ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Мнениеот metodito » 22 авг 2025 10:51

realno написа:Не говоря само за последния мач, а по принцип. Пример, мъката ни да отбелязваме в селската ни лига.

От години "Левски" е много зле в атакуващ план. Мисля, че част от вината е на треньори, като Дельо, Хубси, Генчев, а сега и Веласкес. Всички те изповядват философията: по-добре да не получим гол. Вместо: "Сините в атака". На второ място са изпълнителите разбира се. Но при един Ясен, головете не ги вкарваше само Гарата.

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 22 авг 2025 10:56

Според мен, крилата са много ангажирани да помагат в защита и от там вече ако направят нещо напред добре дошло. Без Костадинов ..толкова, и като добавя Дилдо, реално си играхме с човек по-малко! Лично за мен в средата бяхме равностойни, просто головете бяха след грешки...случва се! Не обвинявам никой, само Дилдо беше някаква шега според мен, този няма място при нас! От юношите, Марин не е крило и няма място там, това момче е халф, така наречената осмица! Асен и Боби имат качества, но иска опит и време, Митков получава от години, но там проблема е да остане здрав.

Потребителски аватар
nikiobicata
Контакти:

Мнениеот nikiobicata » 22 авг 2025 10:58

Нашата игра от както испанеца стана треньор е тип отбор борещ се за оцеляването си... не да става шампион.. Здрава защита и напред каквото стане. Манталитета на Хулио е точно такъв. Той до сега не е водил отбори, които се борят да влизат в някакви турнири или да стават шампиони. Погледнете всеки мач в който ни се налага да "водим" играта... той (Хулио) просто предпочита ние да чакаме, а другия отбор да води играта... Този сезон като нищо можем да изравним рекорда ни от равни в един шампионат... Мача с АЗ показа едно нещо... нямаше смисъл да се рискува мача с Враца... Футболистите на Левски изглеждаха мнооого уморени още в началото. Мисля, че трябваше да се опитаме да направим поне домакински натиск... един вид да им покажем, че сме излезли за победа, но просто още след първия съдийски сигнал се върнахме и ги чакахме... дори ако ви направи впечатление Марин избра те да започнат от центъра, когато съдията го попита (след хвърлянето на жребия).
Последна промяна от nikiobicata на 22 авг 2025 11:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 22 авг 2025 10:58

Хулио си го каза след мача.
Разликата е в играта и отиграванията в противниковото наказателно поле.
Еми, да. Те си вкараха двата гола така, а в претъпканото им наказателно поле нашите се суетяха или си пречеха и разчитаха на карамболи и рикушети.
Само да ви кажа, че головете им станаха веднага след смяната на Рилдо. Рано Хулио тръгна да печели мач с Рупанов. Смяна на централен нападател за полузащитник. Холандците не се трогнаха и се възползваха.

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 22 авг 2025 11:06

rane написа:
alexdb написа:Никой не ги е карал. Просто холандците винаги са играли силов футбол и са много добре физически подготвени. Когато се бранеха играеха с 9 в защита и имаха поне 5 човека в нак. поле. После преливаха много бързо и добре в атака. Нашите ако играят така 30 мин. после няма да могат да ходят.

Нашите не са научени да играят така! Ако ги учеха на такъв футбол, щяха да се научат и да тичат по 90 минути.
Ама са научени на пасчета по земя, на сигурно и на не повече от 10-а метра. Да не споменавам, че пасчетата са предимно назад и настрани...

Как да ги научат като те не правят нищо за научаването? Спомням си едно интервю на Зидан за това как протича седмицата му. Човекът обясни - треньорите седят и наблюдават тренировката като са поставили конкретни задачи (обикновено две на ден). След това разбор в който се анализира къде бърка, къде са слабите места и какво трябва да подобри. На тази база извън официалните тренировки следва самостоятелна, която набляга на отбелязаните слабости. Отделно самостоятелни кросове и във фитнеса, плюс лягане най-късно в 10 и ходене по заведения само по поводи. И тъй всеки ден. При нашите дали е тъй? Като го гледам таланта Митков (и други разни анорексични наши таланти) те с месеци не трябва да излизат от фитнеса.

Иначе и на живо съм го виждал. Преди години бяхме на някакъв семинар на Албена в началото на юни. Та там в хотела се засякохме с Бербанов, Велизар Димитров и Вальо Илиев. Бербатов беше направил първия си сезон навън. То картинката беше, че още в ранни зори беше на кросче по брега, после докато ние закусвахме вече беше на спортната площадка и си тренираше с топка. Следобедите нямаше мачле в което да не се включи, отделно във фитнеса и вечерен крос. Другите двама не излизаха от капанчето и цял ден лежане от кълка на кълка. Та това е разликата между нашите пишман ритнитопковци и другите

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 22 авг 2025 11:13

Реално АЗ не ни надиграха. Разликата в класите си пролича, когато те вкараха двата си гола, а ние изпускахме при положението на Петков, плюс няколко грешни паса в наказателното поле, където се подаваше на посоки. Нямаше момент, в който да сме били смачкани, да сме загубили центъра, единия ни фланг да е бил направен смешен и тн, но такива отбори имат класата да си вкарват положенията. Било то и някой от по ниските им играчи да вкара с глава.
С оглед на това, не сме се изложили и Левски изигра нелош мач.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 22 авг 2025 11:22

