Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот danko_sot » 22 авг 2024 10:56

MASTER_COOL написа:Мен много неща ме карат да се замислям и може да е малко в сферата на конспирациите , но това са факти.
Започвам да ги изброявам в хронологичен ред:

- Оттегляне на Ганчев
- Нова власт с поставени лица, без никаква прозрачност
- на терна имаме много слаб и демотивиран отбор, отбор който беше на дузпа от титлата в предходния сезон
- загубен бараж за ЕКТ по безобразен начин
- нахлуване на терена от привърженици
- жестоко наказание от БФС
- тотален анонимник за старши треньор
- скромна подготовка за първи път без лагер в чужбина
- скандално забавена селекция - с мотива "следващата седмица" 2,3-ма нови
- кошмарен старт на сезона 3 от 4 загуби
- вечно дерби на Герена

Всичко това ме кара да си мисля, че не просто има "нещо ГНИЛО", а нещо много по-сериозно !

Смятам, че ГА е прав за директивата !
Очевидно има НЕИСТОВ стремеж от ръководните фактори в БФС - просто отбор на име ЦСКА да не съществува ! Аз съм напълно убеден в това нещо. Има безмилостна борба за унищожението на ЦСКА и всичко започна още през 2016 година със създаването и на числата. Разделяй и владей до пълно унищожение !

Вече съм спокоен и за периода след пенсионирането на ГА! :)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 22 авг 2024 11:03

Давай Данко смело, сипвай с лопатата хахахах
Дано съм ненормалния Аз и всичко написано е голяма простотия !

P.S. - моля те спри с тоя Ицо Янев - става за кафенце и приятел например - но за треньор на ЦСКА - категорично НЕ
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 22 авг 2024 11:30

Явно не си чел тази книга

https://www.ozone.bg/product/edinstveniyat-nachin/

:)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 22 авг 2024 13:35

ЦСКА привлече ново попълнение, но не за първия състав, а към оперативния екип, който се занимава с реконструкцията на стадион "Българска армия" и реновирането на базата в Панчарево. Бившият шеф на "Армията" и ексизпълнителен директор на Сдружение "ЦСКА Завинаги" - Николай Донков - се завърна на работа в Борисовата градина. Позицията на Донков ще бъде административен директор, но самият той лаконично споделя пред "Мач Телеграф" - "Постът не е от значение, важното е да вършим работа".

Както е известно, в началото на лятото от ЦСКА назначиха "червения" юноша и бивш национал Михаил Александров за технически директор, който да отговаря за инфраструктурните въпроси в клуба като подобряването "Панчарево" и изграждането на модерна детско-юношеска школа. Експертизата и опитът на 51-годишния Донков обаче не са останали незабелязани от новата власт на "Армията" и той е получил покана да се завърне в ЦСКА още миналия месец.

Николай Донков менажира активно ремонтните дейности по клубната база още през 2010 година, когато собственик на "червените" е фирма "Титан" в лицето на Димитър Борисов и Иво Иванов. Именно тогава са подменени тревното покритие и дренажната система на основния терен в Панчарево, обновен е и терен №2. Тогавашните планове са на мястото на бунгалата да се построи хотел, но те така и не се реализират. В ролята си на отговорник за "Българска армия" Донков спомага стадионът да получи лиценз от БФС и ЦСКА да се завърне в своя дом през пролетта на 2011-а, след половингодишно изгнание на "Васил Левски".

След оттеглянето на "Титан" и смяната на собствеността през 2013-а, Донков става изпълнителен директор на "ЦСКА Завинаги", което е основано и оглавено от Александър Чакмаков - син на първия капитан на "армейците" Нако Чакмаков. Сдружението има за цел възстановяването на базата на детско-юношеската школа и успява да изгради три нови изкуствени терена в ареала пред "Армията". Точно преди 10 лета от "ЦСКА Завинаги" подемат кампания за ремонта на сектор "В" и даряват 1500 седалки за реновирания тогава сектор "Г".

