Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

goshev
Контакти:

Re: 9 кръг/ Ботев Враца- ЦСКА/ 22.09.2025 г./20.30 ч.

Мнениеот goshev » 23 сеп 2025 22:19

MASTER_COOL написа:
danko_sot написа:Но да искаш оставка при положение, че налива толкова пари в стадион, бази, ДЮШ, това е някакси неморално.

Това е точното определение, Данко !
Аз ако съм на негово място и прочета подобни неща, моментално спирам кранчето !

Да налива пари в стадион и бази, налива пари и в отбора, но непрекъснато да залагаш на идиоти в управлението на клуба нещо не ми се връзва.Да не кажа и по-тежка дума свързана с финикийски знаци за миналите до сега "управленци''.Аз нямам за мен обяснение да даваш толкова пари за клуба и да не те интересуват резултатите на отбора.Има нещо, което на мен неми е ясно.Хайде по-умните и знаещи :) да ми/ни обяснят!

Mitata
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот Mitata » 23 сеп 2025 22:21

ivo55 написа:Много ниска топка. Но тук яко се възползва от най-ниско интелигентните, които нищо не предлагат, нямат идеи, нямат визия, единствено държат да изпъкнат с това, че вярват, че Папазки не инвестирал за да ни подари стадиона, ами мислел подло пари да изкарва.

Емо най-тъпия и нисък пън в Южния парк го знае това. И какво, явно е по-добре ЦСКА да няма стадион, защото това е алтернативата ... Аз пък чакам с нетърпение да давам по 30-40 лв. за билет и да водя цялото си семейство 2 пъти в седмицата на мач дей. На културно, на чисто, на топло, на ресторанти, на кафенца, на мелбички, на бутилка качествено вино...

Много ясно, че това има цена.

И никой друг не е предложил да инвестира 100-150 милиона в аванс, за да може да го продава после ...

За да няма грам съмнение относно намеренията на Папазки, какъв е проблемът собствеността на Арена ЦСКА да остане на името на ЦСКА, не да е записана на името на някакво непознато нам лице? ЦСКА е тясно свързан с обществения интерес и не е редно да се правят неща, които могат само да ни притеснявят. Редно е, ако не друго, да дадат някакво разяснение, да дадат ясни гаранции, че този стадион няма да се използва за неясни цели, извън нуждите на ЦСКА.

И аз ще ходя на мачовете на ЦСКА на новия стадион с удоволствие, но бих искал да знам, че всичко, свързано със стадиона, неговите собственици, е чисто.
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!

dedko2022
Контакти:

Мнениеот dedko2022 » 23 сеп 2025 22:45

Разделянето на футболният клуб от фирмата инвестираща в инфраструктурата има както своите предимства, така и своите недостатъци. От една страна тези големи инвестиции, които много трудно могат да се възвърнат, както и евентуално недоброто управление на тази база, би се отразило негативно на клуба. От друга страна клуб със собствена модерна база и стадион, би бил много по-привлекателен за по-сериозни чужди инвеститори, които да доразвият започнатото. Във всички случаи според мен този стадион би бил безсмислен без клуба ЦСКА и не виждам кой друг клуб би имал апетити да придобие стадиона. Може да се окаже обаче, че след изграждането на базите, клуба да е принуден да си плаща, за да ги ползва и докато Папазки е собственик и на двете всичко да е ок, но ако се появи по-сериозни кандидат за клуба, нещата да станат значително по-сложни. Варианти разни, но да се твърди, че се наливат едни стотици милиони от любов към клуба, хайде да не си приказваме приказки за наивници. Във всички случаи обаче е очеизваден контраста между начина по който се работи по базата и този в клуба. Дано само не се окаже, че се прави умишлено!

