Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

honda
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот honda » 16 яну 2024 12:58

CSKA 78 написа:
honda написа:
CSKA 78 написа:6. Забрави да напишеш, че някой ще трябва да плаща на "подателя"! А сумата никак не е малка около 100 милиона евро, понеже товарът бил от чиста Кока Кола! Ха-ха! :shock: ;) :)

Възможно е. Не знам - няма как да коментирам въпроси по които не съм компетентен. Аз коментирам само неща от които разбирам и имам съответните познания .
Ти явно имаш съответните познания в търговията с наркотици. :mrgreen:
Ако се вярва на появилата се информация заловените наркотици са на относително ниска стойност - около 20 млн евро. или много по-ниска от цената на кораба ,който ги превозва.
Между другото преди малко повече от 10 години в Испания беше заловен български кораб("Хан Крум") с 3 тона кокаин на борда.
Не знам дали Домусчиеви са намесени в цялата история с "Верила" - по-скоро , не са. Колко ще получат за пренос на стока за 20 млн долара - максимум 2 млн долара. , а същевременно губят кораб за 40 млн долара и рискуват бизнес в който са вложили над 1млрд долара и им носи печалба от 100-150 млн долара на година.
Ако ще го правят , няма да го правят чрез собствените си кораби.
Вече писах,че не собственика ,а чартьора определя товара , товарното и разтоварното пристанище. Няма как собственика да поеме какъвто и да е ангажимент за превоз на такъв специфичен товар без благословията на човек на чартьора. В противен случай собственика рискува да поеме ангажимент ,който не може да изпълни , просто чартьора може да реши ,че основния товар да бъде разтоварен ,не в Ирландия , а навсякъде другаде . Какво прави собственика в такъв случай?
Между другото научи какви са размерите на футболния терен? :mrgreen:

Аве, май ще се окаже, че ти разбираш доста повече от търговията с наркотици! Ха-ха!
Даже си наясно кой е замесен и кой не е! :lol: :lol: Аз доколкото знам много рядко се пренася чиста на 100% Кока кола, това е твърде ценен товар! И е невъзможно собствениците да не са наясно за него!
Такъв товар тръгва само от две дестинации - Колумбия или Мексико! И ако подобен товар бъде хванат, тогава всички по веригата ще плащат за него, най-вече собствениците на кораба! :shock: ;) :)

Колко пъти трябва да ти обясня ,че собственика няма никакво отношение към товара, къде да бъде натоварен и къде да бъде разтоварен. Кораба се управлява от чартьора( наемателя) .
Задълженията на собственика са да предостави кораба ,окомплектован с екипаж и всички необходими документи, с достатъчно смазочни материали на борда( горивото обикновено се поема от чартьора) на чартьора. Оттам нататък до изтичане периода на чартъра кораба се управлява от чартьора, а не от собственика. Капитана получава заповед от чартьора да пристигне на съответната дата ,на съответното пристанище за натоварване. Главния механик получава заповед да бункерова( зареди) съответното количество гориво ,на посочено от чартьора място . След натоварването на товара и зареждане с гориво ,кораба се насочва към посочено от чартьора пристанище ,по посочен от него маршрут. Като чартьора може да смени разтоварното пристанище във всеки един момент, ако намери това за необходимо.
Къде виждаш собственика в цялата схема?
На мен не ми е известно , кораба "Верила" да е посещавал Колумбия или Мексико.
Както и другия български кораб "Хан Крум" - също не беше посещавал Колумбия или Мексико, а там заловеното количество беше много по-голямо( 3 тона).
Собственика отговаря ,дотолкова доколкото екипажа са негови подчинени и назначени от него.

zieek91
Контакти:

Мнениеот zieek91 » 16 яну 2024 13:07

1914.1902 написа:Къде е Пелито, отдавна не се е мяркал във форума?

А, стига бе! Ти да не знаеш кой се банва във форума?!

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 16 яну 2024 13:25

CSKA 78 написа: И ако подобен товар бъде хванат, тогава всички по веригата ще плащат за него, най-вече собствениците на кораба! :shock: ;) :)

Така ти се иска или така ще стане, защото това са две различни неща.
Доста експерти и специалисти по темата дадоха интервюта, а ти едва ли си такъв, та това количество се брои за "малко" когато става дума за пренос с кораб и обикновено подобни количества се пускат за примамка.
Ти да видиш, замесеният корабен персонал е оставил 5-6 пакета оборудвани с GPS-и да акостират заедно с кораба на пристанището, а не да ги изхвърлят в морето, след което другите по веригата да ги приберат.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 16 яну 2024 13:29

1914.1902 написа:
Стоичков: На 11 декември лично аз ще вкарам първия багер на "Армията"

:oops: :oops: :oops:

Строителни дейности без влезнало в сила РС няма как да започнат, за това и не е хубаво да се казват публично подобни неща.
Защо още не се вписва РС в регистъра на НАГ нямам идея, но докато не се появи там нищо не може да се прави по стадиона.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 16 яну 2024 13:54

honda написа:
CSKA 78 написа:
Аве, май ще се окаже, че ти разбираш доста повече от търговията с наркотици! Ха-ха!
Даже си наясно кой е замесен и кой не е! :lol: :lol: Аз доколкото знам много рядко се пренася чиста на 100% Кока кола, това е твърде ценен товар! И е невъзможно собствениците да не са наясно за него!
Такъв товар тръгва само от две дестинации - Колумбия или Мексико! И ако подобен товар бъде хванат, тогава всички по веригата ще плащат за него, най-вече собствениците на кораба! :shock: ;) :)

