"Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

honda
Контакти:

Re: "Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години

Мнениеот honda » 03 мар 2010 12:30

msm написа:
honda написа:
Снайпер написа:
Най-смешни са неграмотните мнения,особенно от пристрастни "дописници" като теб.
Пътното покритие(асвалта) какво общо има със "Адиан" или със "Титан"?

Снегопочистването на кого е работа?
Ако улиците бяха почистени както трябва ,щяха ли да се нацепят?- Все пак снега във Варна не беше толкова много. Не казвай,че не си виждал снегорин да се движи по улиците с вдигнато гребло и така да "чисти" улиците.
Не казвам,че фирмите за сметопочистване са единствено виновни,но и те имат вина ,както и некачественото пътно покритие.
В центъра колко плочки има изронени ?- И те ли са част на пътното покритие.

Пич , тук се изложи тотално. Първо провери и после пиши. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=472680 - покажи къде точно пише, че Титан трябва да чистят сняг.

Как би реагирал,ако ти кажа,че съм виждал договор между "Титан" и Общината,като снегопочистването е включено в него като задължние на "Титан" ;) . И е нормално да е така - снега не е ли смет? Според теб кой трябва да извършва снегопочистването? ;)

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 03 мар 2010 13:04

honda написа:
Кашчей написа:Хонда, ти си много лош ;) Защо говориш лоши работи за договори и концесии?Всичко е толкова явно, прозрачно и светло:ТИТАН вземат концесия, безплатна, което е напълно в духа на ЕС и започват строителство на стадион красавец, който съсвсем случайно има площ, по-голяма от разрешената, но това са дребни подробности, особено, като се има предвид, че инвиститорите са чуждестранни и ТИТАН печелят награда а да привичане на чужди инвеститори, които ще лапат от баницата без да плащат, защото ...Ние сме ЦСКА и на нас всичко ни е позволено.
Същото бихте го направили и левскарите, но май няма "инвеститори" защото не сте в Борисовата градина ;)

Разбира се ,че е така ;) . Ако някой си мисли,че собствениците на отборите са такива защото обичат футбола според мен е меко казано много наивен. Собствениците инвестират защото имат далавера в цялата работа. Първата басня беше ,че М.Чорни е голям фен на "Левски" и затова налива пари в отбора, просто това беше част от сделката за "Мтел"(тогава 'Мобилтел") и налетите от него пари се върнаха многократно. Както Лупи използваше ЦСКА като щит за далаверите си в "Кремиковци". Както и М.Събев ,който (както чувам) прави големи инвестиции в "Черноморец", но е получил като апортна вноска от общината стадион 'Черноморец" на много занижени цени.
Към bobonikolov. Доколкото знам наем на всички обекти на ЦСКА е 25 000 лв на месец ,което прави 300 000 годишно. Поне до октомври 2009 въпросния наемм не е бил внесен нито веднъж. Още повече тока и водата на ст."Българска Армия" са били плащани до 2005г от МО. Това стана ясно когато през 2005г. В.Божков поиска на концесия стадиона. Не знам ,но лично на мен това не ми прелича на отношение на мащеха. Или както се казва "Дай Боже всекиму такова отношение".
За да не бъда разбран това е моето отношение не само към ЦСКА,но и към всички останали отбори. Според мен всички трябва да бъдат поставени на равна основа и да си плащат за всичко,като всички нормални граждани. Без преференции и привилегии за никой. Това ще се отрази болезнено на футбола ни, но поне ще го очисти от някакви псевдо тарикати.

В първите страници по темата имаше пост със снимка от вестник.И там си пишеше че за всички бази ЦСКА плаща 150 бона на месец.И ясно беше написано ,че държавата не дава и стотинка нито за сметки за ток и вода нито за ремонт.Резултата мисля че е неоспорим и е видим.

Потребителски аватар
Снайпер
Контакти:

Мнениеот Снайпер » 03 мар 2010 13:16

honda написа:Как би реагирал,ако ти кажа,че съм виждал договор между "Титан" и Общината,като снегопочистването е включено в него като задължние на "Титан" ;) . И е нормално да е така - снега не е ли смет? Според теб кой трябва да извършва снегопочистването?

Първо ти не си от Варна,второ ти е виждал договори свързани със Варна само в съня си.Фирмата която е дългогодишен лидер в нашия град се казва Адиан.