Не искам да звуча арогантно , но преди мача написах какво ще се случи. За съжаление се оказах прав.
Няма какво да се лъжем разликата в класите между нас и Алкмаар не е никак малка. Няма как да очакваме,че нашите ще се опитват да играят по един начин от 7-8 месеца , а другите да играят по този начин откакто са поставили футболни обувки и да си мислим ,че можем да сме им равностойни.
Това е все едно на спаринг по карате да излезнат един срещу друг едно момче ,което се занимава с карате от 7-8 месеца и е с 4-3-то кю(нормално за 7-8 месеца) от една страна и и от другата страна някой ,който се е занимавал с карате 10+години и е с 3-4 дан(нормално за 10+ години) . Напълно нормално е втория да бъде по-добър , по-бърз, по-силен , по-техничен . обратното не е нормално.
Да се върнем към нашия си мач- ами това дето го искаме няма как да стане. Безброй пъти съм писал,че най-големия ни проблем е липсата на концепция и как да се развива любимия ни клуб. Всички искаме нашите ( без значение дали са наши юноши или са дошли от други клубове)да играят като колегите си от АЗ , ама разликата се измерва в едни 10-на години къртовска и правилна работа в школата . И оттук и разликата в оценките на играчите на двата отбора. Мислите ли ,че нашето Ръководство не иска да получи едни 200 млн евро от трансфери и още 50 млн евро от ЕКТ,,колкото са взели от АЗ за последните 3 години ,да ама тези пари трябва да се заслужат . Бивши играчи на АЗ играят в момента с успех в 6-7 от топ 20 отбора в света в момента - Ман.Сити, Ливърпул, Ювентус, Милан, Наполи, Байер(Л) . Ами играят защото могат да го правят, нашите не могат дори да мечтаят да играят на такова ниво.
Да , головете станаха след грешки в нашата защита . По ирония на съдбата сгрешиха може би най-добрите ни играчи в момента -Макун, Майкон, Вуцоя, Алдаир. Но това го има в зара. Можеше и да не загубим , ако примерно не бяха тези грешки или бяха влезли положенията на на Маринчо и Бала,но това по никакъв начин няма да направи разликата между нас и АЗ по-малка. Просто онези и като индивидуалности , и тактически ни превъзхождаха. Няма какво да се лъжем на всяка позиция и във всеки аспект ни превъзхождаха.

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 22 авг 2025 11:26

Тоя български футбол ако искаме да го оправяме , трябва съдиите да се впрегнат.
Тук им свирят такива леки фаулове и такива артистични падания , че им става на играчите навик , когато са в ситуация на контрол на топката и без възможност за лесен пас при първия лек допир да падат с разперени ръце.
Снощи имаше поне дузина подобни циркаджийства.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 22 авг 2025 11:34

Serafim написа:Реално АЗ не ни надиграха. Разликата в класите си пролича, когато те вкараха двата си гола, а ние изпускахме при положението на Петков, плюс няколко грешни паса в наказателното поле, където се подаваше на посоки. Нямаше момент, в който да сме били смачкани, да сме загубили центъра, единия ни фланг да е бил направен смешен и тн, но такива отбори имат класата да си вкарват положенията. Било то и някой от по ниските им играчи да вкара с глава.
С оглед на това, не сме се изложили и Левски изигра нелош мач.

АЗ не дойдоха да ни надиграват и мачкат. Дойдоха да вземат добър резултат и го постигнаха без много усилия. Това като цел го каза треньора им преди мача.
Че не сме се изложили - не сме. Но и няма причина да се хвалим как не са ни смачкали и надиграли.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Halo
Контакти:

Мнениеот Halo » 22 авг 2025 11:43

За по-добър национален отбор на България, си трябват и по-добри играчи. Затова и е нормално да се взираме повече в националите или бъдещите такива, отколкото в наемници, които утре ще си тръгнат.
Полемиката българи срещу чужденци не ме засяга. В преден мач писах, че благодарение на българите в отбора (правилните българи), Левски спечели. Това не означава, че във всеки мач ще ги хваля и съм задължен. Ако играят добре, ще ги хваля, ако са гола вода, ще ги критикувам. Същото се отнася и до всички други в отбора.
За мен цената и заплатата са най-важни. Основен критерий за оценяване на играта и влагането в нея. Ако получават по-голяма заплата е нормално, да се влагаш повече и да си по-добър от другите. Такава е нормалната логика, по-добрите взимат повече и са по-скъпи на пазара. Не знам Марин колко взима, но той се води най-скъпия играч в отбора. Български национал е. Как да стане по-добра България, ако националите ни са толкова мекушави. Вярно е, че по характер може да си е такъв, но в съвременния футбол не става така. Трябва си много работа и тренирана психика. Затова искам да го продадат по-скоро, че евентуално да се подобри в тези аспекти, а и да спомогне за нивото на България на футболния терен. За Левски той вече е изчерпан. Без хъс не става, но освен него си трябват много труд и талант. Той евентуално има талант, но няма хъс и не си личи да се труди много.

Върни се в “Левски”