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 22 авг 2024 13:37

gihuelo написа:ЦСКА привлече ново попълнение, но не за първия състав, а към оперативния екип, който се занимава с реконструкцията на стадион "Българска армия" и реновирането на базата в Панчарево. Бившият шеф на "Армията" и ексизпълнителен директор на Сдружение "ЦСКА Завинаги" - Николай Донков - се завърна на работа в Борисовата градина. Позицията на Донков ще бъде административен директор, но самият той лаконично споделя пред "Мач Телеграф" - "Постът не е от значение, важното е да вършим работа".

Както е известно, в началото на лятото от ЦСКА назначиха "червения" юноша и бивш национал Михаил Александров за технически директор, който да отговаря за инфраструктурните въпроси в клуба като подобряването "Панчарево" и изграждането на модерна детско-юношеска школа. Експертизата и опитът на 51-годишния Донков обаче не са останали незабелязани от новата власт на "Армията" и той е получил покана да се завърне в ЦСКА още миналия месец.

Николай Донков менажира активно ремонтните дейности по клубната база още през 2010 година, когато собственик на "червените" е фирма "Титан" в лицето на Димитър Борисов и Иво Иванов. Именно тогава са подменени тревното покритие и дренажната система на основния терен в Панчарево, обновен е и терен №2. Тогавашните планове са на мястото на бунгалата да се построи хотел, но те така и не се реализират. В ролята си на отговорник за "Българска армия" Донков спомага стадионът да получи лиценз от БФС и ЦСКА да се завърне в своя дом през пролетта на 2011-а, след половингодишно изгнание на "Васил Левски".

След оттеглянето на "Титан" и смяната на собствеността през 2013-а, Донков става изпълнителен директор на "ЦСКА Завинаги", което е основано и оглавено от Александър Чакмаков - син на първия капитан на "армейците" Нако Чакмаков. Сдружението има за цел възстановяването на базата на детско-юношеската школа и успява да изгради три нови изкуствени терена в ареала пред "Армията". Точно преди 10 лета от "ЦСКА Завинаги" подемат кампания за ремонта на сектор "В" и даряват 1500 седалки за реновирания тогава сектор "Г".

Явно шефа започва да разбира ,че от четиримата глупаци нищо не става и започва да назначава нови хора.
Зализаният нали бил топ кадър в инфраструктурните проекти.

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 22 авг 2024 14:17

Данко, това е в твоята специалност. :)

