viroglav написа:Пуснах днес Ринг , за да гледам Черно море - Черноморец и какво да видя... През цялото време течеше лента в долния край на екрана с програмата на телевизията за през деня и някаква новина , че в Левски са си купили румънско попълнение за дубъла. Станах разноглед... Имам лошото предчувствие , че цялата говорилня за реформите в българския футбол ще се окаже само надуване на балон с цел привличане на повече зрители в праймтайма и без никакво реално намерение да помогнат. Проблемът е , че всички са запознати с това как да се промени българският футбол , но само говорят и го обсъждат , а не се прави нищо за промяна. Естественно , че изстрадалия български фен ще е залепил нос пред телевизора в 20:00 часа и жадно ще чака да се променят нещата. Мигар Боби Михайлов не е наясно с проблемите , които се дъвчат вече трета седмица. Да , ама няма желание за промяна. Дори се опита , и мисля , че успя да внесе на общото събрание да бъде премахнато условието , че нямаш право да си президент повече от два мандата и сега може да си стои там безсрочно. Преброяването на "левскарите" и "цскарите" ми се струва , че е част от възвръщането на тези 50 милиона , дадени за правата , за излъчването на мачовете. Ако не беше така , щяха да бъдат включени отборите на цялата А група. Всеки един от отборите има нужда от помощ за своя ДЮШ... Да не споменавам , че талантите в БГ футбола се раждат най - вече в провинциалните отбори и логиката говори , че ако някой изобщо трябва да е привилегирован , то това са например отборите на Ботев , Локомотив Пд. , Марица и т.н. доказали своите ДЮШ през годините клубове. Според моите лични наблюдения , феновете на отборите от провинцията се увеличават все повече и повече и в много от регионите темата Левски - ЦСКА вече не е толкова актуална , даже хич... При наличието на налаганата с десетилетия идея , че в България има само два сериозни отбора - Левски и ЦСКА , това означава , че все още във футболно отношение живеем в комунизъм. Идеята на демокрацията е конкуренция навсякъде и във всичко. При монопол развитие няма да има. Ще има само затъване... , а точно това прави и Боре Касабов - налага някакъв негов си монопол , негова си истина и обучава кадрите на Ринг в тази посока. Дори е отишъл и по - надалеч в идеите си , копирал е Гонг и моделът - за Левски или добро или нищо. Само , че Гонг е спортно шоу със скромен бюджет , а Ринг претендира за спортна телевизия на цяла България. Още ми се гади от няколкото часа на ден говорене и преповтаряне на казаното за Левски през лятото и есента. Няма как тази телевизия да е спортната телевизия на България... А с тази анкета си оцапаха още повече и без това оцапаните гащи.
Поздравления и от мен! Много на място и точно казано. Свалям ти шапка! Спортната журналистика в България е на същото дередже като футбола ни, т.е на дъното