CSKA 78 написа:honda написа:CSKA 78 написа:6. Забрави да напишеш, че някой ще трябва да плаща на "подателя"! А сумата никак не е малка около 100 милиона евро, понеже товарът бил от чиста Кока Кола! Ха-ха! :shock: ;) :)
Възможно е. Не знам - няма как да коментирам въпроси по които не съм компетентен. Аз коментирам само неща от които разбирам и имам съответните познания .
Ти явно имаш съответните познания в търговията с наркотици. :mrgreen:
Ако се вярва на появилата се информация заловените наркотици са на относително ниска стойност - около 20 млн евро. или много по-ниска от цената на кораба ,който ги превозва.
Между другото преди малко повече от 10 години в Испания беше заловен български кораб("Хан Крум") с 3 тона кокаин на борда.
Не знам дали Домусчиеви са намесени в цялата история с "Верила" - по-скоро , не са. Колко ще получат за пренос на стока за 20 млн долара - максимум 2 млн долара. , а същевременно губят кораб за 40 млн долара и рискуват бизнес в който са вложили над 1млрд долара и им носи печалба от 100-150 млн долара на година.
Ако ще го правят , няма да го правят чрез собствените си кораби.
Вече писах,че не собственика ,а чартьора определя товара , товарното и разтоварното пристанище. Няма как собственика да поеме какъвто и да е ангажимент за превоз на такъв специфичен товар без благословията на човек на чартьора. В противен случай собственика рискува да поеме ангажимент ,който не може да изпълни , просто чартьора може да реши ,че основния товар да бъде разтоварен ,не в Ирландия , а навсякъде другаде . Какво прави собственика в такъв случай?
Между другото научи какви са размерите на футболния терен? :mrgreen:
Аве, май ще се окаже, че ти разбираш доста повече от търговията с наркотици! Ха-ха!
Даже си наясно кой е замесен и кой не е! :lol: :lol: Аз доколкото знам много рядко се пренася чиста на 100% Кока кола, това е твърде ценен товар! И е невъзможно собствениците да не са наясно за него!
Такъв товар тръгва само от две дестинации - Колумбия или Мексико! И ако подобен товар бъде хванат, тогава всички по веригата ще плащат за него, най-вече собствениците на кораба! :shock: ;) :)
Колко пъти трябва да ти обясня ,че собственика няма никакво отношение към товара, къде да бъде натоварен и къде да бъде разтоварен. Кораба се управлява от чартьора( наемателя) .
Задълженията на собственика са да предостави кораба ,окомплектован с екипаж и всички необходими документи, с достатъчно смазочни материали на борда( горивото обикновено се поема от чартьора) на чартьора. Оттам нататък до изтичане периода на чартъра кораба се управлява от чартьора, а не от собственика. Капитана получава заповед от чартьора да пристигне на съответната дата ,на съответното пристанище за натоварване. Главния механик получава заповед да бункерова( зареди) съответното количество гориво ,на посочено от чартьора място . След натоварването на товара и зареждане с гориво ,кораба се насочва към посочено от чартьора пристанище ,по посочен от него маршрут. Като чартьора може да смени разтоварното пристанище във всеки един момент, ако намери това за необходимо.
Къде виждаш собственика в цялата схема?
На мен не ми е известно , кораба "Верила" да е посещавал Колумбия или Мексико.
Както и другия български кораб "Хан Крум" - също не беше посещавал Колумбия или Мексико, а там заловеното количество беше много по-голямо( 3 тона).
Собственика отговаря ,дотолкова доколкото екипажа са негови подчинени и назначени от него.