Мнениеот danko_sot » 28 юли 2025 00:01
Не коментирам треньорските качества на Керкез, рано е все още. Чисто на сетивно ниво, така го усетих на това интервю.
Дотук си е изградил един образ и имидж на човек, който не се изхвърля и не говори празни приказки. Държи се като мъжкар и има необходимите морални качества за треньор на ЦСКА.
Затова ми станаха малко чудни тея приказки: " Аз съм дошъл тука да стана шампион, ама тука нищо не е наред". Борец бил, не знам си къв бил. Ок- ще те видим! Първо обаче си задай въпроса кой си ти?
Знаете ли Стоичков какво казва във всяко интервю?
Че никога не е използвал думата "Аз", когато беше футболист!
Иначе се видяха някои идеи наистина в играта ни, като интересното е, че някои от тях се припокриват с Томашовите.
Едното е, че Вион пак влизаше в средата като изнасяхме, за да имаме числено предимство в центъра и да ги объркваме.
А другото е, че отново двамата полузащитници пред 6-цата си разделят полето вертикално, тоест Сегер играе вдясно и образува нещо като триъгълник между него, Тасев и Вион, а отляво триъгълникът е Скаршем, Санянг, Пинто. Получиха се някои добри атаки след бързи пасове между тези двойки или тройки. Голът падна така. Отляво имаше една хубава комбинация Санянг към Скаршем и той към Питас, но кипъреца бе блокиран май. Нещо подобно в играта се виждаше и при Томаш.
Разликата е, че сега се търси по директен стил, топката да се изнася по-бързо, много често с далечни диагонални пасове към крилата от страна на някои от защитниците.
Смените на Керкез също не бяха лишени от смисъл. Опита се, реагира. Но не се получи, макар че имахме шансове.
Проблемът беше по-скоро в стартовия състав. Например аз не виждам за къв го пуска Санянг ляво крило. По-добре пусни там Скаршем, Сегер или измисли някой друг. Стига вече с тоя Санянг. Да ходи някъде другаде и да се развива.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]