Проблемите с българските пътища са свързани със некачественните материали с каквито се работи в строителните фирми.
Само един стадион е кръстен на агент комунист, това е стадиона в с.Подуене.

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 03 мар 2010 14:45

honda написа:Как би реагирал,ако ти кажа,че съм виждал договор между "Титан" и Общината,като снегопочистването е включено в него като задължние на "Титан" ;) . И е нормално да е така - снега не е ли смет? Според теб кой трябва да извършва снегопочистването? ;)
Ами изобщо няма да реагирам, по простата причина, че само преди два дена имаше стачка, точно пред общината на Варна,а не пред офисите на Титан, във връзка със сътоянието на улиците. Интересно ми е как ще го коментираш това. Дали варненци не знаят , кой е виновен за дупките?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 мар 2010 16:07

Олд, не знам аз от кои фенове съм, но ти си от тези, които смятат, че в България има само 2 отбора и един град.
Няма да седна ти обяснявам, че географията на България е по-разширена от област София-град, и футболът не се играе само от ЦСКА и "Левски".
Продължавам да съм против преференциите, които се дават на ЦСКА и "Левски", но в случая става дума за ЦСКА и за поредният опит за нещо познато, след като не стана номерът с АС-23.Хайде да поговорим малко по-сериозно и нефенски:
ТИТАН излизат с готов проект за нов стадион, който може да се направи за 2-3 дена , че и по-малко от всеки, притежаващ необходимата програма за 3D проектиране в архитектурата.Такъв проект обикновено се прави след конкурс за обществена поръчка, но май такъв не е обявяван.Казва се, че проектът е изготвен от водещи европейски фирми, специализирани в този вид проекти, но те надали са го направили безплатно, което ме навежда на мисълта, че ЦСКА може да плати за нещо стотици хиляди, но не може да плати дължимите наеми или сумите, които дължи за "закупени" играчи.. или пък задълженията си към НАП и НОС.Друго-кой нормален собственик на фирма или частно лице, ще си поръча предварително проект, без да е убеден, че ще има разрешение за осъществяването му, което води до нови два въпроса:наистина ли ЦСКА са получили уверение за това, че ще получат терена и, дали това е станало едва след проверката по стадионите в София?И в двата случая нещата са смущаващи.
Доколкото съм запознат, разрешения за строителство в такъв мащаб, в парково пространство не се издава твърде лесно, да не кажа, че трябва да е невъзможно.Тук давате десетки примери, но навсякъде май, този който строи е закупил предварително земята и знае какво прави.. и не в центъра на града.Освен това, казах че не съм сигурен за собствеността на земята под стадионите, но съм убеден, че е общинска, понеже това е парк.Искрено не вярвам че МНО и БСФС навремето са получили собственост върху земята, на която са построени двата стадиона.Продължавам да смятам, че предоставянето на безплатен терен за строеж на търговски обекти в централнат ачаст на София си е нерегламентирана помощ от държавата към определено юридическо лице.

ПП-Бих задал същите въпроси и към феновете на всеки друг отбор, който получи подобна нерегламентирана аванта от държавата, в лицето на някое министерство или община.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 мар 2010 16:18

msm написа:
honda написа:Как би реагирал,ако ти кажа,че съм виждал договор между "Титан" и Общината,като снегопочистването е включено в него като задължние на "Титан" ;) . И е нормално да е така - снега не е ли смет? Според теб кой трябва да извършва снегопочистването? ;)
Ами изобщо няма да реагирам, по простата причина, че само преди два дена имаше стачка, точно пред общината на Варна,а не пред офисите на Титан, във връзка със сътоянието на улиците. Интересно ми е как ще го коментираш това. Дали варненци не знаят , кой е виновен за дупките?

Трябваше да е пред офисите на "Пътни строежи" Шумен, защото те се занимават с пътното строителство в Североизточна България.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 03 мар 2010 16:40

Кашчей написа:Трябваше да е пред офисите на "Пътни строежи" Шумен, защото те се занимават с пътното строителство в Североизточна България.

Интересно, колко удобно подминаваш неудобните въпроси. Защо не отговори за дилемата: - дали да имаме хубав стадион с прилежащите към него инфра структури в центъра на София, или свърталище на несретници? И да те попитам, защо не плакахте , когато срутиха заводи,предприятия, ТКЗС-та и др. , построени от народа? Защо никой не каза и думичка, когато държавата се рушеше с часове? А сега , когато е на път да се изгради нещо красиво и представително, плюете и ругаете, като цигани във "факлутетО".

