Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

vvessel
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот vvessel » 24 яну 2024 21:12

metodito написа:Със сигурност да вземаш някакъв чак от Гремио и друг от безработния отбор на френската лига не е решение.
И последно, какви са били парите около привличането на Дарлан, Рики, Джемили? Онези, които влизат в графата "други". Роналдо си изплати трансфера.

Ето с това съм много съгласен. Каква е тая бразилска колония тука? Разбирам да ги взимаме без пари и да играят за малки заплати и ако излезе някой като Роналдо да избие трансфера на всички, но въобще не е така. На мястото на Рикардиньо и на Дарлан съм сигурен че ще се намерят българи, които ще играят по-добре и за същите или по-малко пари, защото тия двамата нищо не играят. За Лима е рано да се говори, но ми мирише на същата издънка. Прилича ми на един мързелив негър, не се сещам вече името му, който игра отдясно, направи 7-8 мача и го пуснаха по пързалката. Чудя се колко от тези можем да си позволим да пуснем по пързалката. И като се знае че ги води един конкретен агент, дали няма преплитане на мениджърски интереси и комисионни в налагането им. Цялата трансферна политика на отбора ми изглежда схемаджийска. Ако има някаква политика изобщо.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 24 яну 2024 21:32

Аз пък много харесвам Рикардиньо, но смятам, че не е типа нападател за схемата на Ники Костов. Според мен на философията, която изповядва (директен футбол) много повече ще му подхожда тип Дембеле. Рики се вписа добре в тактиката на Мъри, която често беше на "клатене" (или на политически коректен език - "правилен футбол") на противника.

Отдавна мирише на схеми. Просто трансферната политика на "Левски" от години е на гол тумбак - чифте пищови.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 24 яну 2024 21:54

csimoen2 написа:
TristaNNN написа:Добре, де, нали палмсбрикчиите разправяха, че като газим в Европа и не падаме от Хамрун, стигайки до третия кръг, то цената на играчите се вдигала ехееееее, в пъти.
Сега пък никой не бил търсил звездите и цената им падала?
:))))

Кого визираш от нашите "звезди"?

[offtopic]Никого не визирам, а правя за резил палмсбрикчията и смехотворните му спуснати опорки. Иначе тоя тролски порив беше покрай или малко след трансфера на Роналдов.[/offtopic]
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 24 яну 2024 22:14

metodito написа:
honda написа:Закупуването на български футболисти е доста скъпо . Примерно за Л.Котев и Ив.Тилев ни искаха по 500 000 евро , за В.Попов и Ил.Илиев(мл) - по 1 000 000 евро. За М.Минчев - 2 000 000 евро ( продаоха го за 800 000) Какво те кара да мислиш ,че имаме тези пари?
За справка Роналдо беше закупен за 180 000 евро.
Не знам каква фиксация имаш с Ф.Кръстев , но сериозно ли си мислиш, че можем да наддаваме с Манчестър Сити?
Не знам откъде си спомняш тези 400 000 евро за Роналдо. За него бяха платени 180 000 евро . Аз лично нямам спомени от силни години на Лъчезар Котев и Ив. Тилев . Двамата бяха таланти ,но по всичко личи ,че ще си останат с това,че бяха таланти и Арда ,май ще бъде върха на кариера им. Само да ти напомня,че когато ни искаха 500 000 евро за Котев в същия момент за същата сума взехме Стайн Спийрингс ,който в момента е звезда в Тулуза . Сериозно ли си написал ,че Л.Котев заслужава да бъдат платени за него исканите пари. За твоя информация освен споменатите трансфери на Роналдо и Спийрингс , Гари Родригес беше взет за 300 000 евро.
Оставям настрана,че споменатите от теб трансфери на българи са преди доста повече от 20 години - Топчо -1995г, Гонзо -1997(вече беше в мъжкия национален отбор), Ил.Стоянов-2000г .Като в различни моменти и Гонзо и Ил.Стоянов бяха най-скъпите футболисти в българското първенство. В момента ние нямаме играч,който е в топ 50 на най-високите заплати в нашето първенство.
Кои са тези таланти от Б група? - Колко мача на юноши или в долните дивизии си гледал? Ясно ли ти е,че за България дори 16 професионални отбори са много. Наскоро гледах мач във В група в ,който в един момент в игра влезна дядото на едно от момчета, да се раадваш или да плачеш? От една стана -респект за любовта към играта. Но от друга стара какво развитие може да очакваш от младите момчета ,като срещу тях играят набори на бащите им . Ясно ли ти ,че в половината отбори в Б група не се води сериозен тренировъчен процес и отборите съществуват на магия. Ти казваш да вземем играчи от там . Колко мача на юношите си гледал ? - ако ги гледаш ,ще ти се доплаче. В момента в школата може би единствено Ст.Гаоте би намерил място при връстнците си преди 35-40 години.
Аз много бих се радвал да привличаме българи, а ако са от нашата школа още по-добре.
За твоя информация преди 2-3 години наистина имаше разговори Ил.Груев(мл) да дойде в Левски ,но ....под наем.
Преди време предлагаше да привлечем Н.Илиев от Интер,момчето е много надежно, само дето Интер броиха за него 1 млн.евро и дали можем да си го позволим? Същата е и работата с Ф.Кръстев.
Какво те кара да мислиш ,че имаме милиони за трансфери?

