Eminem написа:А те и арменците са националисти, но пак загубиха Нагорни Карабах, сърбите загубиха Косово и т.н.
Не става въпрос, че ако сме с манталитет на победители ще мачкаме военно. А че с правилния манталитет и ценности, ще се изгради едно качествено, умно гражданско общество, което ще създаде плодотворна среда за развитие и няма да позволява да бъде мачкано от сегашните нещастници в парламента.[/quote]
Точно така. А сърбите, които бяха в тежко положение, отидоха в другата крайност. Идват САЩ и ти нареждат какво да правиш, ти нямаш никакъв гръб, Русия тогава е по-голяма кочина и от сега и решаваш, че няма да направиш отстъпки, а ще се бориш до последно. Това вече е проява на страхотна глупост. Същото се случи и на куп БИ и северноафрикански държави. Няма как да се самозабравяш. Ние пък сме обратното, раболепие, сервилничене, каквито сме били през соца, продължаваме в същия дух и приемаме новите съюзници за господари без те да изискват такова отношение. И аз да имам служител във фирмата, който да иска да ми работи без пари и да ме приема не за работодател, а за господар, и аз ще се възползвам разбира се както правят ЕС и САЩ.
Някои неща ги приемаш, за други може да тропнеш по масата и да постигнеш своето. Но се искат политици, а не престъпници на власт. Порочен кръг е всичкото, от който няма излизане.