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 03 мар 2010 16:48

Кашчей,ако не знаеш от кои фенове си,мога да ти кажа.Ти си от тия неутралните,които знаят само да пишат негативи за ЦСКА.Винаги съм подканвал такива "фенове" да начешат крастата си и с друг клуб,но не съм срещал съпричастност!Няма смисъл да ми обясняваш каква е футболната география на България,но явно трябва да ти напомня,че темата е стадиона на ЦСКА,проблемите със собствеността му,концесията и друди свързани с въпроса.Отвори тема по география и може да коментираме там.
За разлика от тебе няма да расъждавам хипотетично или по работи,за които сам говориш че не си много запознат.Винаги съм се опирал на фактологията,подкрепена с доказателства,до колкото мога да бъдат наметени в интренет пространствоти или в архивите.Какви са фактите.В продължение на повече от 60 години ЦСКА играе мачовете си на своя стадион.Ето ти и доказателство за това ми твърдение.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F_(%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%BD)#.D0.98.D1.81.D1.82.D0.BE.D1.80.D0.B8.D1.8F

Опитай се да прочетеш и да разбереш това,игнорирайки фенските си пристрастия или антипатия.Това е цялата история на това спортно съоражение,което може би е национализирано или взето по друг начин от собственика си от държавата.В това няма нищо чудно.В тия времена всички голями обекти или спортни съоражения бяха държавна собственост.През 2005 г. Министерство на отбраната прехвъля собствеността на стадиона на Министерството на спорта с цел съоръжението да се отдаде на концесия на ЦСКА.През целия тоя период клубът е плащал наеми за това,което е негова собственост,но по различни причини го стопанисва държавата в лицето на ДАМС.Но този,който се води собственик на стадион не е дал нито една стотинка за поддържане на собствеността си,а сега и рекетира с лицензионни комисии клубът да свърши тая работа.Кажи ми в коя държава собственика кара наемателя да се грижи за чужда собственост?За да се възстанови историческата справедливост има два начина.Или държавата да се погрижи за собствеността си,като я приведе във вид,който съответства на изискванията,или да си върне собствеността на клубът.По втория вариант има два начина.Да си ни върне собствеността или да отдаде стадиона на дългосрочен срок на концесия.Това е казусът,а всички друго са безпредметни расъждения.Няколко пъти съм давал аналогия с базите на Левски,но няма кой да прочете или да чуе.Тук се развиваше теорията за държавна подкрепа,майка кърмилница и други дивитии.Направи тогава паралел между собствеността на Левски и на ЦСКА.За нашата вече ти писах.Но докато при нас по времето когато МНО прехвърля собствеността на Армията на ДАМС,държавата в лицето на Евгени Бакърджиев раздържавява стадион Георги Аспарухов и го дава като собственост на Левски за вечни времена!Типичен случай за двоен стандарт!Няма нищо лошо човек да поддържа любимия си клуб,но това не трабва да минава през плюенето на друг.Нека всеки клуб получи базата си за да може да се помогне за развитието на спорта като цяло,но трябва да се гледа с еднакво око на всички!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

skarab
Контакти:

Мнениеот skarab » 03 мар 2010 16:52

Кашчей написа:Олд, не знам аз от кои фенове съм, но ти си от тези, които смятат, че в България има само 2 отбора и един град.
Няма да седна ти обяснявам, че географията на България е по-разширена от област София-град, и футболът не се играе само от ЦСКА и "Левски".
Продължавам да съм против преференциите, които се дават на ЦСКА и "Левски", но в случая става дума за ЦСКА и за поредният опит за нещо познато, след като не стана номерът с АС-23.Хайде да поговорим малко по-сериозно и нефенски:
ТИТАН излизат с готов проект за нов стадион, който може да се направи за 2-3 дена , че и по-малко от всеки, притежаващ необходимата програма за 3D проектиране в архитектурата.Такъв проект обикновено се прави след конкурс за обществена поръчка, но май такъв не е обявяван.Казва се, че проектът е изготвен от водещи европейски фирми, специализирани в този вид проекти, но те надали са го направили безплатно, което ме навежда на мисълта, че ЦСКА може да плати за нещо стотици хиляди, но не може да плати дължимите наеми или сумите, които дължи за "закупени" играчи.. или пък задълженията си към НАП и НОС.Друго-кой нормален собственик на фирма или частно лице, ще си поръча предварително проект, без да е убеден, че ще има разрешение за осъществяването му, което води до нови два въпроса:наистина ли ЦСКА са получили уверение за това, че ще получат терена и, дали това е станало едва след проверката по стадионите в София?И в двата случая нещата са смущаващи.
Доколкото съм запознат, разрешения за строителство в такъв мащаб, в парково пространство не се издава твърде лесно, да не кажа, че трябва да е невъзможно.Тук давате десетки примери, но навсякъде май, този който строи е закупил предварително земята и знае какво прави.. и не в центъра на града.Освен това, казах че не съм сигурен за собствеността на земята под стадионите, но съм убеден, че е общинска, понеже това е парк.Искрено не вярвам че МНО и БСФС навремето са получили собственост върху земята, на която са построени двата стадиона.Продължавам да смятам, че предоставянето на безплатен терен за строеж на търговски обекти в централнат ачаст на София си е нерегламентирана помощ от държавата към определено юридическо лице.

