Drunken_Master написа:Мхм... то след 1989-а, откакто сме със САЩ... страшно "икономическо развитие".

През 2021 г. Люксембург и Ирландия отбелязват най-високо ниво на БВП на човек от населението в ЕС, съответно 177 и 121% над средното за ЕС равнище. България е държавата членка с най-нисък БВП на човек от населението с 45% под средното за ЕС равнище. Това показват прогнозни оценки на Националния статистически институт.
Принципно живота е несравнимо по-добър, но не това беше идеята. Принципно присъствието на хиляди или десетки хиляди чужденци, които получават заплатите си в $ на дадено място, винаги е голям бонус за икономиката около мястото където пребивават. Излишно е да обяснявам защо.
bubka написа:Thsmith написа:Кво значи, че нямаш "право"? Никой не те спира да купуваш нещо от съюзниците щом имаш пари за чупене.
Като цяло съм против каквито и да е самолети, но нормално ако купуваш нещо, все пак да купиш нещо относително свястно.
И пак да отбележа, против съм всякакви подобни харчове без значение бенефициент! И съм твърдо "за" възможно най-голямата и постоянна US база тук.
Е, стига се прави на ударен. Искахме да купим евтините (и очевидно надеждни) Грипени, но от САЩ ни натиснаха и дадохме няколко милиарда горница за нещо, което ще се забави няколко години след договорения срок, а в същото време уж лошите Грипени ще ни пазят небето. Ето това значи да нямаш право. Все едно някой ще ти позволи например да закупиш от Китай някакво значимо въоръжение (тук не става въпрос за автомати или патрони, а от типа на самолети, кораби и подобно), без в момента, в който заявиш, че искаш да правиш подобно нещо, да ти дойдат "на гости" цяла сурия посланици на НАТО и тем подобни.
Не, не сме "искали". Аз не съм искал да купувам нищо. Пилотчето орева света за самолети и правителството накрая нямаше на къде да бяга и се принуди да изпълни каприза. Естествено не избра това, което той искаше и вероятно за което той бе договорил някакъв келепир, а си направи своя сделка.
Що се отнася до другото, умишлено подчертах "съюзници". Естествено, че би било безумно да интегрираш нещо от Китай или Раша. Изобщо нз защо трябва да се коментира.
fcb_bg написа:Thsmith написа:Не ги знам тия хамери какви са. Иначе да, искам по възможност най-голямата и перманентна база на единствената световна суперсила. Нещо, което носи само позитиви. Сигурност и икономическо развитие. Колкото е по-голяма, толкова по-добре за заобикалящите я места.
Айде да чуем още един витиеват отговор на въпроса Толкоз ли не вярваш на т5 от устава на НАТО?
Принципно викането на неволята не води до нещо добро. И колкото и да ви е чудно, съюзите обикновено изискват нещо, а не са създадени за да ти върши друг работата, а ти да гледаш.