Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Re: Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025

Мнениеот ivo55 » 22 авг 2025 14:22

ivo55 написа:Докато виждам Туриста, Нянг-Мянг, Бусатката и Тасев в състава, ще ме извинявате, ама виждам само ясни знаци, че си продължаваме по старому. Да не говорим, че не са махнали и Локило, Мика Пинто и Исека.

Локило го махана. Остава им само 99 % ... от работата по изчистване.
Намирането на качествени нови май е невъзможно за този екип, на който са му дадени за целта милиони, ама и тва не им помогна.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 22 авг 2025 14:22

MASTER_COOL написа:
Янис Зику написа: Стига тия трансфери да не са панически, понякога в последните дни от трансферния прозорец е по-лесно да се вземат добри играчи. Бъдете оптимисти.

По същата схема завършихме лятна селекция 2024 ! Нищо оптимистично няма.
Ти как си представяш за 15 дни да вземем 6 бр класни футболисти ??? Реално ни трябват толкова и всички от тях да са титуляри !
Аз ще ти кажа - 5% шанс. Даже е оптимистично
Изскачат някои предложения в последният момент. Иначе при пазаруване на сляпо процента за брак е много голям. То затова скаутите са назначени да гледат и да имат по две-три алтернативи на позиции. За нашите скаути не съм убеден. Треньора също би трябвало да има ключова роля в зависимост от стила който иска да налага. Висока преса, контраатака,игра с глава, бързина и т н. Значи като купуваш гледаш и къде е играл, какъв стил са практикували предишните му отбори, ще успее ли да се адаптира бързо, колко шпагата прави на мач, удари с крак , глава. Вече има статистики за абсолютно всичко.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 22 авг 2025 14:25

Янис Зику написа:Напълно си прав. Но Величков показа, че се е захванал от ден 1. Вероятно искат първо да разкарат ненужните, но като цяло освободихме доста стабилен бюджет за нови и силно се надявам да се е работело по привличането им паралелно с освобождаването на ненужните. Не е лошо да се допускат грешки, лошото е да се повтарят и да не се извличат поуки. Златков го знае много добре.

+1
И за мен Величков прави много силно начало ! Действа с размах !
Това е малък коментар към тези, които го бяха определили за "Мека Мара"
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 22 авг 2025 14:26

soilwork написа:
MASTER_COOL написа:
Янис Зику написа: Стига тия трансфери да не са панически, понякога в последните дни от трансферния прозорец е по-лесно да се вземат добри играчи. Бъдете оптимисти.

По същата схема завършихме лятна селекция 2024 ! Нищо оптимистично няма.
Ти как си представяш за 15 дни да вземем 6 бр класни футболисти ??? Реално ни трябват толкова и всички от тях да са титуляри !
Аз ще ти кажа - 5% шанс. Даже е оптимистично
Изскачат някои предложения в последният момент. Иначе при пазаруване на сляпо процента за брак е много голям. То затова скаутите са назначени да гледат и да имат по две-три алтернативи на позиции. За нашите скаути не съм убеден. Треньора също би трябвало да има ключова роля в зависимост от стила който иска да налага. Висока преса, контраатака,игра с глава, бързина и т н. Значи като купуваш гледаш и къде е играл, какъв стил са практикували предишните му отбори, ще успее ли да се адаптира бързо, колко шпагата прави на мач, удари с крак , глава. Вече има статистики за абсолютно всичко.

Сложен процес е, който отнема време ,много анализи. Трябва да се взимат правилни решения без да са под влиянието на ПАНИКА. Опасявам се, че в този период няма как да няма паника. Ние просто нямаме достатъчно играчи за сериозни цели през този сезон. За оставане в групата ще се справим.

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 22 авг 2025 14:29

С тия босненци и сърби за треньори няма да прокопсаме. Трябва да се търсят съвременни млади треньори от Испания, Германия,Португалия,Нидерландия...тип Оливер Гласнер, Андони Ираола и т.н

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 22 авг 2025 14:31

Янис Зику написа:
ЦСКА се раздели с Тибо Вион
Френският бранител Тибо Вион вече не е футболист на ЦСКА. Двете страни се разделят по взаимно съгласие.
Тибо Вион обличаше фланелката на „армейците“ от есента на 2020 г. За този период защитникът записа 177 двубоя за тима, в които отбеляза 7 попадения.
ЦСКА благодари на Тибо Вион и му желае здраве и успех в професионалната кариера.

