Drunken_Master написа:paceto написа:Как си представяш един защитник, който е значително по малък от нападателят и който чака помощ отвън за по мащабни атаки за разлика от своя противник?
Ми нали разчитаме на помощта на НАТО. Нали НАТО обучавала украинските солдати, а руснаците били мега некадърници. Барабар с качествената техника от НАТО и тая от съветско време, която не струвала нищо. Това го четем всекидневно тук...
А и ако защитника е по-малък от нападателят (по численост), значи фактически потвърждаваш думите ми, че ВСУ са опапали резервите и че съотношението на жертвите е чудовищно в полза на ВСУ.
М да, типично комунистическо мислене.
Аз му говоря едно и той го извърта в съвсем друга посока.
Това, че даден противник е по малък от другият не означава, че заради тази офанзива в момента са останали без хора. Да, загинали има спор няма, ама това не означава, че всичко е избито и сега едва ли не дърпат ветераните от ВСВ. И какво като помага НАТО? Те да не са някакви вълшебници? Как си представяш един войник да бъде обучен по съвсем друг начин, със съвсем друга техника, която няма нищо общо с познатата му. Ми това е все едно сега теб да те праснат на модерните машини след като ти в казармата си бил обучаван със съветска техника. Нали знаеш, че това е все едно от черно бял телевизор да минеш директно на Смарт или пък от телефон с шайба на смартфоните?
Колко време мислиш, че един войник трябва да се обучи, за да е боеспособен на фронта и да се чувства сигурен с предоставената му техника и оборудване?
Drunken_Master написа:Айде и аз да задам един въпрос... Това според теб вярно ли е?Загубите на Русия във войната в Украйна към понеделник сутринта, 7 август възлизат на 250 240 войници. Такива изчисления правят от Генералния щаб на Въоържените сили на Украйна (ВСУ), цитирани от РБК-Украйна.
Много пъти съм казвал, че не вярвам на цифрите на украинците ОСВЕН ако под загуби не се включват загинали, пленени, избягали и ранени, защото както и да го погледнеш това са си Загуби, които трябва да се попълват. Дали са 250 хил. убити или негодни за служба има ли като цяло някакво значение след като са липсваща цифра на фронта?