Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот BRF » 26 яну 2023 11:10

bobonikolov написа:Горещи новини: Байдън официално обяви изпращането на 31 танка Ейбрамс на Украйна!
След седмици на обсъждане и консултации с партньорите си Съединените щати ще изпратят в Украйна 31 танкова M1 Abrams , съобщи в обръщение на живо американският президент Джо Байдън в сряда, когато часовниците в Киев показваха 7 вечерта.

За новината от Белия дом през деня подгряваше след проведен разговор с Лойд Остин министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников. „Имах телефонен разговор със секретаря по отбраната Лойд Джеймс Остин III. Обсъдихме резултатите от Рамщайн 8, по-нататъшното укрепване на украинската армия, включително доставките на танкове и поддръжката на новото въоръжение. Скоро ще бъдат обявени още добри новини. Имаме пълно доверие и силна подкрепа от САЩ. Заедно към победата“, написа военният министър на Киев.

Танковете, които анонсира Белият дом няма да бъдат на разположение на украинците веднага. Ще отнеме месеци, преди високотехнологичните машини да пристигнат на място в Украйна, коментират американски служители, няколко месеца се очаква да продължи и обучението на украинските екипажи. Танковете ще бъдат платени чрез Инициативата за подпомагане на сигурността на Украйна, която набира оръжия и оборудване от частната индустрия, а не от американските запаси.
Към днешния ден броя на танковете изглежда така:
Колко и от кого ще получи танкове Украйна:
Потвърдено:
Англия 14 Challenger 2
Полша 14 Leopard 2A4
Германия до две роти Leopard 2A6
Америка-31 Abrams M1
Очаква се пълно потвърждение:
Португалия-4 Leopard 2A6
Испания- 20-53 Leopard 2A4
Норвегия-8 Leopard 2A4
Финландия 14 Leopard 2A4/6
Обсъжда се:
Холандия 18 Leopard 2A6
Дания 6 Leopard 2A5/7

Общо над 100 танка ще бъдат предоставени на Украйна в следващите месеци! Това са решения взети по време на Рамщайн 8 на 20 януари! Заедно със стотиците бронирани машини, гаубици, стотиците хиляди снаряди за артилерия и патрони за оръжия знака за руснята е ясен. Днес Швейцария отмени забраната за реекспорт на нейни оръжия, което ще птвърже ръцете на Германия и други страни да започнат да снабдяват Украйна с боеприпаси за Гепард и други машини. Като добавим и вече започналата доставка на модернизирани Т-72 от Чехия и други необявени оръжия Украйна събира огромен брой машини за нова контраатака през май-юни. Това всичкото за онези, които постоянно питаха какво стана след 20-ти. Сега ще ви дам една друга информация.Рамщайн -9 е планувана за средата на февруари и ще има една дискусия- авиация. Вече се заговори за доставката на Ф16 от страни като Холандия. Ще се обсъждат доставките на ракети с голям обсег и друг тип самолети. Най-интересното ще се види през лятото. Сега са посети семената само.

Думите ти бяха какво щяло да стане на 20-ти януари и как щяло да преобърне войната,а не както си писал сега СЛЕД 20-ти!31.10 също е след 20-ти ,но както и да е!Нали не мислиш,че тук хората четат само нещата от форума и не се интересуват какво реално се случва!На 20-ти Германия отказа са се дават танкове и верно след няколко дневен натиск поддаде!Обещаха се на Украйна 100 танка общо от всички и реших да проверя какво означава 100 танка!Ами това е същия брой танкове,които България предостави на БЮРМ през 1999 г за да се справи с албанските терористи!Толкова респектиращо!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 яну 2023 12:24

delqnski47 написа:Няма как да става ''ескалация'' само от една страна... :D
Аз лично съм попадал на ескалации на пътя . Като участник или - не. Когато си кажеш, че нямаш време да се занимаваш с глупости, ескалация - няма, защото едната страна го спира. Сега примерът може и да не е много коректен с война, но в момента гледаме как Запада си поддържа войната. А, както казах, всичко можеше да приключи точно за седмица или две. Там някъде.
Тук некви хора изглежда все едно целта на живота им е Русия да не съществува все едно е голям зор за живота ти дали ще я има или - не. Честно казано такива като вас не мога да ви разбера, но вие си знаете.