Разбрал съм онзи Котев, който игра в Локо Пд. После се сетих, че той е Кирил. За Роналдо може да са били 400 000 лева.
От Б не съм гледал, но от В съм гледал този сезон два мача. Не знам дали аз съм улучил така, но всички футболисти бягаха 90 минути, което не съм го виждал и в А.
Тоест, каква ти е тезата с тези въпроси, че не схващам?
При положение, че нямаме пари. И дължим пари? Какво да се направи? Аз предлагам решение. Ти какво предлагаш? Аз предлагам да вземем един-двама като Миланов (пример: Наско Илиев как попадна в "морето") и покрай него/тях млади бг "таланти".
Като споменах "морето", те играят с много техни бивши и настоящи юноши. И са пред "Левски". Това значи, че школата им е по-добра?
За Никола Илиев... числото може, ние - не. Не знам какви са условията му по договора.
Илия Груев под наем - супер. Ето друго решение.
Със сигурност да вземаш някакъв чак от Гремио и друг от безработния отбор на френската лига не е решение.
И последно, какви са били парите около привличането на Дарлан, Рики, Джемили? Онези, които влизат в графата "други". Роналдо си изплати трансфера.

Кои са тези млади български таланти?- кажи ми имената . Всичко,което малко та малко става бива привличано в Лудогорец . Имаше едно момче в Ботев(Пд) - мисля ,че се казва Бонев играе "десятка" , но и при него май развитието спря.
Кои са тези 1-2 като Миланов ? Знаеш ли ,че този Миланов,който толкова много ревете за него напусна Левски ,не по свое желание ,а по желание на Мъри ? И отиде във втора дивизия на ОАЕ и след 3 месеца го изритаха.
Ако мислиш ,че Наско Илиев е,човека дето ще ни реши проблемите? - тя работата "*бана, че отървана" - да ти напомням ли ,че беше продаден за 400 000 евро във втора дивизия на Италия и изритан като мръсно коте след няколко месеца.
Какъв е смисъла да вземаш под наем играчи като Ф.Кръстев, Н.Илиев,Ил.Груев(мл) ?
Дарлан и Рикардиньо са при нас без пари - Гремио ще получи получи половината от евентуален следващ трансфер.
Джемили -100 000 евро и процент от следващ трансфер.
За Черно море - много пъти съм писал, че за мен те имат най-правилната стратегия за развитие на един ФК.
Колко мача си им гледал? - според мен на пролетта ще спукат гума. Ако не бяха няколко "странни" съдийски решения щяха да бъдат около нас или зад нас. Колко пъти след техни мачове другите отбори ревяха? Иначе играят много приятен футбол- харесват ми ,но им липсва индивидуална класа . Иначе са много добре подредени и организирани.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 24 яну 2024 22:20

metodito написа:Аз пък много харесвам Рикардиньо, но смятам, че не е типа нападател за схемата на Ники Костов. Според мен на философията, която изповядва (директен футбол) много повече ще му подхожда тип Дембеле. Рики се вписа добре в тактиката на Мъри, която често беше на "клатене" (или на политически коректен език - "правилен футбол") на противника.

