Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Pichichi » 18 май 2022 00:13

Thsmith написа:
23LBJ написа:
paceto написа:Това трябва и у нас да се случи и такива като Възраждане далеч от управлението,......

Иска...

Прочетохте ли статията изобщо? Извън заглавието?

Тъй като си писал в множествено число предполагам че репликата е към всички взели отношение. Поста го прочетох целия, звучи напудрено само не знам как ще се оправят нещата в Украйна. Имам предвид че без да знам точните бройки но сигурно ги има в офиц. преброявания може да се предположи че огромен процент украинци са се преброили като рускоговорящи а малко по- малка бройка (но пак огромна) от говорящите направо като руснаци. Та тези хора няма да изчезнат, ако пък наистина стане така че Украйна си отвоюва Крим и Донбас чисто хипотетично проблемът става още по- мащабен. То без тези области решението е ... а пък с тях? Етническо прочистване на голяма част от населението , изселване, обявяване че са терористи и да ги вкарат в затвори и.т.н.т
Дори и ти самия си го писал и съм съгласен напълно че кагебейците яко се насраха с тази "операция" при положение че те успяха да си качат с избори проруски президент и съвсем спокойно можеха да пробват да го направят пак след някоя година дори и с Украйна в ЕС.
Та хората с руско самосъзнание няма да изчезнат оттам като с магическа пръчка колкото и никой от: политици от ЕС, САЩ, ООН ..., Офиц. власти в Украйна, журналисти от изброените да не ги споменават тези хора са там и ще трябва да живеят в тази държава и са наистина много. С писането на такива закони е малко като нещата за които ЕС иска да наказва Полша и Унгария за националистически действия.
Иначе звучи напудрено въпроса е какво ще преследва и последва от този закон.
Ей го днес в София видях на един балкон да се вее руско знаме, ако това е в Киев примерно какво ще стане с обитателите на този имот не знам .... :-/
За мен лично Украйна като държавата яко я наеб*ха всички "велики сили" движещи си геополитиката там и това включва яко и западния блок не само кагебейците.
Аз лично Украйна, Беларус и Русия ги смятам за творение на комунистическия интернационал и ако тези паразити не бяха инсталирани на власт там и с помощта на сегашните им врагове то едно царство Русия вероятно може би щеше да покрива трите държави. Колкото и да се опитват да ме убеждават какви "стари" държави са Украйна и Беларус за мен са творение на интернационала. Така че проблем там си има колкото и да искаш да обявиш няколко млн. за терористи и какво да ги правят после?

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 май 2022 00:32

Естествено, че Запада наeба Украйна .... те ги подмамиха да се озъбят на Русия и сега плащат цената. Демографските, икономически, социални и инфраструктурни щети са чудовищни. А още не е приключило .....

А можеха просто да са си добре и с Русия, и със Запада .... без да се накланят към никого. Търговийка, инвестиции ..... ама ....

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 18 май 2022 00:54

Pichichi написа:Та хората с руско самосъзнание няма да изчезнат оттам като с магическа пръчка колкото и никой от: политици от ЕС, САЩ, ООН ..., Офиц. власти в Украйна, журналисти от изброените да не ги споменават тези хора са там и ще трябва да живеят в тази държава и са наистина много.

Едва ли ще им се наложи да останат в една държава.

Иначе, ти избра да реагираш на най-безсмислената новина за антируски закон, който сигурно се явява 276-и подобен в Украйна в последните 8 годиниИзображение

Bloomberg published Turkey’s demands for approval of Sweden and Finland joining NATO. Ankara insists that Stockholm and Helsinki declare the PKK and its derivatives as terrorist organizations.

Turkey requires approval of its new package of purchases of F-16 fighters, re-entry into the F-35 fighter program. In addition, the Turkish authorities insist on lifting the arms embargo and lifting sanctions on the S-400 air defense system. Otherwise, Turkey, despite persistent appeals to them by the NATO leadership, intends to block the application of Sweden and Finland to join the North Atlantic Alliance.

На Султана исканията изглеждат като някакъв смахнат опит да си изглади отношенията със САЩ. ПКК изглежда като добавено за цвят покрай оръжията.

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 18 май 2022 00:59

ReBorn1982 написа:Естествено, че Запада наeба Украйна .... те ги подмамиха да се озъбят на Русия и сега плащат цената. Демографските, икономически, социални и инфраструктурни щети са чудовищни. А още не е приключило .....

