Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - България

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 авг 2025 20:15

Eminem написа:Ние сме по-долу и от колония. Но важното е кюфтета да има и почивка в чужбина.
Майната му, че изчезваме.

Дай някаква читава алтернатива, в смисъл, как да се справим с проблемите, но без това да навреди на джоба ни/стандарта ?

Не ми казвай, че трябва да сме като С. Корея, където, да, няма да изчезнат, ама ......................
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 25 авг 2025 20:51

Thsmith написа:Ами принципно за всеки човек именно това е най-важното, да живее добре. Не дали съседката е крава за разплод, а той и неговото семейство да живеят добре. :lol: :lol:
За вас да не би да е по добре да живеете зле, да сте в третия свят, но съседката мара да има 10 деца? :lol:

Не се безпокой, скоро ще се превърнем в третия свят, все пак се пълним с измет оттам ....

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 25 авг 2025 20:55

Дадох ти адекватен отговор. Казах ти, за да имам пълно удовлетворение, трябва и страната да благоденства, да живея в общество, което пази и почита българщината, българските традиции, култура и обичаи.
а не да живееш добре.

Само от теб ли зависи да живееш добре?
Защо тогава не се преместиш в Столипиново да живееш или околната среда има значение?

Човек живее добре, но излиза на улицата и го гази циганин, който не може да чете и пише, но има книжка, защото държавата ни е корумпирана. Или някакъв нещастник от нашите "гъзари", които всяка вечер играят на гонки, а държавата спи и нищо не им прави.
Или те гази АТВ на улицата, докато си на почивка. И това е така, защото държавата не я интересува, че по пътищата е пълно с ненормалници.

Човек живее добре, но детето му постоянно е тормозено в училище, защото държавата нехае, образователните институции не хаят и родителите не хаят. Или в града/квартала/блока вилнее човек/групичка, която тормози хората, но полиция и институции не правят нищо и ти започваш да се чувстваш безсилен и влизаш в един постоянен стрес.

Човек живее добре, но жена му отива да ражда, получава болки след това, но лекарите НЕ й обръщат внимание и тя умира. Пореден такъв случай от тези дни.

Човек живее добре, на почивка е, но детето му умира от атракцион, защото тъпаците не следят за сигурността и здравената им. Държавата отново спи.

Човек живее добре, но държавата не хае за безводието и той остава на воден режим. Животът ще е хубав на воден режим, нали?

Човек живее добре, но къщата му изгаря, защото държавата е решила, че няма смисъл да купува самолети.

Човек живее добре, гледа си животните, но идва корумпираната държава и казва, че са болни и ги убива. А те не са. И поминъкът му е съсипан.

Човек отива на село, живее добре там, но корумпираната община му слага слънчеви панели на 20 метра от къщата и шумът от тях го праща в ада и вече не живее добре.

Болно ми става и като видя изсечена гора, издълбан хълм, унищожена плажна ивица(заради хотел, например) и т.н.

Болно ми става и като видя унищожено културно-историческо наследство.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 25 авг 2025 20:55

Eminem написа:
Сирийски граждани у нас протестираха пред МВР с искане за по-бързо издаване на визи за семействата им

https://bntnews.bg/news/siriyski-grazhd ... 9news.html

Направо съм бесен....не сме длъжни да даваме визи на тези боклуци и терористи!

Какви визи, нали там вече няма война, на власт е западният любимец - джихадистът и кръволок Ал Шараа, който строял "демократична и приобщаваща" Сирия (по думите на западните помияри) .... няма ли да ги разкарваме тия ислямски боклуци, ами протестират чак и още да ни влачат ?!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 25 авг 2025 20:56

Вссе пак и ние през 681 сме били измет по тази земя. Може и новата измет на достигне нашите висоти.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 25 авг 2025 21:01

Eminem написа:
Red_Neck написа:и тровят ли им живота мигранти :))))

Преди няколко дни, в Нидерландия беше заклано 16 годишно момиче от мигрант.
Преди това, този същият мигрант е изнасилил друго момиче и е пробвал с още няколко.

Такива като теб, напълно заслужават да преживеят такава трагедия!

Точно такива като тоя напълниха Запада с тая измет и сега там ги тероризират всекидневно "бежанците" .... ехидничат, ехидничат, ама един ден като заприличаме на западните афро-арабо кочини, ще им се спече лайното.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 25 авг 2025 21:03

ReBorn1982 написа:
Eminem написа:
Сирийски граждани у нас протестираха пред МВР с искане за по-бързо издаване на визи за семействата им

https://bntnews.bg/news/siriyski-grazhd ... 9news.html

Направо съм бесен....не сме длъжни да даваме визи на тези боклуци и терористи!

Какви визи, нали там вече няма война, на власт е западният любимец - джихадистът и кръволок Ал Шараа, който строял "демократична и приобщаваща" Сирия (по думите на западните помияри) .... няма ли да ги разкарваме тия ислямски боклуци, ами протестират чак и още да ни влачат ?!

Точно така, могат вече да си ходят и трябва да бъдат екстрадирани. Аз съм изненадан от отговора. Много правилен и точен, но и трябва и да го спазват.

ReBorn1982 написа:Точно такива като тоя напълниха Запада с тая измет и сега там ги тероризират всекидневно "бежанците" .... ехидничат, ехидничат, ама един ден като заприличаме на западните афро-арабо кочини, ще им се спече лайното.

Дано да стигне и до тях, заслужават го!

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 25 авг 2025 21:06

pomiqrat написа:Вссе пак и ние през 681 сме били измет по тази земя. Може и новата измет на достигне нашите висоти.

Циганите идват по-късно.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 авг 2025 21:29

ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:Ами принципно за всеки човек именно това е най-важното, да живее добре. Не дали съседката е крава за разплод, а той и неговото семейство да живеят добре. :lol: :lol:
За вас да не би да е по добре да живеете зле, да сте в третия свят, но съседката мара да има 10 деца? :lol:

Не се безпокой, скоро ще се превърнем в третия свят, все пак се пълним с измет оттам ....

Принципно едва ли ще го доживеем точно ние. Иначе дори третия свят да дойде тук, ние няма да се превърнем в тях, поне не в близките декади. Следователно може да забравите за това, че бялата жена ще почне да го играе крава за разплод отново.

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 25 авг 2025 21:32

THE G.A.M.E написа:
Eminem написа:Ние сме по-долу и от колония. Но важното е кюфтета да има и почивка в чужбина.
Майната му, че изчезваме.

Дай някаква читава алтернатива, в смисъл, как да се справим с проблемите, но без това да навреди на джоба ни/стандарта ?

Не ми казвай, че трябва да сме като С. Корея, където, да, няма да изчезнат, ама ......................

Някои от проблемите ни могат да се решат с масови протести. Защото политиците ни са популисти и могат да бъдат накарани да се задействат в някои сфери. Същото и с различните държавни институции, които са пълни с мързеливци. Масовото обществено недоволство ги кара да се задействат. Тук общо взето, само когато има силно недоволство, се върши нещо.
Така че, на първо място трябва да изкореним примиренческия си и покорен манталитет. Трябва да си върнем духа.

Второ, не ЕС е решаващ фактор дали тук ще има инвестиции. Но проблемът е в корупцията.
Държавата трябва да се стреми към автоматизация, а не към пълнене с диваци от Азия и Африка, защото икономика, която разчита на услуги е бананова страна!

Но за да се случи втория абзац, трябва да се опита нещо ново на изборите. Според мен, в момента има партия, чрез която може да се опита промяна. Но това може и да е мое субективно усещане.

Върни се в “Свободна зона”