Не знам какво точно е харесал Мъри в него, но според мен за нищо не става. Гледах го предишната контрола, че за половин час не се срещна с топката, а Джемили за 15 минути отправи 3 удара и вкара гол. В същия мач на същия отбор на почти идентична позиция. Така че този Рики, дето му викаш, нито има пласиране, нито дрибъл, нито удар. Абе въобще кой го излъга , че е нападател? Билал поне пресираше и гонеше като куче, въпреки че и той беше ялов. Ама поне излиза на положения и пропускаше. Този гледа да му се удари топката в краката някак си и да влезе. Един единствен гол съм му запомнил като истински нападател, очи в очи с вратаря. И дузпи добре бие, ама това и вратарите го правят.
А пък друг е въпросът, че Мъри досега е показал , че от нападатели не разбира. Виж за защитници има поглед. И от крила разбира. Но не си спомням в Левски да е довел читав нападател. В Литекс и Ботев не съм го следил, а и в Литекс едва ли е имал думата за трансфери. Но смятам че и Костов е същия , щом навремето изгодни Шрод Арш. Спомням си как ни извади един мач с Локо Пловдив като за броени минути вкара два гола от нищото и обърна резултата, а Костов вика - този не е мой тип нападател и го прати някъде под наем. Тогава явно повече е имал думата за играчи, отколкото сега.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 24 яну 2024 22:59

honda написа:[
Кои са тези млади български таланти?- кажи ми имената . Всичко,което малко та малко става бива привличано в Лудогорец . Имаше едно момче в Ботев(Пд) - мисля ,че се казва Бонев играе "десятка" , но и при него май развитието спря.
Кои са тези 1-2 като Миланов ? Знаеш ли ,че този Миланов,който толкова много ревете за него напусна Левски ,не по свое желание ,а по желание на Мъри ? И отиде във втора дивизия на ОАЕ и след 3 месеца го изритаха.
Ако мислиш ,че Наско Илиев е,човека дето ще ни реши проблемите? - тя работата "*бана, че отървана" - да ти напомням ли ,че беше продаден за 400 000 евро във втора дивизия на Италия и изритан като мръсно коте след няколко месеца.
Какъв е смисъла да вземаш под наем играчи като Ф.Кръстев, Н.Илиев,Ил.Груев(мл) ?
Дарлан и Рикардиньо са при нас без пари - Гремио ще получи получи половината от евентуален следващ трансфер.
Джемили -100 000 евро и процент от следващ трансфер. Този смотльо?
За Черно море - много пъти съм писал, че за мен те имат най-правилната стратегия за развитие на един ФК.
Колко мача си им гледал? - според мен на пролетта ще спукат гума. Ако не бяха няколко "странни" съдийски решения щяха да бъдат около нас или зад нас. Колко пъти след техни мачове другите отбори ревяха? Иначе играят много приятен футбол- харесват ми ,но им липсва индивидуална класа . Иначе са много добре подредени и организирани.

"Изритан" от [strike]Интер[/strike] Серия Б? Да бе, той няма да е играч на Интер след 6 месеца, и? Ти верно ли го каза това? Все едно нежелан от Ман Сити за Филипао. Откъде ти е информацията, че Мъри е натирил Миланов? Джемили 100 000 евро????
Няма БЕЗ ПАРИ, човек. Как да ти го обясня, че няма такова нещо във футбола. В бизнеса няма "без пари". Освен в Севрна Корея. Всичко се цака, всичко се плаща днес в съвременния свят. Аз съм агент, искаш да говориш с мен за мой клиент - цакам. Искам ти тоя футболист, де сега няма работа - цакам. Това ми е бизнеса. Или викаш: "На, вземи го, не ми трябват кинти". Ама аз примерно имам такси не като на някакъв си там. Ако съм бразилец, как мислиш. Ако съм международна агенция? А обикновено става дума за агенции. Аз о съм му агент. Подписваш договор с дадения футболист - плащаш. Ти наистина ли мислиш, че "свободен трансфер" означава как Джо идва от на майната си в София те така? Живееш в капитализъм. И още повече в консумеризъм. Защо да дойде Джо в София? Какви условия ще предложиш ти на Джо да дойде в София, които да са сравними с да речем... Рен (Франция)? Порто Алегре? Човекът иска сигурност, човека гледа в перспектива, агентът му си гледа бизнеса. Абе, въобще, заеви, човек. Свободен трансфер е как Джо идва в никойнечуваната София без пари, настанява се в Горубляне и всичко е точно.
Последна промяна от metodito на 24 яну 2024 23:22, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 24 яну 2024 23:07

Дай боже един ден да имаме състав от "изритани" от Интер, Милан, Байерн, Юве. Ей такива неможачи.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 24 яну 2024 23:29

metodito написа:
honda написа:[
Джемили -100 000 евро и процент от следващ трансфер. Този смотльо?

