groti написа:Serafim написа:По-бързи и безкомпромисни от КВД? Не съм съгласен. Нидерландеца е много агресивен и особено в защита с трима винаги излиза да пресира противника много далеч от зоната. И тактиката го позволява, но това е неговия стил. Още при Мъри, когато излизаше с трима го забелязах. И далеч не мисля, че е бавен.
По-скоро Генчев ще заложи на Икена на негово място.
Межу другото, сега ситуацията в защита пак е малко особена... Цунами не е ЦЗ и е левичар. Новия венецуелец е левичар, Кр.Димитров и КВД са десничари, но Димитров е по-бавен и по-малко маневрен от трамвай, та освен в центъра между двамата, никъде другаде не може да бъде пуснат.
Интересна ситуация наистина. Аз си мисля, че е е време Кр. Д. да седне малко на пейката и да се концентрира. Очевидно е, че има някакви проблеми с концентрацията. Иначе не е слаб футболист. Цунами не е ЦЗ, но пък е достатъчно работлив и се справя добре в ситуацията, но не знам дали би бил добър в средата между новия (който във всичките клипчета играеше в лявата част) и КВД. Все такива да са му проблемите на Генчев - голяма конкуренция.
Ще си позволя да се включа във вашата дискусия , моето мнение малко се различава от вашите.
Кр.Димитров беше най-добрия от дефанса ни срещу Локо(Пд) . Взе всички спорни топки и спечели всички въздушни дуели.
Според мен на този етап ,ако всички са здрави и на линия(Дай Боже) , то защитата ни ще започва от Кр.Димитров . От дясно ще бъде ван дер Каап ( като евентуална замяна Икена) , отляво Цунами или Макун .
Малко тегаво е кой ще играе отляво Цунами, Макун и Майкон , според мен "двама са малко, трима са много" . Срещу Локото според мен Майкон се прави доста добре и в дефанзивен план. Не сме виждали още Майкон поставен на изпитание ,но засега изглежда по-бърз от Цунами.
Иначе и ван дер Каап и Кр.Димитров са относително доста бавни. Кр.Димитров е добър при игра за спорна топка и висока топка , но изпитва проблеми ,ако играе срещу нападател,който има топка в краката.
Ако Цунами бъде поставен в средата на защитата на мястото на Кр.Димитров , то средната височина на защитата ни доста ще падне.
За мача утре дано победим,но няма да е лесен мач.