Шампионска лига (сезон 2024/2025)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Re: Шампионска лига (сезон 2024/2025)

Мнениеот LaRgO » 06 мар 2025 11:12

Red_Neck написа:Ситуацията за мен бе 50/50 и това което спаси Конате в случая беше, че нямаше никакъв контакт в краката или изблъскване с ръка.
LaRgO написа:Да не говорим, че и засадата е много спорна, след като не дадоха моментът на подаването.
Представям си ако това подпиране беше за Реал, какво щеше да става тук в темата...

Засадата е "много спорна" само в твоята глава. В ШЛ се използва полуавтоматичната система за засада и човешкият фактор практически е елиминиран.
.... и нека не споменаваме подпиране и Реал в едно изречение, ..... не е в твой интерес. ;))

Само в твоята глава няма изблъскване с ръка. Чист червен картон!

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 06 мар 2025 11:23

LaRgO написа:Само в твоята глава няма изблъскване с ръка. Чист червен картон!

Нали разбираш, че ако беше "чист", главният щеше да гледа видео ;)))
Явно според теб е чист, но съдейки по мнението ти за "много спорната засада", мисля, че си доста объркан и мнението ти няма особена тежест, ... освен за теб самия ;)))
Жив и здрав и лек ден.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Мнениеот LaRgO » 06 мар 2025 11:29

https://www.footreplays.com/uefa/champi ... 5-03-2025/

Ето го целият мач. Никаква засада при червения картон. Спрете си момента на подаването и вижте, че докато топката е почти до центъра, играчите са на милиметри един от друг. Няма начин да е в засада при подаването.

Нали разбираш, че ако беше "чист", главният щеше да гледа видео ;)))

Да, досега не сме били свидетели да не се отсъждат чисти и важни нарушения.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 06 мар 2025 11:32

KOPScousers написа:
Plovdiv_1926 написа:Баркола беше в засада, затова не дадоха червен картон. Няма хубаво повторение точно преди паса, ама
https://ibb.co/r2hXVwSt
https://ibb.co/35VxBMJx

Е това слага точка на спора за съдийските отсъждания, мисля? Истинско геройство и чист късмет си е тоя резултат. Тия наистина са в топ форма чисто физически, няма по-подготвен отбор за финалния спринт от сезона в Европа и ще е цяло чудо да ги катурнем.

Просто Луис Енрике е почти последният останал треньор, който играе нещо близко до класическата тики-така. Това хората се научиха още преди 10 години как да го неутрализират. Дори и Плешо, който има два грама мозък, вече си промени стила. Това е като старата Барселона, която уж все мачкаше и накрая отнасяше по една 3-ка или 4-ка от знайни и незнайни воини.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Мнениеот LaRgO » 06 мар 2025 11:42

1914.1902 написа:Може и да се е върнал, но така е, когато липсват бързи обяснения за дадени ситуации от страна на съдиите и ВАР:
https://iili.io/3FUnyfs.png

Моментът на подаването е 24:31 и играчът на ПСЖ вече се е върнал. Вижте линка с целия мач, който дадох.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 06 мар 2025 12:11

На пълния запис от мача който е предоставен по-горе ясно се вижда че страничния не е вдигнал засада при
изблъскването в гръб на Конате. Това означава че съдята не просто не спира играта защото топката е в Пуул
т.е. оставя играта да продължи въпреки вдигната засада от неговия помощник! Помощника не вдига флага!
Това означава че:
- Съдята не знае дали има засада или не! Може и да има но ще се установи с ВАР. Едва ли веднага са
му казали в слушалката "Не отсъждай нарушение защото има засада".
- За мен съдята приема че в единоборството няма нарушение а такова има и то си е с доста
спорен изход какво ще отсъди след като отсъди нарушение и си е точно за ВАР тази ситуация.

По моите разсъждения съдята допуска очевидна грешка.

Ситуацията за мен бе 50/50 и това което спаси Конате в случая беше, че нямаше никакъв контакт в краката или изблъскване с ръка.

