metodito написа:honda написа:Закупуването на български футболисти е доста скъпо . Примерно за Л.Котев и Ив.Тилев ни искаха по 500 000 евро , за В.Попов и Ил.Илиев(мл) - по 1 000 000 евро. За М.Минчев - 2 000 000 евро ( продаоха го за 800 000) Какво те кара да мислиш ,че имаме тези пари?
За справка Роналдо беше закупен за 180 000 евро.
Не знам каква фиксация имаш с Ф.Кръстев , но сериозно ли си мислиш, че можем да наддаваме с Манчестър Сити?
Не знам откъде си спомняш тези 400 000 евро за Роналдо. За него бяха платени 180 000 евро . Аз лично нямам спомени от силни години на Лъчезар Котев и Ив. Тилев . Двамата бяха таланти ,но по всичко личи ,че ще си останат с това,че бяха таланти и Арда ,май ще бъде върха на кариера им. Само да ти напомня,че когато ни искаха 500 000 евро за Котев в същия момент за същата сума взехме Стайн Спийрингс ,който в момента е звезда в Тулуза . Сериозно ли си написал ,че Л.Котев заслужава да бъдат платени за него исканите пари. За твоя информация освен споменатите трансфери на Роналдо и Спийрингс , Гари Родригес беше взет за 300 000 евро.
Оставям настрана,че споменатите от теб трансфери на българи са преди доста повече от 20 години - Топчо -1995г, Гонзо -1997(вече беше в мъжкия национален отбор), Ил.Стоянов-2000г .Като в различни моменти и Гонзо и Ил.Стоянов бяха най-скъпите футболисти в българското първенство. В момента ние нямаме играч,който е в топ 50 на най-високите заплати в нашето първенство.
Кои са тези таланти от Б група? - Колко мача на юноши или в долните дивизии си гледал? Ясно ли ти е,че за България дори 16 професионални отбори са много. Наскоро гледах мач във В група в ,който в един момент в игра влезна дядото на едно от момчета, да се раадваш или да плачеш? От една стана -респект за любовта към играта. Но от друга стара какво развитие може да очакваш от младите момчета ,като срещу тях играят набори на бащите им . Ясно ли ти ,че в половината отбори в Б група не се води сериозен тренировъчен процес и отборите съществуват на магия. Ти казваш да вземем играчи от там . Колко мача на юношите си гледал ? - ако ги гледаш ,ще ти се доплаче. В момента в школата може би единствено Ст.Гаоте би намерил място при връстнците си преди 35-40 години.
Аз много бих се радвал да привличаме българи, а ако са от нашата школа още по-добре.
За твоя информация преди 2-3 години наистина имаше разговори Ил.Груев(мл) да дойде в Левски ,но ....под наем.
Преди време предлагаше да привлечем Н.Илиев от Интер,момчето е много надежно, само дето Интер броиха за него 1 млн.евро и дали можем да си го позволим? Същата е и работата с Ф.Кръстев.
Какво те кара да мислиш ,че имаме милиони за трансфери?
Разбрал съм онзи Котев, който игра в Локо Пд. После се сетих, че той е Кирил. За Роналдо може да са били 400 000 лева.
От Б не съм гледал, но от В съм гледал този сезон два мача. Не знам дали аз съм улучил така, но всички футболисти бягаха 90 минути, което не съм го виждал и в А.
Тоест, каква ти е тезата с тези въпроси, че не схващам?
При положение, че нямаме пари. И дължим пари? Какво да се направи? Аз предлагам решение. Ти какво предлагаш? Аз предлагам да вземем един-двама като Миланов (пример: Наско Илиев как попадна в "морето") и покрай него/тях млади бг "таланти".
Като споменах "морето", те играят с много техни бивши и настоящи юноши. И са пред "Левски". Това значи, че школата им е по-добра?
За Никола Илиев... числото може, ние - не. Не знам какви са условията му по договора.
Илия Груев под наем - супер. Ето друго решение.
Със сигурност да вземаш някакъв чак от Гремио и друг от безработния отбор на френската лига не е решение.
И последно, какви са били парите около привличането на Дарлан, Рики, Джемили? Онези, които влизат в графата "други". Роналдо си изплати трансфера.
Кои са тези млади български таланти?- кажи ми имената . Всичко,което малко та малко става бива привличано в Лудогорец . Имаше едно момче в Ботев(Пд) - мисля ,че се казва Бонев играе "десятка" , но и при него май развитието спря.
Кои са тези 1-2 като Миланов ? Знаеш ли ,че този Миланов,който толкова много ревете за него напусна Левски ,не по свое желание ,а по желание на Мъри ? И отиде във втора дивизия на ОАЕ и след 3 месеца го изритаха.
Ако мислиш ,че Наско Илиев е,човека дето ще ни реши проблемите? - тя работата "*бана, че отървана" - да ти напомням ли ,че беше продаден за 400 000 евро във втора дивизия на Италия и изритан като мръсно коте след няколко месеца.
Какъв е смисъла да вземаш под наем играчи като Ф.Кръстев, Н.Илиев,Ил.Груев(мл) ?
Дарлан и Рикардиньо са при нас без пари - Гремио ще получи получи половината от евентуален следващ трансфер.
Джемили -100 000 евро и процент от следващ трансфер.
За Черно море - много пъти съм писал, че за мен те имат най-правилната стратегия за развитие на един ФК.
Колко мача си им гледал? - според мен на пролетта ще спукат гума. Ако не бяха няколко "странни" съдийски решения щяха да бъдат около нас или зад нас. Колко пъти след техни мачове другите отбори ревяха? Иначе играят много приятен футбол- харесват ми ,но им липсва индивидуална класа . Иначе са много добре подредени и организирани.