Мнениеот NOMER14 » 15 сеп 2025 19:55
Манолов,
Преди да попитам за треньорите се замислих наистина как да сравня двата престоя на Мъри.
Все едно да сравниш материалното и духовното.
Мъри изпълни своята функция тогава, като върна гордостта на отбора - на играчи, на публика. След него у нас пак имахме загуби, но никога не бяхме надигравани.
Манолов, не знам откога гледаш Левски. Вуцата май не го помниш? Шпайдела, Гочето...
Тези четиримата от времето на Кръстьо Чакъров са единствените, които имат поне два пълни последователни сезона. Сега погледнах в Уикито. Ами, с изключение на тях нямаме треньор започнал и завършил два сезона подред. Е, Шпайдела Компартията го изгони и не играхме последния мач, но дефакто взехме титлата, която при Демокрацията ни я възстановиха.
Защо Левски всяка година сменщ треньора от 60-те насам. Тук съм го писал. Червената партия на червено-кафявия отбор бе забранила Левски да има 2 поредни титли и си сменяхме треньорите без да 2 пълни шампионата. Вуцата е изключение, защото първата година я дадпхме на Локо Сф. Гочето и Мъри творяха след Комунизма.
Тук се забравя фигурата на Кръстьо Чакъров като треньор и ръководител. Аз го помня от черно-белите снимки, по които съм се захласвал като малчуган.