Това са хора-телевизори. В главите им мисловен процес не протича. И са садо-мазо.

https://twitter.com/mtracey/status/1618 ... wsrc%5Etfw

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 26 яну 2023 12:37

metodito написа:
delqnski47 написа:Няма как да става ''ескалация'' само от една страна... :D
Аз лично съм попадал на ескалации на пътя . Като участник или - не. Когато си кажеш, че нямаш време да се занимаваш с глупости, ескалация - няма, защото едната страна го спира. Сега примерът може и да не е много коректен с война, но в момента гледаме как Запада си поддържа войната. А, както казах, всичко можеше да приключи точно за седмица или две. Там някъде.
Тук некви хора изглежда все едно целта на живота им е Русия да не съществува все едно е голям зор за живота ти дали ще я има или - не. Честно казано такива като вас не мога да ви разбера, но вие си знаете.

Това са хора-телевизори. В главите им мисловен процес не протича. И са садо-мазо.

https://twitter.com/mtracey/status/1618 ... wsrc%5Etfw

Аз не знам колко хора тук са чели ''Прекрасният нов свят'' или ..... колкото и клиширано да звучи, ''1984'', но ако са ги чели, да се позамислят..... идеята на тея книги, все пак, е да се замислиш. Мисловните процеси раждат въпроси, а на тия хора очевидно им липсва това.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 яну 2023 13:09

Да четат? Шегуваш се. Те знаят всичко. А и като имаш масмедии, като "Нова" и БТВ, не ти трябва да знаеш да четеш.
Иначе миналата година реших да си припомня "1984". Чел съм я като юноша бледен и ми беше развлекателна даже. Сега обаче не издържах и две страници. Още първата сцена те стряска.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 26 яну 2023 13:18

Аз понеже не ги следя много нещата в Украйна, може ли някой да ми каже кой кого е нападнал и кой е вкарал войските си на територията на другия с цел да завземе нови територии за себе си?
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 26 яну 2023 14:37

Човекът дали задаваше такива въпроси и при едни други инвазии ??! Или и той е с двоен морал .....

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 26 яну 2023 14:45

ivo55 написа:Аз понеже не ги следя много нещата в Украйна, може ли някой да ми каже кой кого е нападнал и кой е вкарал войските си на територията на другия с цел да завземе нови територии за себе си?

Говори се, че Украйна искала да превземе ДНР, ЛНР и руския Крим. Руснаците отишли, за да им кажат: “Ах вие, лоши момчета.” Това е накратко историята.
- - -
Ланцетите превръщат хамериканските гаубици М777 в скрап. Скоро ще разпарчетосват Абрамси и Леопарди;)
https://t.me/RVvoenkor/36865

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 26 яну 2023 14:50

ivo55 написа:Аз понеже не ги следя много нещата в Украйна, може ли някой да ми каже кой кого е нападнал и кой е вкарал войските си на територията на другия с цел да завземе нови територии за себе си?

Преди почти година Русия влезе в Украйна!Обясниха го с помощ към новите ДНР и ЛНР което е просто оправдание,понеже влязоха и към Киев през Беларус!Намесиха се и други държави и към момента конфликта е само на териорията на Украйна ,като много държави си дават старото оръжие за да не се хвърля,по-скоро продават,защото Украйна е богата държава управлявана от олигарси!След време всеки ще си търси парите,ако не я разпарчетосат!С няколко изречения е това!Дано съм ти бил полезен!

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 26 яну 2023 14:52

Ох, не се занимавай, само ще си докараш главоболие...

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 26 яну 2023 15:23

Атаката е най-добрата защита.. геният който е измислил тази фраза, да си носи последиците.
Трябва ли да си агресивен, виновен ли си че си пасивен, трябва ли да си робски отдаден, според това което някои хора определят като правила, когато защитаваш техните интереси и тяхната чест си адекватно агресивен.

Хем трябва да си такъв, хем не трябва...какъв искаш да бъдеш... защото войната в Украйна е отражение на нашите слабости. Тя съществува заради тях.-
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Върни се в “Свободна зона”