Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот boabbb » 13 яну 2023 09:02

Soulen написа:
bubka написа:И аз бях прозападно настроен в ранните етапи на живота ми. Спомням си как си мислех "леле колко са лоши тея терористи в Ирак, дето Америка ги бори", или колко лошо е било преди 89-та и т.н. После човек пораства и разбира някои неща. Не виждам проблем в това.

Аз имах руски симпатии преди. Дори леко подкрепях бунтовниците тогава и смятах, че са несправедливо репресирани. Е после видях, че Русия е искала да дестабилизира държавата не за да защити гражданите си, както можеше да стори 2014-та, а за да създаде дълъг е тежък конфликт и да се приготви за война с Украйна за вбъдеще.

Смятах и че ги обвиняват несправедливо и ги очернят, а то се е оказало, че западняците са имали малко повече инфо от нас що за стока са управляващите в Русия.

Мисля, че хронологията би трябвало да е ясна на всички:
1. Направи се преврат срещу Янукович и се посадиха на негово място хора с меко казано антируски виждания, тука смятам, че няма смисъл да обяснявам кой го направи това
2. Руснаците превзеха Крим, за да блокират достъпа на Украйна до НАТО (НАТО не допуска държави с териториални претенции или неизяснени отношения в състава си) - това беше основната причина, простанища и т.н. са отделни, второстепенни причини
3. Руснаците подпомогнаха отцепниците в Донбас (които винаги ги е имало през годините) и създадоха тлеещ конфликт в Източна Украйна
4. След като са се подготвили за продължителен конфликт, руснаците отвориха война, чиято цел май е да завладеят Украйна и остава да видим дали няма да се окаже прекалено голям залък за тях, все пак говорим за една от най-големите държави в Европа
5. Сега Украйна и народът й се използват за тестово поле за оръжията на НАТО и Русия - един вид тренировка за неизбежното ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 яну 2023 10:31

boabbb написа:
Soulen написа:
bubka написа:И аз бях прозападно настроен в ранните етапи на живота ми. Спомням си как си мислех "леле колко са лоши тея терористи в Ирак, дето Америка ги бори", или колко лошо е било преди 89-та и т.н. После човек пораства и разбира някои неща. Не виждам проблем в това.

Аз имах руски симпатии преди. Дори леко подкрепях бунтовниците тогава и смятах, че са несправедливо репресирани. Е после видях, че Русия е искала да дестабилизира държавата не за да защити гражданите си, както можеше да стори 2014-та, а за да създаде дълъг е тежък конфликт и да се приготви за война с Украйна за вбъдеще.

Смятах и че ги обвиняват несправедливо и ги очернят, а то се е оказало, че западняците са имали малко повече инфо от нас що за стока са управляващите в Русия.

Мисля, че хронологията би трябвало да е ясна на всички:
1. Направи се преврат срещу Янукович и се посадиха на негово място хора с меко казано антируски виждания, тука смятам, че няма смисъл да обяснявам кой го направи това
2. Руснаците превзеха Крим, за да блокират достъпа на Украйна до НАТО (НАТО не допуска държави с териториални претенции или неизяснени отношения в състава си) - това беше основната причина, простанища и т.н. са отделни, второстепенни причини
3. Руснаците подпомогнаха отцепниците в Донбас (които винаги ги е имало през годините) и създадоха тлеещ конфликт в Източна Украйна
4. След като са се подготвили за продължителен конфликт, руснаците отвориха война, чиято цел май е да завладеят Украйна и остава да видим дали няма да се окаже прекалено голям залък за тях, все пак говорим за една от най-големите държави в Европа
5. Сега Украйна и народът й се използват за тестово поле за оръжията на НАТО и Русия - един вид тренировка за неизбежното ...

Имаш изпусната точка как Янукович си е руски агент и избяга в родината си веднага. Както и отказа предварителните договори за членство в ЕС. Украйна по това време също е изключително бедна държава. най-нормалното е да търсиш просперитет в ЕС. Малцинството в Украйна им решаваше политиката един вид. Украинците пожелаха да се отделят от тяхната орбита и да отидат на хубавото в ЕС и НАТО.

Точки 2,3,4 буквално показват какво зло управлява в Кремъл. Сега с цената на много украински животи, Запада ще ги спре, а можеше в зародиш още 2008-ма да решат проблемите. Не знам защо все чакат последния момент точно като с Хитлер.