Спасението на давещия се е в ръцете на самия давещ се! Нарочно изчаках 2-3 дни да отминат от последния мач, за да може разсъждението да е на по-хладна глава. Разрази се страшна буря след поредната загуба срещу Славия и абсурдното първо полувреме, което изиграхме.
Ще мина първо през Стипич. Игровият проблем при нас беше видим още от контролите. Не знам защо се говори как магическата преса изчезнала след мача с Лудогорец, а преди това всичко е било цветя и рози. Не ,просто в контролите противниците винаги имаха по три адски чисти положения, които Бусато майсторски спасяваше. Три, защото все пак е контрола и на си даваш зор, в сериозен мач си даваш зор и от три стават 7-8. Така че ИГРОВО това нещо, което се вижда сега се виждаше и в контролите, но на по-ниско темпо. А проблемът е повече от елементарен. Играем с прекалено малко хора зад линията на топката във фаза атака. Нашето 4-1-4-1 се превръща във фаза атака буквално в 4-1-5, където двамата вътрешни отиват на линията на нападателя, барабар с двете крила. Съответно, ако бекът центрира топката, пред него има 5 човека. Когато те са пред него, следователно са и пред линията на топката, да не говорим и, че самият бек не може да участва във фаза защита. Ако приемем, че едно от крилата го прави на фланга е почти подобно, защото бидейки далеч на фланга няма какво да направиш и реално не си зад линията като центриращ. След като последва центриране, имаме много нисък процент спечелена първа топка в атака, от което следва, че топката бива изчистена някъде около предмостието на наказателното поле на противника, където наш играч няма. Получава се абсурдната ситуация при леко изчистена топка от противника да има около 5-6 души вече изостанали от линията на топката, защото почти винаги и единият краен защитник се е включил високо в атаката, барабар с петимата, които обясних по-нагоре. Толкова високото позициониране терена обаче ни оставя изключително опасно отворени на контра-атака. Съответно видяхме срещу Славия, че Кареасо има абсурден периметър за покриване от центъра до тяхното наказателно поле, където си е сам-самичък. Оттам ти тръгват постоянно контра-атаки при числено равенство 4-4, понякога 3-3, което винаги е в полза на атакуващия отбор. И Славия имаха 6 положения за гол първото полувреме. Срещу Спартак същото, плюс още един модел пък на постепенна атака, където ние имаме още един огромен проблем. Централните ни защитници са ниски и биват смазани от по-едри нападатели. Ахмедов е кристален пример за последното. Срещу Славия точно този модел не беше важен, защото техният нападател не е толкова едър. Но имам една доста лоша новина. Централният нападател на Арда Офор е абсолютно физическо чудовище. Съответно те просто с ритнати топки към него ще ни матират. Та ние имаме проблем при постепенна атака на противника, имаме проблем и при бърза контра-атака на противника. Или казано грубо имаме проблем при всякаква атака на противника. И това тук са си камъни в градината на треньора, които той сега трябва да оправи.
Господин Стипич, ако продължавате така просто ще ви уволнят, защото някой ще ни бие с волейболен резултат. Идващите мачове са шансът на Стипич да покаже нещо по-различно. Дали ще премине в 3-5-2, дали ще мине в ромб, дали просто ще върне малко хора назад, избор бол, но едно е сигурно. Така продължава ли, нищо добро не ни чака. Колкото за желанието за оставка/уволнение на треньора. Да, ако той продължава така сам ще си ритне трудовата книжка, НО ТОЙ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ ШАНСА ДА СЕ ПОПРАВИ! Значи, не спирахме да говорим как модела на Ганчев за употребените треньори е неуспешен и какво ще направим. Хайде, махай треньора на петия-шестия мач. Та дори Ганчев изчака Крушчич 9 месеца. Нека да получи шанса да се поправи, защото иначе влизаме в една абсурдна спирала на емоционални решения, в които изглеждаме абсурдно като клуб и никой нормален треньор няма да те вземе насериозно. Ако не се поправи, то резултатът ще е такъв, че няма какво да се направи и ще си тръгне. Мачът с Арда не толкова откъм резултат, колкото като постройка е важен - да се види желание нещо да се промени. Срещу Славия технически той премина в 3-5-2 второто, та поне показа, че вижда проблемите.
Малко и за директорите - как били готови с оставките. Я пак? Момента за оставки мина отдавна. Какво значи на втория месец да метнеш бялата кърпа. Значи, корабът влиза в бурни води и ти си първият, който напуска. Аз лично нищо мъжко не виждам в това. Ако не си можел да се справиш, казваш в началото не мисля, че ще се справя. А не сега. Хубаво, падаме от Арда, на 24 Август си тръгват всички. Браво, много мъжко, една седмица преди края на трансферния прозорец казваш - чао, аз бях дотук. И новият човек докато дойде какво правим? Нали говориш, че имаш проект и вяра в този проект. Какъв лидер си ти, дето на първата трудност вееш пешкира и се отказваш от проекта си? Никакви такива, ако не можеш да се справиш, отиваш при Папазки и казваш, че трябва нов човек, НО ЩЕ ОСТАНЕШ ПОНЕ ПОЛОВИН ГОДИНА, докато свикне новия човек, пък и може нещо да научиш. Ако трябва, казваш, понижи ме, да се уча от някой по-можещ, ама то егото не го позволява. За последен път, нищо мъжко няма когато е сложно да кажеш - чао, пичове, оттеглям се! Това, че не се справяш, не значи ай, чао. Единственото, което показваш с това е, че се влияеш от тълпата. Наско Сираков от години го гледам в Левски кой ли не му скача, но човекът ясно показва кой кара влака и ето, че имат успехи сега. Когато вярваш в някаква визия, не се отказваш от нея като мишка на първата сериозна трудност, а търсиш варианти как да оправиш проблема.
По-малко емоции, по-малко влияние от тълпата и повече професионализъм. Ако не можеш, отиваш, вземаш хората и почваш. Говореше за нова инфраструктура. Ако си слаб в преговорите с играчи (нали ни отказали 40 души), ОК, намираш човек, който е по-добър от теб и го прави той това. Сядаш, гледаш къди си слаб и търсиш решението там.
Интересно ми е и Вашето мнение.

