Тия приказки за "отбор на народа" и "сами срещу всички" са доста смешни, защото се оказва, че който не е от "Левски" не е от народа, а всички останали са в група и не се борят помежду си, а само срещу "Левски"

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
защо написа:Нямам особено желание да си говоря с радиото и да го убеждавам, че темата е смешна. Ама аз все пак съм роден 70-та година и имам лични впечатления от 80-те, а и съм чувал като дете по-големите да си говорят за футбол, та и за 70-те имам някакви впечатления. Общо взето и цесекари и левскари (несофийските левскари), бяха на мнение, че това са подпирани от държавата отбори, които грабят най-безогледно всичко добро, което се появи някъде в България, (с изключение, донякъде, на двата пловдивски отбора и другите два софийски). Впрочем, Пенчо Кубадински твърдеше, че той е бил най-големия дисидент в България, що не кръстите стадион Раковски на него, или поне му сложете един паметник на Герена, да няма два центъра на демокрацията и инакомислието.
Странджата на 28 Фев 2010 13:42
Глупава е тази тема и само всява мрак в безпросветните. Левскар съм, но да се митологизира един футболен отбор, да се превръща в икона, е смешно. Защото груповата идентичност левскар няма кой знае колко общо с националната идентичност, чийто мехнизъм същностно включва Левски като национален герой. Името на отбора само може да бъде част от процеса на присвояване на националния герой.Този процес, когато е свързан с преклонението както пред образа, така и пред неговата същност - ценностите, които олицетворява, като става дума за Левски, не е толкова част от национализма, колкото от демократизма. И да се приписва това на един футболен отбор, е , меко казано, наивно. Защото пред Левски би трябвало да се прекланя всеки, който споделя идеите му и е готов да го сакрализира. Може да ни е хубаво, че любимият ни отбор носи името на Левски, но ако се прекланяме истински пред Левски, ако за него говорим като за българска икона и светец, може би трябва да замълчим, защото представете си отбор, който носи името например на св. Иван Рилски.
Old_death написа:Въпросът ми е резонен,защото искам да зная пред кое посолство да се редя за гражданство!!!
Кашчей написа:Old_death написа:Въпросът ми е резонен,защото искам да зная пред кое посолство да се редя за гражданство!!!
Специално ти, пред сградата на ГЩ на РА, защото си армеец, почитател на отбор, създаден по съветски(сега руски) образец
![]()
Колкото вие сте армейци в момента, толкова и "Левски" са отбор на народа!
от Кашчей на 28 Фев 2010 23:09
Old_death написа:
Въпросът ми е резонен,защото искам да зная пред кое посолство да се редя за гражданство!!!
Специално ти, пред сградата на ГЩ на РА, защото си армеец, почитател на отбор, създаден по съветски(сега руски) образец
Колкото вие сте армейци в момента, толкова и "Левски" са отбор на народа!
Потребители, разглеждащи този форум: Bet_Expert, darkblue67, drvasko98, ElCochino, futbolqga, helic, honda, TristaNNN, YoTheReal и 47 госта