Вместо да предизвикаш война превантивно и да смажеш злото, докато е слабо, се чака момента, когато вече няма накъде и предизвикваш много по-голяма криза. Едни далновидни европейски политици например щяха да смажат Хитлер още 1936-та най-късно, но само и само да е с добро го оставят.

Путин от 15 години се знае каква ще му е политиката, а за някой лев отгоре, яко го толерираха държави като Германия без никаква мисъл какво ще се случи.

Същото сега е с Китай. След много години света ще има страхотни проблеми, а нищо не се прави по въпроса.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 13 яну 2023 11:24

Soulen написа:Същото сега е с Китай. След много години света ще има страхотни проблеми, а нищо не се прави по въпроса.

Винаги ми е било интересно какъв е проблемът на американците с Китай. Двете държави исторически нямат никакъв досег, който да предизвика конфликт. Нито политически, нито културно, нито социално, нито чисто географски. Просто две различни вселени, които се развиват всяка сама по себе си. В даден момент Китай заради чисто природни, демографски и ресурсни дадености в комбинация с правилна политика успява да изгради силна и развита икономика, чрез която търгува с целия свят. Но съвсем доброволно, без да налага насилствено продукцията си. Т.е ти я искаш, влизаш в магазина и ги търсиш тези стоки, никой не ти ги е набутал насила. В даден момент САЩ просто решават, че Китай са някакъв световен враг, който едва ли не ще завладее света и почват да набутват този mindset у хората посредством подчинените си медии и техните разклонения. Защо? Естествено икономическо развитие на държава, която има ресурсите и целенасочената политика да го постигне. Развива се, успява да произведе евтина, а напоследък и качествена продукция, от която хората имат нужда и доброволно купуват, на които хора пък никой не им е виновен, че собствената им държава не може да предложи същото нещо на по-изгодни условия. Аз знам отговорът на въпроса защо. Интересни са ми американците във форума, които дословно повтарят опорките на САЩ, набити в зомбирания им мозък и гаранция не могат да посочат в кой момент собственият им мисловен процес е "решил", че Китай лично на тях им е някакъв враг.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 яну 2023 11:27

bubka написа:
Soulen написа:Същото сега е с Китай. След много години света ще има страхотни проблеми, а нищо не се прави по въпроса.

Винаги ми е било интересно какъв е проблемът на американците с Китай. Двете държави исторически нямат никакъв досег, който да предизвика конфликт. Нито политически, нито културно, нито социално, нито чисто географски. Просто две различни вселени, които се развиват всяка сама по себе си. В даден момент Китай заради чисто природни, демографски и ресурсни дадености в комбинация с правилна политика успява да изгради силна и развита икономика, чрез която търгува с целия свят. Но съвсем доброволно, без да налага насилствено продукцията си. Т.е ти я искаш, влизаш в магазина и ги търсиш тези стоки, никой не ти ги е набутал насила. В даден момент САЩ просто решават, че Китай са някакъв световен враг, който едва ли не ще завладее света и почват да набутват този mindset у хората посредством подчинените си медии и техните разклонения. Защо? Естествено икономическо развитие на държава, която има ресурсите и целенасочената политика да го постигне. Аз знам отговорът на въпроса защо. Интересни са ми американците във форума, които дословно повтарят опорките на САЩ, набити в зомбирания им мозък и гаранция не могат да посочат в кой момент собственият им мисловен процес е "решил", че Китай лично на тях им е някакъв враг.

Китай действат като всяка идеологическа диктатура. Просто е въпрос на време да станат заплаха. В един момент ще започнат да налагат идеология и влияние по цял свят. Сега само се ограничават до техните съседи и бедни африкански държави.

Вече съм писал, че имат страхотно влияние в развлекателната индустрия и диктуват голяма част от пазара.

С яденето идва и апетита.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 13 яну 2023 11:29

И каква е идеологическата диктатура на Китай?
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 яну 2023 11:31

bubka написа:И каква е идеологическата диктатура на Китай?

Тяхната извратена форма на комунизъм, който съвпада на 90% с фашизма.

Чисто и просто ще искат да налагат правилата и виждането си на целия свят. Азиатците смятат, че са богоизбран народ, а другите стават само за роби.