"Изритан" от Интер? Ти верно ли го каза това? Все едно нежелан от Ман Сити за Филипао. Откъде ти е информацията, че Мъри е натирил Миланов? Джемили 100 000 евро????
Няма БЕЗ ПАРИ, човек. Как да ти го обясня, че няма такова нещо във футбола. В бизнеса няма "без пари". Освен в Севрна Корея. Всичко се цака, всичко се плаща днес в съвременния свят. Аз съм агент, искаш да говориш с мен за мой клиент - цакам. Искам ти тоя футболист, де сега няма работа - цакам. Това ми е бизнеса. Или викаш: "На, вземи го, не ми трябват кинти". Ама аз примерно имам такси не като на някакъв си там. Ако съм бразилец, как мислиш. Ако съм международна агенция? А обикновено става дума за агенции. Аз о съм му агент. Подписваш договор с дадения футболист - плащаш. Ти наистина ли мислиш, че "свободен трансфер" означава как Джо идва от на майната си в София те така? Живееш в капитализъм. И още повече в консумеризъм. Защо да дойде Джо в София? Какви условия ще предложиш ти на Джо да дойде в София, които да са сравними с да речем... Рен (Франция)? Порто Алегре? Човекът иска сигурност, човека гледа в перспектива, агентът му си гледа бизнеса. Абе, въобще, заеви, човек. Свободен трансфер е как Джо идва в никойнечуваната София без пари, настанява се в Горубляне и всичко е точно.

Ат.Илиев беше изритан след няколко месеца от клуб от втора дивизия на Италия, не става дума за Интер, а за Асколи. Ник.Илиев и в момента си е собственост на Интер доколкото знам.
Рикардиньо и Дарлан ,не дойдоха като свободни агенти при нас. И в момента половината от правата им принадлежат на Гремио( ако искаме да сме точни 45%) , като ние има плащаме заплатата . Агента ще си вземе процента при следващ трансфер . Това е доста честа практика в Латинска Америка ,особено в Бразилия. Почти всички футболисти в бразилската Първа лига са собственост на повече от един клуб.
Много ясно,че свободен трансфер ,не значи без пари - там се плаща на ръка и на агент и на футболист. Тук случая не точно такъв.
Джемили е много добър играч, но е доста "чуплив" и много се увлича в индивидуални действия.
Мъри имаше абсолютната власт в Левски и нямаше как да се случи каквото и да е с първия отбор без неговата благословия. Ако беше присъствал на тренироеки на Герна нямаше да бъдеш изненадан и от напускането на Миланов и на Ив.Попов.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 24 яну 2024 23:34

metodito написа:Дай боже един ден да имаме състав от "изритани" от Интер, Милан, Байерн, Юве. Ей такива неможачи.

Ти въобще четеш ли какво е написано? Кой е писал за изритани от Интер?
Между другото преди време Септември ( или Академик) имаха договор с Интер(Милано) и дойдоха няколко момчета на по 20-21 години и поиграха един сезон в България. Аз лично не ги чух и видях тези момчета повече( единия мисля че вкара 2-3 гола за един сезон) . То и Ас. Чандъров беше в Барселона .
Кр.Бибишков беше в Байрен (М) , Ив. Стоянов в Щутгарт - но какво от това?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 24 яну 2024 23:45

Това, което искам да кажа е, че в последните не знам колко години, "Левски" привлича едни страшни некадърници чуждоземци, за които се плащат едни кинти, които явно са в десетки пъти повече от това да се привличат нормални бг футболисти. За мен е явно, че се играе чикирики с агенциите на въпросните футболисти. Същото го правят в тире. И резултатите се виждат на терена. За двата отбора. По едно време го правеха и в Луноходец. "Левски" е на грешен път от много години. И е копие на политиката и развитието на България. Времето и на "Левски" и на Бълагария изтича. За протокола - аз съм за забрана на политическите партии. Както за България, така и за "Левски" съм на мнение, че трябва радикална промяна. "Ма то без чужденци не може" - 20 години. За радост на мърефобите ще призная нещо. Мъри явно е вредно явление било в "Левски", понеже показа друго. И при втория си престой щеше да направи състав от преобладаващо българи, но не би. Ако не беше се появявал Мъри, картинката щеше да е доста грозна и много хора щяха да се запитат, бе аджиба не може ли по друг начин. А Костов е синия Тагаренко. :lol:

Върни се в “Левски”