Колко пъти трябва да ти обясня ,че собственика няма никакво отношение към товара, къде да бъде натоварен и къде да бъде разтоварен. Кораба се управлява от чартьора( наемателя) .
Задълженията на собственика са да предостави кораба ,окомплектован с екипаж и всички необходими документи, с достатъчно смазочни материали на борда( горивото обикновено се поема от чартьора) на чартьора. Оттам нататък до изтичане периода на чартъра кораба се управлява от чартьора, а не от собственика. Капитана получава заповед от чартьора да пристигне на съответната дата ,на съответното пристанище за натоварване. Главния механик получава заповед да бункерова( зареди) съответното количество гориво ,на посочено от чартьора място . След натоварването на товара и зареждане с гориво ,кораба се насочва към посочено от чартьора пристанище ,по посочен от него маршрут. Като чартьора може да смени разтоварното пристанище във всеки един момент, ако намери това за необходимо.
Както и другия български кораб "Хан Крум" - също не беше посещавал Колумбия или Мексико, а там заловеното количество беше много по-голямо( 3 тона).
Собственика отговаря ,дотолкова доколкото екипажа са негови подчинени и назначени от него.

Едно си баба знае, едно си бае! Ха-ха-ха! Тези чартьори казваш са напълно непознати за собствениците на кораба?! Я ми кажи как се взима кола под наем?! Сигурно ти я дават без никакви документи и въобще не те проверяват кой си и що си?! Ха-ха!
Написал съм, че такъв вид товари тръгват от Колумбия и Мексико, но колко пъти товарът е прекачен не се знае! И това се прави с цел, ако товарът бъде хванат да не може да се проследи откъде всъщност е тръгнал! Според криминалистите такива товари влизат в Европа през Нидерландия и Испания!
И една последна вметка - от 500 кг. 100% чиста Кока кола могат да се направят десетки тонове разредена! Като я разреждат с всякакви боклуци! И от това страдат наркозависимите! Заради допълнителните боклуци вътре в "колата" смъртността при наркозависимите се е увеличила в пъти през последните 5-10 години! Разбира се, това си е техен проблем, но мисълта ми е, че 500 кг. чиста "кола" могат да струват десетки пъти повече, отколкото 3 тона разрeдена!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 16 яну 2024 13:57

CSKA 78 написа:[ Я ми кажи как се взима кола под наем?! Сигурно ти я дават без никакви документи и въобще не те проверяват кой си и що си?! Ха-ха!

Аз вземам автомобил под наем. Със същият извършвам престъпление. Собственикът на автомобила каква вина има в случая?

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 16 яну 2024 14:00

Ще ти я дадат ли въобще, ако имаш досие?! ;) :)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]

krumeto
Контакти:

Мнениеот krumeto » 16 яну 2024 14:00

CSKA 78 написа:
honda написа:
CSKA 78 написа:

Едно си баба знае, едно си бае! Ха-ха-ха! Тези чартьори казваш са напълно непознати за собствениците на кораба?! Я ми кажи как се взима кола под наем?! Сигурно ти я дават без никакви документи и въобще не те проверяват кой си и що си?! Ха-ха!
Написал съм, че такъв вид товари тръгват от Колумбия и Мексико, но колко пъти товарът е прекачен не се знае! И това се прави с цел, ако товарът бъде хванат да не може да се проследи откъде всъщност е тръгнал! Според криминалистите такива товари влизат в Европа през Нидерландия и Испания!
И една последна вметка - от 500 кг. 100% чиста Кока кола могат да се направят десетки тонове разредена! Като я разреждат с всякакви боклуци! И от това страдат наркозависимите! Заради допълнителните боклуци вътре в "колата" смъртността при наркозависимите се е увеличила в пъти през последните 5-10 години! Разбира се, това си е техен проблем, но мисълта ми е, че 500 кг. чиста "кола" могат да струват десетки пъти повече, отколкото 3 тона разрeдена!

Я пак - Ха ха ха.
Че без тях си беден в езика!
Ако ни направят шпалир, на следващата година ще им отстъпим една титла на ония!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 16 яну 2024 14:04

Нещо притеснява ли те?! Да не би да се чудиш дали ще направите някакви трансфери през този прозорец?! Ха-ха!

ПП Емотиконите пак дадоха фира, та... ;)

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 16 яну 2024 14:05

CSKA 78 написа:Ще ти я дадат ли въобще, ако имаш досие?! ;) :)

Наемателят на този кораб имал ли е досие или започваш да пишеш свободни съчинения?
Аз ако имам досие няма да наема автомобила аз, а ще го наеме друг, все пак ще правим контрабанда с него и в такива случай се ползват всякакви прийоми.
Та неразбрах аз с автомобил под наем ако извършва престъпление, собственикът на автомобила какво отношение има към престъплението?

Върни се в “Левски”