Ако решат, че някоя държава трябва да се изолира и съсипе като Република Китай, действат с всички сили и използват всички лостове за влияние, това да се случи.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 13 яну 2023 11:39

Soulen написа:

Това са абсолютни глупости. Това не е "тяхна" идеология, най-малкото защото е възникнала преди повече от век в други части на света.

Soulen написа:Чисто и просто ще искат да налагат правилата и виждането си на целия свят. Азиатците смятат, че са богоизбран народ, а другите стават само за роби.

Ако решат, че някоя държава трябва да се изолира и съсипе като Република Китай, действат с всички сили и използват всички лостове за влияние, това да се случи.

Мислех, че говорим за Китай, а не за САЩ.

Ето колко брутално зомбиран ви е мозъка. Обвиняваш дадена държава за някакво бъдещо, имагинерно влияние, като го описваш с точните определния и параметри, с които се характеризира вече съществуващо от десетилетия и налично и днес американско влияние върху културата и социума.

1. американците налагат правилата и виждането си на целия свят.
2. те вече фактически са държали други хора като роби
3. съсипват всяка страна, която не е на тяхното.
Последна промяна от bubka на 13 яну 2023 11:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 яну 2023 11:39

Soulen, ако китайците смятали, че са "богоизбран народ", представям си какво трябва да говорим за хамериканците, дето в продължение на сума ти години водиха УЖ война с комунизма, а после и УЖ с тероризма. В края на краищата това бяха гръмки фрази, на които зомбираните американофили (веднага се сещам за един), да повярват.
Бая време го търсех тоя пост. САЩ са в Сирия... понеже пазят петрола от Башар Асад. Каква интересна алтернативна гледна точка !
Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 13 яну 2023 11:43

Soulen написа:Имаш изпусната точка как Янукович си е руски агент и избяга в родината си веднага. Както и отказа предварителните договори за членство в ЕС. Украйна по това време също е изключително бедна държава. най-нормалното е да търсиш просперитет в ЕС. Малцинството в Украйна им решаваше политиката един вид. Украинците пожелаха да се отделят от тяхната орбита и да отидат на хубавото в ЕС и НАТО.

Точки 2,3,4 буквално показват какво зло управлява в Кремъл. Сега с цената на много украински животи, Запада ще ги спре, а можеше в зародиш още 2008-ма да решат проблемите. Не знам защо все чакат последния момент точно като с Хитлер.

Вместо да предизвикаш война превантивно и да смажеш злото, докато е слабо, се чака момента, когато вече няма накъде и предизвикваш много по-голяма криза. Едни далновидни европейски политици например щяха да смажат Хитлер още 1936-та най-късно, но само и само да е с добро го оставят.

Путин от 15 години се знае каква ще му е политиката, а за някой лев отгоре, яко го толерираха държави като Германия без никаква мисъл какво ще се случи.

Същото сега е с Китай. След много години света ще има страхотни проблеми, а нищо не се прави по въпроса.

Има и още една неясна за мен точка!Какво направи ЕС за Украйна от 2014 година?Аз лично не знам за някакви постъпки за присъединяване на Украйна към ЕС!

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 яну 2023 11:43

bubka написа:
Soulen написа:

Това са абсолютни глупости. Това не е "тяхна" идеология, най-малкото защото е възникнала преди повече от век в други части на света.

Soulen написа:Чисто и просто ще искат да налагат правилата и виждането си на целия свят. Азиатците смятат, че са богоизбран народ, а другите стават само за роби.

Мислех, че говорим за Китай, а не за САЩ.

Ето колко брутално зомбиран ви е мозъка. Обвиняваш дадена държава за някакво бъдещо, имагинерно влияние, като го описваш с точните определния и параметри, с които се характеризира вече съществуващо от десетилетия и налично и днес американско влияние върху културата и социума.

Е кое влияние искаш? Все някоя държава ще си наложи виждането за света като медии, музика, култура, изкуство. Със сигурност не искам китайското такова виждане.

Американското реално съвпада с Европейското горе долу. Все пак сме една раса и лесно можем да ги разберем. Дори руското е ок, те даже са ни още по-близки като манталитет. Докато Азиатския стил на живот ни е изключително чужд и ще е пагубен за нас.

Нещо за Унгария да кажеш? Казах ти, че ЕС ще им го върне. Спрели са им 29 милиарда помощи.

Върни се в “Свободна зона”