CSKA FEN TV

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 22 авг 2024 15:09

Малко локуми е разпънал тоя пич.

За Стипич с тези играчи не знам ква схема може да използва. За 3-5-2 му трябват двама нападатели, ние имаме един. 3 ЦЗ имаме, ако някой се контузи явно ще влиза някой младок. Халф-бекове- Вион и Санянг ;) Вътрешни халфове - Кари, Линдсет и Скаршем. Резерви - Петко П. и Шопов.

За ромба- 4 защитници отзад, а самият ромб от Кари отзад, дясно- Скаршем, ляво- Хайнц или Фаетон и на върха му Линдсет. В атака- пак двама нападатели- ние имаме един на една седмица в отбора ;)

4-3-3 я видяхме първото със Славия

4-1-4-1 - може би най-добрият вариант си остава тази схема.

Юга може да е от голяма полза в този момент, но......

Няма кой знае какво да направи треньорът. На негово място бих играл 4-1-4-1 . Бих зарязал Гиген, маген пресите. Паркирам автобуса отзад и ги дебна на контри, "АлаМоуриньо :) с Фаетон с, Локило и тоя новия нападател- квот направят напред. Останалото са фантазии... ;)

Относно директорите. Ти като си некадърен си си некадърен. Или като не ставаш, не ставаш. Да иде Орманджиев или Фичо и да каже на Папазки: неук съм шефе, назначи го тоя, аз ще се уча от него :)))??

Спортният директор и треньорът носят абсолютно една и съща вина за провала дотук. Стипич може и да е некадърен, не знам колко точно, обаче точно толкова некадърен е и този или тези, които отговарят за селекцията.

Тва е все едно аз да съм сладкар и шефа да ми даде някви мухлясало тесто или някъв друг материал и да ми каже: направи хубави мекици.

Как да ги направя тея мекици?????

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 22 авг 2024 16:03

Данко, един сладкар започне ли да прави мекици, .... пиши го хлебар ;))))
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 22 авг 2024 18:43

Red_Neck написа:Данко, един сладкар започне ли да прави мекици, .... пиши го хлебар ;))))

То с Тея сладки приказки Стипич си е точно за сладкар ;)

Мисълта ми беше, че ако Стипич се провали следващите два мача и го изгонят трябва и някой от директорите да си тръгне. Фичо каза след мача с Варна, че това няма да се повтори, че са виновни футболистите, треньорът, но и той, защото не е направил селекция навреме и качествено.

Не знам дали Фичо ще си тръгне, ако Стипич бъде отстранен и кой ще дойде на негово място. Не знам и дали нещата ще потръгнат след това, който и да дойде.
Според мене и Орманджиев трябва да си тръгне и на негово място да има също друг човек, за да се променят наистина нещата. Реално той каза, че двамата с Фичо отговарят наравно за спортно-техническите въпроси, но се обзалагам, че ако си тръгне някой от директорите ще е само Фичо.

Спомнете си какво ви казах за това назначение. Че Орманджиев сякаш си остави Фичо за бушон. Наскоро обаче и gihuelo зададе въпроса какви са пълномощията и за какво реално отговаря Орманджиев в клуба? Реално този човек изглежда много възпитан, много добронамерен, много съвестен, но дали това е точно така ние няма как да знаем. Много често външния вид и поведението на хората създават грешни представи и впечатления у хората.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 22 авг 2024 18:44

MASTER_COOL написа:Да беше заложил голяма сума,вместо да тракаш по клавиатурата !

То въпроса е, защо вие не заложихте сума... Аз не съм някой ясновидец с кристална топка, просто имам глава на раменете си и виждам нещата, още преди да са станали факт. Плюхте по "Микренското джудже" и заложихте на сляпо на едни абсолютни "микимауси". Казах ви го над 200 пъти... прекалено сте критични към Гриша Ганчев. Много трудно може да се измести Делиормана от първата позиция с подобни финансови параметри като техните и с толкова силно лоби в БФС. Сега си сърбате попарата...

И така и не разбрах, кой е "наркомана" и защо го наричате така?

Между другото... и за НЕМ пак излязох прав. Абсолютен смешник...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Върни се в “ЦСКА”