А можеха просто да са си добре и с Русия, и със Запада .... без да се накланят към никого. Търговийка, инвестиции ..... ама ....

Напротив. Русия се озъби на Украйна чрез проруския Янукович, когато се разбра че Украйна иска да влезе в ЕС и да скъса с руската зависимост през 2013г.! Историята по-късно я знаем. Русия желае наоколо да е обградена винаги с бедни и слаби зависими от нея държавици. Собственото си нещастие като икономическо джудже разчитащо само на природни ресурси, иска това нещастие да го прехвърли на всички наоколо и те да са като нея нещастни, бедни и мизерни.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 18 май 2022 01:29

Groucho написа:
Pichichi написа:Та хората с руско самосъзнание няма да изчезнат оттам като с магическа пръчка колкото и никой от: политици от ЕС, САЩ, ООН ..., Офиц. власти в Украйна, журналисти от изброените да не ги споменават тези хора са там и ще трябва да живеят в тази държава и са наистина много.

Едва ли ще им се наложи да останат в една държава.

Иначе, ти избра да реагираш на най-безсмислената новина за антируски закон, който сигурно се явява 276-и подобен в Украйна в последните 8 годиниИзображение

Bloomberg published Turkey.....

Turkey requires approval of its ne.....

На Султана исканията изглеждат като някакъв смахнат опит да си изглади отношенията със САЩ. ПКК изглежда като добавено за цвят покрай оръжията.

Сър както виждаш в мнението си допускам хипотезата на англичаните и ЕС че няма да приемат загуба на територия от Украйна така че ги броя с цялата им територия от преди 2014 - та и Русия загубила "операцията". Аз не съм силен във военното дело нито някога ми е било интересно, просто нямам никакво влечение към войни и оръжие за това приемам тезата на съюзниците ни че кагебейците губят навсякъде и се опитвам да разбера как ще се оправи Украина. Как ще отговори на ЕС критериите за закони действащи там с толкова много хора смятащи се за руснаци и забраните които имат от закони там. Как ще бъдат прилагани тези закони там и как ЕС а и разни организации международни ще реагират. Това е интересното. Как ще забраниш на млн. хора да се събират да имат партии и да са парламентарно представени. Можем да приемем и модерната теория( тук Смит ще е съгласен) че украинците се европеизират и нямат раждаемост но имат пари, като добавим и напусналите страната които не се върнат там. От друга страна диваците и бедняци (рашките, свинете*или както искате ги наричайте) от "проруските" региони се множат и след 10 г. са още повече а след 20/30 г. вече чистокръвните укри :-) и свин*те са наравно по брой (възможно е и в момента да са близки стойностите). Интересни перспективи има пред тази държава в ЕС.
И нещо интересно чистокръвните укри и свинете* така де руснаците доста често са братовчеди че дори и първи такива!
Последна промяна от Pichichi на 18 май 2022 01:41, променено общо 1 път.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 май 2022 01:37

Напротив. Русия се озъби на Украйна чрез проруския Янукович, когато се разбра че Украйна иска да влезе в ЕС и да скъса с руската зависимост през 2013г.!

Къде се е разбрало това, референдум ли е имало ??! Или броиш няколко хиляди на площада в Киев за 40-млн. Украйна ??!

Янукович беше законно избран президент. Като искат ЕС, свалят го на избори и отиват натам ..... това от 2013-14, обаче, няма нищо общо с демокрацията, това беше кървав преврат, финансиран от САЩ.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 18 май 2022 01:46

Pichichi написа:Сър както виждаш в мнението си допускам хипотезата на англичаните и ЕС че няма да приемат загуба на територия от Украйна така че ги броя с цялата им територия от преди 2014 - та и Русия загубила "операцията". Аз не съм силен във военното дело нито някога ми е било интересно, просто нямам никакво влечение към войни и оръжие за това приемам тезата на съюзниците ни че кагебейците губят навсякъде и се опитвам да разбера как ще се оправи Украина.

И аз не съм силен във войните, нито са ми интересни, просто прогноза.

Pichichi написа:Как ще отговори на ЕС критериите за закони действащи там с толкова много хора смятащи се за руснаци и забраните които имат от закони там. Как ще бъдат прилагани тези закони там и как ЕС а и разни организации международни ще реагират. Това е интересното.

Това па е най-неинтересното. От три месеца закони не се спазват нито от едната, нито от другата страна. Имам предвид Русия и Запад. Ако се наложи, ЕС ще си затвори очите и това е.
Между другото Еленски преди 2 месеца забрани опозиционни партии, затова ти казвам, че реагираш твърде късно с такива питания на поредна подобна новина.

