Мнениеот danko_sot » 26 сеп 2025 21:53
Изключително много се радвам на това, което правят нашите момчета във Филипините.
Фен съм на ЦСКА, но не мога да не отбележа огромния принос на отборът на Левски, тъй като доколкото знам те имат цели 8 състезатели от тяхната школа в състава, който е на световното в момента.
Преди няколко дни случайно попаднах на интервю по Дарик на Стефан Стоянов с Давид Давидов от УС на Левски. Страхотно впечатление ми направи този човек с нещата, които каза: Как са започнали от нулата; как са си направили първо базата и залата; как са имали стратегически план за развитие за 5-6 години напред; как са взели Братята Николови, когато са били на 10 и постепенно са ги изградили и т.н..
Разбира се, не мога да не отбележа името на Владо Николов. Не толкова защото е баща на Алекс и Мони, а защото мисля, че от него започна проекта на Левски, той им беше президент в началото, той е привлякъл всички тези бизнесмени като Давидов, без които е нямало как да стане, защото държавата е ясно на всички колко помага.
Но Владо е само едно от златните зрънца във волейбола. Само се замислете колко Пичове, Мъже и Истински Българи има във Волейбола, и най-вече, че те работят за Българския Волейбол — такива като Пушката- Евгени Иванов, Николай Иванов, Димо Тонев, Пламен Константинов ( макар и в Русия), Найден Найденов, Александър Попов, Миро Живков, Мартин Стоев и т.н. И да не забравяме ролята на Любо Ганев, който някакси е успял да ги обедини да работят за българския волейбол.
И ако направим сега едно сравнение между тези наистина големи българи и в преносен и в буквален смисъл и хората, работещи в БФС например разликата според мен е наистина потресаваща.
Първите работят наистина за просперитета на волейбола и всеки е поставен на правилното място, а в БФС сигурно 80 процента са едни плужеци, които единствено взимат някакви пари, а не са свършили работа за 10 стотинки така да се каже. И само като видим кой стои начело на БФС— един човек, който, ако го накараме да реши някоя задача за 5 клас или да напише сбит преразказ сигурно няма да знае как да направи пряката реч в непряка. И тоя същият обяснява ония ден врели-некипели как трябвало време, да сме били по-позитивни и се оправдава с глупости. Просто печели време, в което още да седи на шефското кресло и да се подпира на масата, както и да прибира кинти. Лошото е, че някои хора, особено левскарите му се връзват.
Но помислете си пичове, няма значение боята, искаме ли още 20-30 години да сме все така във футбола или искаме като във волейбола нещата да потръгнат най-сетне, да се даде приоритет най-после на националния отбор, а не само да се угажда на клубните президенти, да се даде шанс на младите българи, а не да се измислят някакви тъпи правила, които големите клубове да прескачат, плащайки си. Трябват много по-твърди правила и нормативи, които всички клубове да спазват, пък ако ще и две-три години да не играе никой отбор в Европа и А група да намалее откъм тимове.
Неминуемо, ако се тръгне супер твърдо и кардинално на промени в българския футбол ще има период от няколко години, който ще трябва да се изстрада преди да тръгнем нагоре. Имам предвид най-вече в клубния футбол, той националния и сега е на дъното, даже под.
Замислете се!!!!!……....... :!: :!: :!:
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]