LoveAndPeace написа:Конкретно ти отговорих.
Ядреното джудже с наполеонов комплекс си има някакви виждания в главата , в които много вероятно влизаме и ние и това което се случва в Украйна го приемам като генерална репетиция , тестване на границите на търпимост , преди да предприеме следващ ход.
Иначе за самата държава (Украйна) , за народа й ми е през същото през което ми е за всеки руснак , беларусин , афганистанец , монголец.
Възродителния процес , колкото и да е наторен с отрицателна конотация , мисля че е бил за доброто на България.
Добре, разбрах тезата ти - излиза, че имаме около 99% съвпадение, просто при теб има огромен страх от путлерчо - човешко е, разбирам го. Същото го имаше и по време на грипа - много умни хора, които се бяха панирали - пак казвам, че е човешко и го разбирам. Съгласен съм, че така погледнато, Украйна е важна - докато путлерчо е зает там, няма да мисли за друго, следователно е важно да ги подкрепяме.
Но моята гледна точка е друга - Путлерчо така или иначе няма да направи нищо на страна от НАТО/ЕС, т.е. ние сме защитени по дифолт. А няма да го направи, защото ще е в губеща позиция тогава в съотношението на силите, т.е. не виждам причина да се занимава с тази кочина Украйна по никакъв начин и да си харчим парите там, вместо да ги даваме тук. Такова е мнението ми и за ВСВ - ако не бяхме се занимавали с Полша тогава, другарят с мустачките щеше да се кротне. както и за ПСВ, ако не беше руската простотия - АУ щеше да смачка Сърбия и да се приключи. Лично мнение