Мнениеот honda » 22 авг 2025 11:22
Не искам да звуча арогантно , но преди мача написах какво ще се случи. За съжаление се оказах прав.
Няма какво да се лъжем разликата в класите между нас и Алкмаар не е никак малка. Няма как да очакваме,че нашите ще се опитват да играят по един начин от 7-8 месеца , а другите да играят по този начин откакто са поставили футболни обувки и да си мислим ,че можем да сме им равностойни.
Това е все едно на спаринг по карате да излезнат един срещу друг едно момче ,което се занимава с карате от 7-8 месеца и е с 4-3-то кю(нормално за 7-8 месеца) от една страна и и от другата страна някой ,който се е занимавал с карате 10+години и е с 3-4 дан(нормално за 10+ години) . Напълно нормално е втория да бъде по-добър , по-бърз, по-силен , по-техничен . обратното не е нормално.
Да се върнем към нашия си мач- ами това дето го искаме няма как да стане. Безброй пъти съм писал,че най-големия ни проблем е липсата на концепция и как да се развива любимия ни клуб. Всички искаме нашите ( без значение дали са наши юноши или са дошли от други клубове)да играят като колегите си от АЗ , ама разликата се измерва в едни 10-на години къртовска и правилна работа в школата . И оттук и разликата в оценките на играчите на двата отбора. Мислите ли ,че нашето Ръководство не иска да получи едни 200 млн евро от трансфери и още 50 млн евро от ЕКТ,,колкото са взели от АЗ за последните 3 години ,да ама тези пари трябва да се заслужат . Бивши играчи на АЗ играят в момента с успех в 6-7 от топ 20 отбора в света в момента - Ман.Сити, Ливърпул, Ювентус, Милан, Наполи, Байер(Л) . Ами играят защото могат да го правят, нашите не могат дори да мечтаят да играят на такова ниво.
Да , головете станаха след грешки в нашата защита . По ирония на съдбата сгрешиха може би най-добрите ни играчи в момента -Макун, Майкон, Вуцоя, Алдаир. Но това го има в зара. Можеше и да не загубим , ако примерно не бяха тези грешки или бяха влезли положенията на на Маринчо и Бала,но това по никакъв начин няма да направи разликата между нас и АЗ по-малка. Просто онези и като индивидуалности , и тактически ни превъзхождаха. Няма какво да се лъжем на всяка позиция и във всеки аспект ни превъзхождаха.