Да успеем да намалим малко грешките от начален удар, ще си вземем мача. Вярвам, че сме по-добрият отбор.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Върни се в “Волейбол”