ПП-Бих задал същите въпроси и към феновете на всеки друг отбор, който получи подобна нерегламентирана аванта от държавата, в лицето на някое министерство или община.

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
Прави разлика между идеен и работен проект. Значи първо един такиъв идеен проект можел да се направи за 2-3 дена, а после струвал стотици хиляди... Сам не си наясно какво става в собствената ти тиква май. Обществена поръчка трябва да правят? :lol: Некомпетентно Седларов некомпетентно. За идеен проект може по принцип да не се плати нито лев! Въпрос на договаряне. Задълженията към НАП,НОИ и.т.н не са от компетенциите на човек който не може сам и гъза си да обърше. Имат си договорки и схеми на плащане.
След като някой има финансови претенции има си съд.
Всеки нормален собственик би си "поръчал" идеен проект след като от няколко години има индикации за отдаване на стадионите на концесии на клубовете.
"Доколкото съм запознат" - личи си че за нищо от написаното не си въобще запознат. Поинтересувай се как стоят нещата при строежа на стадиони и после коментирай. (справка стадиона в Базел и участието на общината в строителството). После се поинтересувай как се отдава всеки един обект "под наем" и какви са задълженията на "собственика" и "наемателя" и чие задължение са капиталовите ремонти (не консумативи). А също така как стоят нещата с отдаване под наем на съоръжение което не отговаря на никакви критерии.
"но навсякъде май, този който строи е закупил предварително земята" ... Май - Юни ... некомпетентните лаладжии като теб нямат думата. Запознаваш се с договори, юридическата страна на въпроса, условията за "държавна помощ" и.т.н, и.т.н и тогава започваш да се плюнчиш. В противен случай е нормално да се появят съмнения относно психичното и здравословното ти състояние (справка - кучетата болни от бяс).

П.С. "след като не стана номерът с АС-23" ... "Номерът" си е станал.
П.С.С. Предишното 3D от времето на г-н Божков е правено за една нощ (стотици хиляди левове ХА-ХА-ХА) драги ми некомпетентнико. 3D Studio Max rulz 8-)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 мар 2010 17:36

Компетентният, става въпрос за готов проект и започване на строителство веднага след получаването на права.Колко теми и мнения се изписаха по въпроса?!
Отлично правя разлика между идеен проект и готов проект, но от идеята до окончателният проект май се върви доста време, а и не струва една безсънна нощ на някой ентусиаст.Баси, аз ако искам да построя на собствена земя една пристройка трябва да имам одобрен проект от отдел "Архитектура" в общината, а вие вече имате готов проект, за започване на строеж, а не се знаеше (поне такова е официално разпространеното мнение) дали ще получите концесия.

Програми за 3D архитектура бол, та не е необходимо да е точно посочената от теб ;)

Сигурен ли си, че такава поръчка минава без конкурс?Дори проформа направен.Всъщност си прав:като се има предвид, че са частна фирма, могат да възложат на всеки тази работа, без да се интересуват от въможни конкурентни варианти-пари бол, що да не ги дадат за най-скъпото, което може и да не е най-доброто.
А, и съм забелязал, че обикновено се правят макети на проектите, които също са безплатни явно.Засега имаме само т.н. идеен проект, който май не е видял още бял свят като макет - да ти казвам ли защо?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “ЦСКА”