Дадох ти адекватен отговор. Казах ти, за да имам пълно удовлетворение, трябва и страната да благоденства, да живея в общество, което пази и почита българщината, българските традиции, култура и обичаи.
а не да живееш добре.
Само от теб ли зависи да живееш добре?
Защо тогава не се преместиш в Столипиново да живееш или околната среда има значение?
Човек живее добре, но излиза на улицата и го гази циганин, който не може да чете и пише, но има книжка, защото държавата ни е корумпирана. Или някакъв нещастник от нашите "гъзари", които всяка вечер играят на гонки, а държавата спи и нищо не им прави.
Или те гази АТВ на улицата, докато си на почивка. И това е така, защото държавата не я интересува, че по пътищата е пълно с ненормалници.
Човек живее добре, но детето му постоянно е тормозено в училище, защото държавата нехае, образователните институции не хаят и родителите не хаят. Или в града/квартала/блока вилнее човек/групичка, която тормози хората, но полиция и институции не правят нищо и ти започваш да се чувстваш безсилен и влизаш в един постоянен стрес.
Човек живее добре, но жена му отива да ражда, получава болки след това, но лекарите НЕ й обръщат внимание и тя умира. Пореден такъв случай от тези дни.
Човек живее добре, на почивка е, но детето му умира от атракцион, защото тъпаците не следят за сигурността и здравената им. Държавата отново спи.
Човек живее добре, но държавата не хае за безводието и той остава на воден режим. Животът ще е хубав на воден режим, нали?
Човек живее добре, но къщата му изгаря, защото държавата е решила, че няма смисъл да купува самолети.
Човек живее добре, гледа си животните, но идва корумпираната държава и казва, че са болни и ги убива. А те не са. И поминъкът му е съсипан.
Човек отива на село, живее добре там, но корумпираната община му слага слънчеви панели на 20 метра от къщата и шумът от тях го праща в ада и вече не живее добре.
Болно ми става и като видя изсечена гора, издълбан хълм, унищожена плажна ивица(заради хотел, например) и т.н.
Болно ми става и като видя унищожено културно-историческо наследство.