Имаше къде-къде по-належащи раздели... Жалко, трябваше да стои резерва.

2 реда за Тибо. Мисля, че ги заслужава.
Хубав, лош, .... навъртя близо 200 мача при нас игра със сърце и винаги ще има моето уважение.
За 5 години работи с 11 различни треньора, като бай Стамен мина по реда си 2 пъти. Почти при всеки треньор беше основен футболист, а по спомен за един сезон при Илич смени 7 различни позиции на терена. РЕСПЕКТ!
Пожелавам му успех!
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 22 авг 2025 14:32

soilwork написа:С тия босненци и сърби за треньори няма да прокопсаме. Трябва да се търсят съвременни млади треньори от Испания, Германия,Португалия,Нидерландия...тип Оливер Гласнер, Андони Ираола и т.н

Напълно съм съгласен !
Даже този Са Пинто би бил успешен тук

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 22 авг 2025 14:55

MASTER_COOL написа:
Янис Зику написа:Напълно си прав. Но Величков показа, че се е захванал от ден 1. Вероятно искат първо да разкарат ненужните, но като цяло освободихме доста стабилен бюджет за нови и силно се надявам да се е работело по привличането им паралелно с освобождаването на ненужните. Не е лошо да се допускат грешки, лошото е да се повтарят и да не се извличат поуки. Златков го знае много добре.

+1

Има една приказка, ... още не се е качил на магарето и вече маха с крака :)))
БВ е директор от около седмица. Дали може БВ (а и който и да е външен за клуба човек) за няколко дни толкова бързо да оцени обстановката, че да изгони няколко футболисти, които първо не са били евтини за клуба, второ - самото им освобождаване няма да е хич без пари, защото са чужденци.
Аз лично съм скептик. Според мен има няколко по-вероятни сценария: - инициативата идва от треньора и БВ го е подкрепил пред ИД; - инициативата идва от ИД поради раздутия бюджет и липсата на резултати;
За мен лично няма значение причината, следствието е факт - повтаря се сценария от миналия сезон с трудното начало и 5 кръга в шампионата тепърва ще се селектират играчи и ще се сглобява отбор.
Но да се върнем на темата за БВ, ... .за една седмица работа едва ли може да дадем оценка кой е "меката" и кой "коравата" Мара в управлението на клуба, но като знам, че футболисти масово ги "разкриваме" за мач и половина ( а някои и преди даже да са си помислили да идват в клуба), значи всичко е възможно.
Аз лично ще се въздържа от оценки поне до зимния трансферен прозорец.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 22 авг 2025 15:00

MASTER_COOL написа:

+1

+1 и от мен за Величков. Човекът си действа, а както се казва дела трябват, а не думи.

Общо взето слушайте какво говори бай Марин - винаги става обратното.

Относно селекцията в последния момент - би трябвало да не е като миналогодишната, която се правеше в движение. Разликата сега е, че това скаутско звено имаше 9(!) месеца да набележи достатъчно на брой и качество футболисти. Ако дойде някой в последния момент, това не трябва да значи, че е набелязан вчера. Т.е. никакви оправдания с това, че времето ни притиска.

Относно фактът, че ще правим селекция до последния възможен момент - да отговори (вече трябваше да го е направил) с оставката си господин Златка. Тук няма никакво оправдание, да не споменаваме още куп организационни гафове...

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 22 авг 2025 15:01

Red Neck
Принципно си прав - избързано е. Просто съвпадат тези "действия" с неговото назначение.
Ще разберем дали той е инициатор или просто съвпадение на вече започнал процес.
Поръчителя може да е и самият собственик, който вече участва доста дейно и еднолично в управлението с помощта на свой/и съветник/ци

Върни се в “ЦСКА”