Нападателя всъщност не установи явен контрол над топката но беше пласиран пред защитника и според мен все пак има фаул! Изхода от ситуацията през моите очи е: Отсъжда се фаула веднага от съдята, дава се картон какъвто прецени и се гледа ВАР.
Там вече ЧК, ЖК, или никакъв картон и засада с/у ПСЖ и играта се подновява според отсъждането.

Язък за фурора от предните елиминации на ПСВ, Фейнорд и Брюж!
3 загуби и решени сблъсъци, поне един Х да беше взел някой от тези отбори.

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 06 мар 2025 12:55

bubka написа:
KOPScousers написа:
Plovdiv_1926 написа:Баркола беше в засада, затова не дадоха червен картон. Няма хубаво повторение точно преди паса, ама
https://ibb.co/r2hXVwSt
https://ibb.co/35VxBMJx

Е това слага точка на спора за съдийските отсъждания, мисля? Истинско геройство и чист късмет си е тоя резултат. Тия наистина са в топ форма чисто физически, няма по-подготвен отбор за финалния спринт от сезона в Европа и ще е цяло чудо да ги катурнем.

Просто Луис Енрике е почти последният останал треньор, който играе нещо близко до класическата тики-така. Това хората се научиха още преди 10 години как да го неутрализират. Дори и Плешо, който има два грама мозък, вече си промени стила. Това е като старата Барселона, която уж все мачкаше и накрая отнасяше по една 3-ка или 4-ка от знайни и незнайни воини.

Гуардиола никога не е играл Тики така! Кога най-накрая ще го проумеете това, не ми е ясно. И не, той никога не си е променял стила..от Барса Б през 2007-а до Сити днес (2025) неговият стил се нарича juego de posicion (позиционна игра).Всичко останало са тактически настройки и съобразяване с качествата на наличните футболисти..дали ще играе с фалшива деветка или с класически централен нападател например, няма значение..идеята остава същата .
Изображение

Изображение

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 06 мар 2025 13:26

LaRgO написа:Мълчание за недадения червен картон за играч на Ливърпул. Да не говорим, че и засадата е много спорна, след като не дадоха моментът на подаването.
Представям си ако това подпиране беше за Реал, какво щеше да става тук в темата...

Е, най- малко фен на балерините може да търси сметка на друг отбор за съдийство, след бруталните балтии срещу съперниците им, в ключови мачове, при спечелванията на ШЛ. Байерн, Ювентус, Атлетико, дузпи, засади...
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
locke
Контакти:

Мнениеот locke » 06 мар 2025 13:27

bubka написа:Очаквах малко повече от ПСЖ и Ливърпул. Например да е 2:2 към момента, вместо 0:0. Вината за това е изцяло в гостите, които са се окупирали като треторазрядни опълченци.

и накрая биха. Това нормално ли е? :cry: :mrgreen:
ViscaBarca написа:Байерн ще ни пусне аванта...не е в техен интерес да имат враг в наше лице!

kingofpop написа:По-вероятно да изчукам Мис Свят отколкото Челси да елиминират Байерн

smoothc написа:Наполи.
Да си спретнат с Ман Сити един "Небесносин плешив" финал?

:lol: :mrgreen:

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 06 мар 2025 13:49

Red_Neck написа:
rhaegar написа:Не може да има 8 съдии, че и с видео повторения и да не го викнат главния и да му кажат "мислим че тва тука е за червен картон, прегледай го и ти".

ВАР не работи така и ти мисля, че го знаеш ;)
Онези в будката не могат да извикат главния да гледа защото "мислят", те трябва да са сигурни че има явна негова грешка, защото нямаше отсъждане за нарушение на терена.
Ситуацията за мен бе 50/50 и това което спаси Конате в случая беше, че нямаше никакъв контакт в краката или изблъскване с ръка.

Добре, има очевидна грешка на съдията, защото това ако не е нарушение, спиращо чисто голово положение, то не знам кое е. Как да няма изблъскване, като го засилва с лакътя през кръста
https://streamin.me/v/13232513 на четвъртата секунда е очевадно.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Архив”