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 23 сеп 2025 22:48

Не го мислете много тоя казус - каквато и да е собствеността на стадиона, то той е изцяло зависим от това ЦСКА да играе на него и по възможност да е топ отбор, с което да привлича публика. Каква ще му е печалбата на еди кой си, ако никой не играе там и не се пълнят магазините и заведенията покрай това. Кой ще играе там, освен ЦСКА, няма кой.
Така че, който и да е собственик, иска, не иска, ще има интерес ЦСКА да се развива чисто футболно и да си пълни стадиона.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

dedko2022
Контакти:

Мнениеот dedko2022 » 23 сеп 2025 22:52

+1
Такива са и моите разсъждения. Просто не разбирам с каква цел, или поради каква причина от година и половина клуба се управлява по този аматьорски начин.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 23 сеп 2025 23:05

За да спрем безкрайните и често некоректни дискусии, нека подредим фактите около „Българска армия“:

Собственост:
В момента стадионът е собственост на дружеството „Спортни имоти Българска армия“ АД, в което съсобственици са „Сердика спортни имоти“ ЕАД (държавно, под шапката на Министерството на спорта) и „Арена ЦСКА“ ЕООД.

Държавното участие:
Държавата не влага пари. Нейният дял е под формата на непарична вноска – поземленият имот с идентификатор 68134.109.29 по кадастралната карта. Срещу това държи 50% от собствеността.

Инвестицията:
Всички средства за изграждането – в размер на 100–150 милиона лева – идват от дарения към юридическото лице с нестопанска цел „Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука“ (ЕИК 207235259).

Функция на имота:
По закон и по одобрените планове на Столична община на това място може да има само стадион. Идеята, че някой ще вложи стотици милиони, за да разчисти терен и след това да строи жилища или офиси, е абсурдна. Самият модерен стадион ще включва значителни бизнес площи – по мащаб сравними със среден мол. Така е по цял свят – няма съвременен стадион без търговски зони и офис пространства.

Логиката на инвестицията:
Не е сериозно да се очаква частен инвеститор „да подари“ подобна сума. Това е бизнес проект – вложени средства срещу бъдеща възвръщаемост.

Структура на дружествата:
„Арена ЦСКА“ ЕООД (ЕИК 205552531) е изцяло собственост на „Фонд Спорт“ ООД (ЕИК 207169873). Именно през него се инвестира, за да бъде премахната опасната руина и на нейно място да се изгради модерно съоръжение.

Управление:
„Фонд Спорт“ ООД е търговско дружество, което ще управлява бъдещия стадион и прилежащите площи. Това означава, че може да извършва търговска дейност и да реализира печалба.

Фондацията:
71,28% от „Фонд Спорт“ ООД се държи от фондация „Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука“. Така инвестициите – за стадион, за клуба, за базата в Панчарево и новата ДЮШ – се оформят като дарения към фондацията. Това предпазва клуба от вътрешни заеми и тежести върху неговото търговско дружество.

Контролът:
Трябва ясно да се каже: с изключение на непаричната вноска на държавата (самия терен), всички останали дружества и фондацията са изцяло контролирани в момента от сем. Папазки. С други думи, все едно през кое точно тяхно дружество се държи дял в „Спортни имоти Българска армия“. Да се правят драматични спекулации „дали ще е през това или онова ЕАД/ЕООД/ООД“ е нелепо. В крайна сметка говорим за един и същ кръг собственици, които финансират и вдигат от нулата модерно съоръжение на мястото на руина и насип.

Разграничението „клуб“ и „търговско дружество“:
ФИФА многократно е подчертавала в свои решения, че футболен клуб ≠ търговско дружество. Клубът включва феновете, историята, базата, стадиона, екипите и спортната марка. Най-важният фактор са привържениците, следвани от стадиона и фланелките. Според ФИФА е напълно възможно един клуб да смени търговското си дружество при несъстоятелност или по други причини.

Рискът в бъдеще:
Да, теоретично винаги е възможно един ден собствениците – сем. Папазки – да вземат решение, което да не е в интерес на клуба или стадиона. Но ако някога се случи, това ще е тяхна воля и тяхно действие като контролиращи лица – а не резултат от това през кое точно тяхно дружество са инвестирали днес. Самата юридическа форма няма значение.

Заключение:
Всички приказки, че „ЦСКА е равно на някакво си ЕАД“ или че „имало значение кое дружество държи дял от стадиона“ са неразбиране и изкуствено драматизиране. В момента проектът е финансиран, структуриран и уреден по начин, който гарантира модерна база за клуба и феновете му за десетилетия напред. Споровете за юридически „технически подробности“ са просто димна завеса пред очевидното: от руина се изгражда стадион от европейско ниво, който ще служи на ЦСКА и привържениците му поне половин век напред.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 23 сеп 2025 23:11

Mitata написа:
ivo55 написа:Много ниска топка. Но тук яко се възползва от най-ниско интелигентните, които нищо не предлагат, нямат идеи, нямат визия, единствено държат да изпъкнат с това, че вярват, че Папазки не инвестирал за да ни подари стадиона, ами мислел подло пари да изкарва.

