Drunken_Master написа:Кириле, има много свидетелства, които говорят, че каквото сме вършели ние, това са вършели и другите. Говоря ти за български такива. Примерно "Писма и изповеди на един четник" на Христо Стилянов от 1927 г. Дневника му разказва за убийства, изнасилвания, грабежи и прочее. Той самият е бил четник от ВМОРО, пише това което виждат очите му.
И не само. Има сума ти други сведения...
Ма ти наистина си невменяем - миналата седмица бях в родния ти град, на един блок в пресечка на бул. "България" още си стоеше табелката град Толбухин....
Силянов, а не Стилянов пише много неща, които не си чел (това беше една от първите ми исторически книги, преочел съм я преди над 35 години), а още по-малко пък си чел документите на едно нещо, което се казва Карнегиева анкета и е независима за зверствата по време на двете Балкански войни. Ми ние сме си като пеленачета, сравнени с маляки и србе на врбе - да ти вадя ли цитати, или ще замълчиш. Не, сигурно пак ще ми дадеш лафчетата на онзи кюстендилски селтик и българомразец thorn от бойнаслава, дето някога Иван Бърльо бил понатупал дедите му, та оттогава мрази всичко родно. Перник-Дупница-Кюстендил е Бермудския триъгълник у нас - от там нормален човек не се е пръкнал, няма и да се появи