Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Soulen » 13 дек 2023 14:02

Eminem написа:А те и арменците са националисти, но пак загубиха Нагорни Карабах, сърбите загубиха Косово и т.н.

Не става въпрос, че ако сме с манталитет на победители ще мачкаме военно. А че с правилния манталитет и ценности, ще се изгради едно качествено, умно гражданско общество, което ще създаде плодотворна среда за развитие и няма да позволява да бъде мачкано от сегашните нещастници в парламента.[/quote]
Точно така. А сърбите, които бяха в тежко положение, отидоха в другата крайност. Идват САЩ и ти нареждат какво да правиш, ти нямаш никакъв гръб, Русия тогава е по-голяма кочина и от сега и решаваш, че няма да направиш отстъпки, а ще се бориш до последно. Това вече е проява на страхотна глупост. Същото се случи и на куп БИ и северноафрикански държави. Няма как да се самозабравяш. Ние пък сме обратното, раболепие, сервилничене, каквито сме били през соца, продължаваме в същия дух и приемаме новите съюзници за господари без те да изискват такова отношение. И аз да имам служител във фирмата, който да иска да ми работи без пари и да ме приема не за работодател, а за господар, и аз ще се възползвам разбира се както правят ЕС и САЩ.

Някои неща ги приемаш, за други може да тропнеш по масата и да постигнеш своето. Но се искат политици, а не престъпници на власт. Порочен кръг е всичкото, от който няма излизане.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 13 дек 2023 14:03

Thsmith написа:
Drunken_Master написа:
Thsmith написа:Според теб защо, не според онази шантавата с бялата коса. В два реда ако може.

Защото Кирил и Методий получават задача от ромейския цар за да се приобщят "славяните" към империята.

Това малко ми звучи като опитите да се покръстват езичниците :lol:

Принципите са сходни всъщност. Със сходен език и писменост, приобщаването ще бъде по-лесно. В противен случай трябва да се водят безсмислени войни.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 дек 2023 14:05

Eminem написа:Да наречеш българския език - български, който се разграничава по структура и граматика и е аналитичен, а не синтетичен - фалшифициране на историята....добре, така да бъде.

Ай, спирайте я вече тая мантра. Почнахте с това, че кирилицата била българска, това тотално беше оборено. После мантрата беше, че имало повече логика да била българска отколкото славянска, и това беше оборено. После, понеже видяхте, че няма да успеете, да изкривите истината, сега новата мантра е, че трябвало така да се говори за да се изграждало гражданско общество. Мани майтапа, ама наистина тотално сте изплискали легена вече. Голям русофил и сърбофил съм, да... щото се уповавам на историческите факти, а не говоря тинтири-минтири като Дъ Гейм-а и левскарчето Манолов, дето бил "мега запознат" (по негови думи).
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 13 дек 2023 14:06

Eminem написа:Да наречеш българския език - български, който се разграничава по структура и граматика и е аналитичен, а не синтетичен - фалшифициране на историята....добре, така да бъде.

Доколкото знам, българският е станал аналитичен поради развитие от синтетичен към аналитичен, не е започнал като аналитичен. В смисъл, едно време всички славянски езици, вкл. българския, са били синтетични.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 13 дек 2023 14:10

Drunken_Master написа:
Thsmith написа:Ако Израел поръча да се направи една азбука за да направи нещо с хлебарките в газа, те хлебарковци ли ще станат в бъдеще?

Ами ако преди това са били такива (какъвто е и слуаят с нас), най-вероятно...

Ами според евреите са си такива, според хлебарките, вероятно не са :lol: Въпрос на гледна точка.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 дек 2023 14:13

Това ми напомня за скорошния спор за "македонизма". Георги Димитров давал акъл на Сталин и на Тито да се създава македонска нация... Дрън, дрън, та пляс! Направо го виждам как ще противоречи на Сталин.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 13 дек 2023 14:27

tiamat написа:

Доколкото знам, българският е станал аналитичен поради развитие от синтетичен към аналитичен, не е започнал като аналитичен. В смисъл, едно време всички славянски езици, вкл. българския, са били синтетични.

И за колко време се е изменила структурата/граматиката, за да стане от синтетичен на аналитичен, според това, което си чел? Защото става въпрос да се промени цялата основа и не става нито бързо, нито лесно.

И защо се изменя ако всичко около теб е със синтетичен език?

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 13 дек 2023 14:34

Thsmith написа:
delqnski47 написа:
Thsmith написа:Е това е

Подиграването не е циврене

В твоя случай е точно циврене, циврене по нещо, което го няма и няма да го има и си видял как преминава през "буууууум".
Между другото, тук се вижда много хубава връзка с итн : 0 От първия път не паднаха, разклатиха се, но скоро няма да съществуват : )

По скоро негодувам, че с парите ми вместо да се разрушава, можеше да се трансформира (така както са правили цивилизованите народи) в емблемата на Американското посолство, например :arrow:
Изображение
показвайки лоялност към нашите евроатлантически партньори!
А сега пари за разрушаване и после пари за правене..... Двойни разходи.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 13 дек 2023 14:48

Soulen написа:Между другото за Тесла пак няма да се намери сърбин, който да признае, че Тесла е хърватин или обратното. Всяка държава си държи на тяхната си истина.

Ма той и не е хърватин. Родителите му са православни сърби. Просто е роден в Австро Унгария, където днес се намира държавата Хърватска. Никола Тесла си е 100% сърбин.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 дек 2023 14:56

ReBorn1982 написа:
Soulen написа:Между другото за Тесла пак няма да се намери сърбин, който да признае, че Тесла е хърватин или обратното. Всяка държава си държи на тяхната си истина.

Ма той и не е хърватин. Родителите му са православни сърби. Просто е роден в Австро Унгария, където днес се намира държавата Хърватска. Никола Тесла си е 100% сърбин.

Е, кажи го на хърватите това :mrgreen:

Иначе техния спор е доста глупав, самия Тесла последното, което го е интересувало, е било националността му. Сигурно е повече американец отколкото сърбин или хърватин след като там прекарва по-голямата част от живота си. Даже май е и американски гражданин.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Върни се в “Свободна зона”