Емо най-тъпия и нисък пън в Южния парк го знае това. И какво, явно е по-добре ЦСКА да няма стадион, защото това е алтернативата ... Аз пък чакам с нетърпение да давам по 30-40 лв. за билет и да водя цялото си семейство 2 пъти в седмицата на мач дей. На културно, на чисто, на топло, на ресторанти, на кафенца, на мелбички, на бутилка качествено вино...

Много ясно, че това има цена.

И никой друг не е предложил да инвестира 100-150 милиона в аванс, за да може да го продава после ...

За да няма грам съмнение относно намеренията на Папазки, какъв е проблемът собствеността на Арена ЦСКА да остане на името на ЦСКА, не да е записана на името на някакво непознато нам лице? ЦСКА е тясно свързан с обществения интерес и не е редно да се правят неща, които могат само да ни притеснявят. Редно е, ако не друго, да дадат някакво разяснение, да дадат ясни гаранции, че този стадион няма да се използва за неясни цели, извън нуждите на ЦСКА.

И аз ще ходя на мачовете на ЦСКА на новия стадион с удоволствие, но бих искал да знам, че всичко, свързано със стадиона, неговите собственици, е чисто.

Прочети предния ми пост, дано да ти помогне да се ориентираш в тази главоблъсканица с множество търговски дружества и фондации. Не знам как да коментирам искането Арена ЦСКА да остане на името на ЦСКА. Това са все фирми на Папазки, ако правилно съм разбрал, че визираш АД-то, на което са дали името ПФК ЦСКА АД, и то е с това име след заличаването на друго търговско дружество, което носеше същото име. (всъщност име на търговско дружество е равносилно на понятието "фирма").

Mitata
Контакти:

Мнениеот Mitata » 23 сеп 2025 23:17

Иво, добре си го написал, но понеже възникват въпроси, добре е някой на клубно ниво, защо не самите Папазки да разяснят тези неща и разсеят всякакви съмнения? Предполагам те са дочули за фенските терзания...
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 23 сеп 2025 23:23

А, да, да добавя или по-точно да подкрепя колегите, които вече го посочиха.
АРЕНА ЦСКА ЕООД, ЕИК 205552531 е регистрирано на 05.03.2019 г.
Папазки може да са всякакви, аз изобщо не се заблуждавам, че са някакви светци, дето сутрин стават, а вечер лягат, чудейки се как да ми угодят на мен или на останалите фенове на ЦСКА, ама съм сигурен в едно - не са ФАКИРИ.
Не ми е ясно какви са тези очаквания към тях да могат да върнат времето назад и да поправят неща направени от ... Гриша Ганчев и Юлиан Инджов.

А ако на някой случайно минаващ през форума не му е ясно - тук през няколко профила пишат именно хора от кръга на Ганчеви и Инджов, които си правеха сметка да правят стадион с парите на Папазки и разни инвестиционни фондове. Но те да го строят. И да надпишат сметка леко с 30-40 % ... От които немалка част да отидат за ДПС ... А на всичкото огоре след това да го управляват, все едно им е бащиния.

Има и малка група съфорумци, които просто им е трудно да се ориентират явно, и тия писания ги изнервят и хвашат дикиш при тях.
Да се надяваме подробното описание по-горе да им помогне да схванат защо онези другите реват тук като сарански мечки и жалят за времената на Ганчев и Инджов. Доста хора се надяваха да гепят много пари ... Те па намерили от кой да крадат ... Уникални гении.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 23 сеп 2025 23:24

Mitata написа:Иво, добре си го написал, но понеже възникват въпроси, добре е някой на клубно ниво, защо не самите Папазки да разяснят тези неща и разсеят всякакви съмнения? Предполагам те са дочули за фенските терзания...

А ми какви въпроси останаха специално у теб, Митак?

Върни се в “ЦСКА”