Да го кажа така, моето мнение е, че олиото е нещо като подправка(макар да не е най-точното определение), което разделено на количеството, което ползваш в за дадена храна е абсолютно нищожно. С оглед на това смятам за нелепо да се сравнява благоденствието в дадена държава спрямо това колко олио може да си купиш или да се прави някаква трагедия от това дали подправянето на някаква трева ще ти излезе 4 или 5 ст или 3 вместо 2 цента/пенса. Това ми беше идеята.
Сравнение може да стане ако се направи една потребителска кошница. Плюс цени на енергийни суровини и комунални сметки. Цени на услуги и етк. Не просто да се сравнява цената на тоалетната хартия или цената на олиото или на черния пипер.
* п.с Ок, аз поръчвам/ям на вън. Колко от работещите според теб се прибират да ядат/готвят на обяд? Може да не съм прав естествено, но смятам, че почти всички ядат купена/готова храна поне веднъж дневно. Не че това има отношение към горното.
Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Groucho написа:Soulen написа:А тънката разлика, че сме в лагера на едните, а другите са ни обявили за враг, я пропускаме нали.
ЕС пръв обяви Русия за враг и избра да лапа на САЩ. Русия после какво да направи с ЕС? Да продължи да ги смята за приятелски съюз? Така че, ако ЕС изгуби нещо, ръководителите на ЕС са си виновни, че са избрали да са подлоги на американците и не искат ЕС да води независима политика.
НАТО е САЩ и подчинените на САЩ.
Ако САЩ искат да се бият с Русия - прав им път и успех.
Дано се замерват с атомни бомби само на собствените си територии.
Няма значение, ситуацията е като ВСВ. Немците можем да приемем, че си съперничат със СССР по зверства. Само че за добро или зло, ние сме с тях и трябва да искаме на всяка цена да победят, защото при загуба държавата ти се еВава майката. Народен съд, репарации, смяна на система на управление, убийства, разчистване на сметки и т.н. не сме започнали войната ние, но искаме унищожението на Запада и СССР щото сме или ние или те.
Сега и САЩ не са нещо кой знае колко по-добро. Като субективна оценка просто хората там живеят по-добре от руснаците.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
-
Soulen написа:ReBorn1982 написа:Ама никой не спори за руснаците, ясно, те са лошите и злите. Проблемът е, че май и "добрите" са като тях, същите.
А тънката разлика, че сме в лагера на едните, а другите са ни обявили за враг, я пропускаме нали.
Дай Русия да печели, НАТО да губи и ние покрай тях също. Що па да не сме от загубилата страна.
Не е ли по-логично да искаме врага ни да бъде смачкан. Единствената държава, която заплашва да използва ядрено оръжие и е заплаха за планетата. Защо много хора искат да се прострелят в крака и да загубим.
Какво значи НАТО да губи ??
Войната е между Русия и Украйна, къде виждаш НАТО ??
Пращахме войници в Ирак (върнаха ни трупове), пращахме войници в Афганистан, сега пращаме оръжия на Украйна (Ан-ове всеки ден кацат у нас) .... обясни, нали НАТО беше отбранителен съюз, чий го дирим в разни чужди държави и войни ??
Къде е НАТО, къде е Ирак, къде е Афганистан, къде е Украйна ....
На Смит трябва да му сготвят стек с мас за да разбере нещата от живота.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Soulen написа:Сега и САЩ не са нещо кой знае колко по-добро. Като субективна оценка просто хората там живеят по-добре от руснаците.
ЕС избра да духа на американци и англичани, които не са в съюза. Можеше да продължи да си купува евтини суровини. Франция и Германия можеха да обявят, че ще сложат Вето на Украйна за НАТО и война да няма.
Ама - те, ЕС избра да не води самостоятелна политика, а да духа на САЩ и англичаните, които не са в ЕС.
Робско мислене имаш според мен. ЕС е достатъчно силен да следва своите си интереси и да не се държи за полата на САЩ.
Но след като искаш стискай палци на САЩ за победа, не съм те спрял. На мен ми е през оная работа кой ще победи честно казано.
След като им е толкова умът на политиците...
Но си остава забавна политиката на санкции на ЕС.
Целят да сринат Русия уж, а само ще натоварят собственото си население с по-високи сметки.
Groucho написа:Soulen написа:Сега и САЩ не са нещо кой знае колко по-добро. Като субективна оценка просто хората там живеят по-добре от руснаците.
