Кашчей написа:Олд, не знам аз от кои фенове съм, но ти си от тези, които смятат, че в България има само 2 отбора и един град.
Няма да седна ти обяснявам, че географията на България е по-разширена от област София-град, и футболът не се играе само от ЦСКА и "Левски".
Продължавам да съм против преференциите, които се дават на ЦСКА и "Левски", но в случая става дума за ЦСКА и за поредният опит за нещо познато, след като не стана номерът с АС-23.Хайде да поговорим малко по-сериозно и нефенски:
ТИТАН излизат с готов проект за нов стадион, който може да се направи за 2-3 дена , че и по-малко от всеки, притежаващ необходимата програма за 3D проектиране в архитектурата.Такъв проект обикновено се прави след конкурс за обществена поръчка, но май такъв не е обявяван.Казва се, че проектът е изготвен от водещи европейски фирми, специализирани в този вид проекти, но те надали са го направили безплатно, което ме навежда на мисълта, че ЦСКА може да плати за нещо стотици хиляди, но не може да плати дължимите наеми или сумите, които дължи за "закупени" играчи.. или пък задълженията си към НАП и НОС.Друго-кой нормален собственик на фирма или частно лице, ще си поръча предварително проект, без да е убеден, че ще има разрешение за осъществяването му, което води до нови два въпроса:наистина ли ЦСКА са получили уверение за това, че ще получат терена и, дали това е станало едва след проверката по стадионите в София?И в двата случая нещата са смущаващи.
Доколкото съм запознат, разрешения за строителство в такъв мащаб, в парково пространство не се издава твърде лесно, да не кажа, че трябва да е невъзможно.Тук давате десетки примери, но навсякъде май, този който строи е закупил предварително земята и знае какво прави.. и не в центъра на града.Освен това, казах че не съм сигурен за собствеността на земята под стадионите, но съм убеден, че е общинска, понеже това е парк.Искрено не вярвам че МНО и БСФС навремето са получили собственост върху земята, на която са построени двата стадиона.Продължавам да смятам, че предоставянето на безплатен терен за строеж на търговски обекти в централнат ачаст на София си е нерегламентирана помощ от държавата към определено юридическо лице.
ПП-Бих задал същите въпроси и към феновете на всеки друг отбор, който получи подобна нерегламентирана аванта от държавата, в лицето на някое министерство или община.
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
Прави разлика между идеен и работен проект. Значи първо един такиъв идеен проект можел да се направи за 2-3 дена, а после струвал стотици хиляди... Сам не си наясно какво става в собствената ти тиква май. Обществена поръчка трябва да правят?

Некомпетентно Седларов некомпетентно. За идеен проект може по принцип да не се плати нито лев! Въпрос на договаряне. Задълженията към НАП,НОИ и.т.н не са от компетенциите на човек който не може сам и гъза си да обърше. Имат си договорки и схеми на плащане.
След като някой има финансови претенции има си съд.
Всеки нормален собственик би си "поръчал" идеен проект след като от няколко години има индикации за отдаване на стадионите на концесии на клубовете.
"Доколкото съм запознат" - личи си че за нищо от написаното не си въобще запознат. Поинтересувай се как стоят нещата при строежа на стадиони и после коментирай. (справка стадиона в Базел и участието на общината в строителството). После се поинтересувай как се отдава всеки един обект "под наем" и какви са задълженията на "собственика" и "наемателя" и чие задължение са капиталовите ремонти (не консумативи). А също така как стоят нещата с отдаване под наем на съоръжение което не отговаря на никакви критерии.
"но навсякъде май, този който строи е закупил предварително земята" ... Май - Юни ... некомпетентните лаладжии като теб нямат думата. Запознаваш се с договори, юридическата страна на въпроса, условията за "държавна помощ" и.т.н, и.т.н и тогава започваш да се плюнчиш. В противен случай е нормално да се появят съмнения относно психичното и здравословното ти състояние (справка - кучетата болни от бяс).
П.С. "след като не стана номерът с АС-23" ... "Номерът" си е станал.
П.С.С. Предишното 3D от времето на г-н Божков е правено за една нощ (стотици хиляди левове ХА-ХА-ХА) драги ми некомпетентнико. 3D Studio Max rulz