Pichichi написа:Интересни перспективи има пред тази държава в ЕС.

"Интересни перспективи" звучи в техния случай като китайското проклятие "интересни времена".

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 18 май 2022 02:02

Никакъв кървав преврат не е било. Янукович денонсира собственоръчно споразумението с ЕС за интеграция на Украйна без да се е допитал до народа. Затова започнаха протестите логично смъкнали кремълската ***** от власт. Както казах вече Русия винаги ще има интерес около нея да са вечно бедни, без бъдеще мизерни държавици, които да и служат. Русия няма интерес от икономически проспериращи държави наоколо стремящи се към ЕС. Тя иска винаги нейното нещастие да се прехвърля върху това на съседните държави и да си живеят във вечна мизерия !
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 18 май 2022 02:17

Pichichi написа:
Thsmith написа:
23LBJ написа:
paceto написа:Това трябва и у нас да се случи и такива като Възраждане далеч от управлението,......

Иска...

Прочетохте ли статията изобщо? Извън заглавието?

Тъй като си писал в множествено число предполагам че репликата е към всички взели отношение. Поста го прочетох целия, звучи напудрено само не знам как ще се оправят нещата в Украйна. Имам предвид че без да знам точните бройки но сигурно ги има в офиц. преброявания може да се предположи че огромен процент украинци са се преброили като рускоговорящи а малко по- малка бройка (но пак огромна) от говорящите направо като руснаци. Та тези хора няма да изчезнат, ако пък наистина стане така че Украйна си отвоюва Крим и Донбас чисто хипотетично проблемът става още по- мащабен. То без тези области решението е ... а пък с тях? Етническо прочистване на голяма част от населението , изселване, обявяване че са терористи и да ги вкарат в затвори и.т.н.т
Дори и ти самия си го писал и съм съгласен напълно че кагебейците яко се насраха с тази "операция" при положение че те успяха да си качат с избори проруски президент и съвсем спокойно можеха да пробват да го направят пак след някоя година дори и с Украйна в ЕС.
Та хората с руско самосъзнание няма да изчезнат оттам като с магическа пръчка колкото и никой от: политици от ЕС, САЩ, ООН ..., Офиц. власти в Украйна, журналисти от изброените да не ги споменават тези хора са там и ще трябва да живеят в тази държава и са наистина много. С писането на такива закони е малко като нещата за които ЕС иска да наказва Полша и Унгария за националистически действия.
Иначе звучи напудрено въпроса е какво ще преследва и последва от този закон.
Ей го днес в София видях на един балкон да се вее руско знаме, ако това е в Киев примерно какво ще стане с обитателите на този имот не знам .... :-/
За мен лично Украйна като държавата яко я наеб*ха всички "велики сили" движещи си геополитиката там и това включва яко и западния блок не само кагебейците.
Аз лично Украйна, Беларус и Русия ги смятам за творение на комунистическия интернационал и ако тези паразити не бяха инсталирани на власт там и с помощта на сегашните им врагове то едно царство Русия вероятно може би щеше да покрива трите държави. Колкото и да се опитват да ме убеждават какви "стари" държави са Украйна и Беларус за мен са творение на интернационала. Така че проблем там си има колкото и да искаш да обявиш няколко млн. за терористи и какво да ги правят после?

Ами в статията се говори за това, че Украйна забранява партии, които отричат това, че Русия ги е нападнала и има война, нали така? Какво чудно има и какво е всичко друго за което се говори. Никой не е забранил на някого да говори ако иска и на китайски или да репресира някого другиго заради произход. Просто не може да се политическа партия и да твърдиш, че нищо не се случва. Точно както не може да си партия в Германия и да твърдиш, че Хитлер еди какво си... заради това казвам, че повечето са прочели само заглавието.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 18 май 2022 02:42

Колкото и невероятно да звучи за страничните наблюдатели със заблудата, че руската армия е някаква супер сила и няма как да търпи загуби, то е точно обратното. Търпят всеки ден загуби и двете страни както жива сила, така и от към техника, но при руснаците е много повече като процент на загуби. Естествено не са тези бройки, които пишат украинците, въпреки че там влизат и пленените, но не са в никакъв случай и 1300 човека както Русия ги изкарва за почти 3 месеца битки.

Върни се в “Свободна зона”