ЕС избра да духа на американци и англичани, които не са в съюза. Можеше да продължи да си купува евтини суровини. Франция и Германия можеха да обявят, че ще сложат Вето на Украйна за НАТО и война да няма.
Ама - те, ЕС избра да не води самостоятелна политика, а да духа на САЩ и англичаните, които не са в ЕС.
Робско мислене имаш според мен. ЕС е достатъчно силен да следва своите си интереси и да не се държи за полата на САЩ.
Но след като искаш стискай палци на САЩ за победа, не съм те спрял. На мен ми е през оная работа кой ще победи честно казано.
След като им е толкова умът на политиците...
Но си остава забавна политиката на санкции на ЕС.
Целят да сринат Русия уж, а само ще натоварят собственото си население с по-високи сметки.
Важното е Русия да загуби, все едно е кой ще е победителя отсреща. Ние сме просто придатък на някой от съюзите, никакъв фактор не сме за нищо. Въпроса е да пострадаме най-малко.
Няма нищо робско, такава е действителността, който си мисли за някакво равенство, ценности и т.н. е доста заблуден.
Вариантите са ни 2, единия е този при който сме сателит на НАТО и ЕС, другия е да сме руски такъв. Държавите от нашия калибър, това могат. ЕС дори позволява на държави като Унгария и Полша да им играят контра, Русия това не го позволява.
Втория вариант е руски сателит, втори Беларус и яко санкции от Запада. Без почивки в Гърция, без евтини продукти, без еврофондове и с мизерен стандарт, много по-зле от сегашния.
Кажи кой вариант те кефи повече.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Soulen написа:Няма нищо робско, такава е действителността, който си мисли за някакво равенство, ценности и т.н. е доста заблуден.
Не ти говоря само за България, а ЕС да не духа на САЩ. Ако мислиш, че ЕС не е достатъчно силен да се оправи в света без САЩ и нонстоп трябва да ги следва като куче, според мен имаш робско мислене.
Groucho написа:Soulen написа:Няма нищо робско, такава е действителността, който си мисли за някакво равенство, ценности и т.н. е доста заблуден.
Не ти говоря само за България, а ЕС да не духа на САЩ. Ако мислиш, че ЕС не е достатъчно силен да се оправи в света без САЩ и нонстоп трябва да ги следва като куче, според мен имаш робско мислене.
ЕС е достатъчно силен, защо не го прави, не знам. Но е факт, че ако Русия поиска малка държава от НАТО, не съм убеден, че Германия и Франция ще се трогнат и ще искат да се противопоставят с енергийните зависимости. САЩ нямат такива.
Което пак не отговаря на въпроса дали Русия или ЕС са по-малкото зло и къде ще сме по-добре. Руска колония или сегашното статукво?
Само това ми отговори, нека не избягваме неудобните въпроси, както виждаш аз ти отговарям на твоите.
Soulen написа:Което пак не отговаря на въпроса дали Русия или ЕС са по-малкото зло и къде ще сме по-добре. Руска колония или сегашното статукво?
Само това ми отговори, нека не избягваме неудобните въпроси, както виждаш аз ти отговарям на твоите.
Не съм видял въпроса. Общо-взето вече си в зоната "не си заслужава да се чете" и не дочитам всичко, което си писал, ако е по-дълго, сори.
Казавал съм го и преди: аз не искам съюз с Русия и не съм за излизането ни от ЕС, против НАТО и против САЩ съм, против това ЕС да духа на САЩ съм и европейците да плащат за това духане на задокеанския господар.
Groucho написа:Soulen написа:Което пак не отговаря на въпроса дали Русия или ЕС са по-малкото зло и къде ще сме по-добре. Руска колония или сегашното статукво?
Не съм видял въпроса. Общо-взето вече си в зоната "не си заслужава да се чете" и не дочитам всичко, което си писал, ако е по-дълго, сори.
Казавал съм го и преди: аз не искам съюз с Русия и не съм за излизането ни от ЕС, против НАТО и против САЩ съм, против това ЕС да духа на САЩ съм и европейците да плащат за това духане на задокеанския господар.
Те твоите иронийки по темата много допринасят няма що. Но такова е нивото....
Двете вървят в пакет в момента. Всички държави от ЕС са обявени за врагове, дори любимеца на Путин, Орбан.
Червените линии са начертани и положението е или си с нас или против нас и при двата съюза и всеки трябва да направи своя избор. Неутралитет може да пази Швейцария, ама дори и тя не го прави.