Soulen написа:bubka написа:И аз бях прозападно настроен в ранните етапи на живота ми. Спомням си как си мислех "леле колко са лоши тея терористи в Ирак, дето Америка ги бори", или колко лошо е било преди 89-та и т.н. После човек пораства и разбира някои неща. Не виждам проблем в това.
Аз имах руски симпатии преди. Дори леко подкрепях бунтовниците тогава и смятах, че са несправедливо репресирани. Е после видях, че Русия е искала да дестабилизира държавата не за да защити гражданите си, както можеше да стори 2014-та, а за да създаде дълъг е тежък конфликт и да се приготви за война с Украйна за вбъдеще.
Смятах и че ги обвиняват несправедливо и ги очернят, а то се е оказало, че западняците са имали малко повече инфо от нас що за стока са управляващите в Русия.
Мисля, че хронологията би трябвало да е ясна на всички:
1. Направи се преврат срещу Янукович и се посадиха на негово място хора с меко казано антируски виждания, тука смятам, че няма смисъл да обяснявам кой го направи това
2. Руснаците превзеха Крим, за да блокират достъпа на Украйна до НАТО (НАТО не допуска държави с териториални претенции или неизяснени отношения в състава си) - това беше основната причина, простанища и т.н. са отделни, второстепенни причини
3. Руснаците подпомогнаха отцепниците в Донбас (които винаги ги е имало през годините) и създадоха тлеещ конфликт в Източна Украйна
4. След като са се подготвили за продължителен конфликт, руснаците отвориха война, чиято цел май е да завладеят Украйна и остава да видим дали няма да се окаже прекалено голям залък за тях, все пак говорим за една от най-големите държави в Европа
5. Сега Украйна и народът й се използват за тестово поле за оръжията на НАТО и Русия - един вид тренировка за неизбежното ...