Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 05 май 2022 05:20

Да го кажа така, моето мнение е, че олиото е нещо като подправка(макар да не е най-точното определение), което разделено на количеството, което ползваш в за дадена храна е абсолютно нищожно. С оглед на това смятам за нелепо да се сравнява благоденствието в дадена държава спрямо това колко олио може да си купиш или да се прави някаква трагедия от това дали подправянето на някаква трева ще ти излезе 4 или 5 ст или 3 вместо 2 цента/пенса. Това ми беше идеята.

Сравнение може да стане ако се направи една потребителска кошница. Плюс цени на енергийни суровини и комунални сметки. Цени на услуги и етк. Не просто да се сравнява цената на тоалетната хартия или цената на олиото или на черния пипер.

* п.с Ок, аз поръчвам/ям на вън. Колко от работещите според теб се прибират да ядат/готвят на обяд? Може да не съм прав естествено, но смятам, че почти всички ядат купена/готова храна поне веднъж дневно. Не че това има отношение към горното.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 май 2022 07:57

Groucho написа:
Soulen написа:А тънката разлика, че сме в лагера на едните, а другите са ни обявили за враг, я пропускаме нали.

ЕС пръв обяви Русия за враг и избра да лапа на САЩ. Русия после какво да направи с ЕС? Да продължи да ги смята за приятелски съюз? Така че, ако ЕС изгуби нещо, ръководителите на ЕС са си виновни, че са избрали да са подлоги на американците и не искат ЕС да води независима политика.

НАТО е САЩ и подчинените на САЩ.
Ако САЩ искат да се бият с Русия - прав им път и успех.
Дано се замерват с атомни бомби само на собствените си територии.

Няма значение, ситуацията е като ВСВ. Немците можем да приемем, че си съперничат със СССР по зверства. Само че за добро или зло, ние сме с тях и трябва да искаме на всяка цена да победят, защото при загуба държавата ти се еВава майката. Народен съд, репарации, смяна на система на управление, убийства, разчистване на сметки и т.н. не сме започнали войната ние, но искаме унищожението на Запада и СССР щото сме или ние или те.

Сега и САЩ не са нещо кой знае колко по-добро. Като субективна оценка просто хората там живеят по-добре от руснаците.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 05 май 2022 08:26

Soulen написа:
ReBorn1982 написа:Ама никой не спори за руснаците, ясно, те са лошите и злите. Проблемът е, че май и "добрите" са като тях, същите.

А тънката разлика, че сме в лагера на едните, а другите са ни обявили за враг, я пропускаме нали.

Дай Русия да печели, НАТО да губи и ние покрай тях също. Що па да не сме от загубилата страна.

Не е ли по-логично да искаме врага ни да бъде смачкан. Единствената държава, която заплашва да използва ядрено оръжие и е заплаха за планетата. Защо много хора искат да се прострелят в крака и да загубим.

Какво значи НАТО да губи ??

Войната е между Русия и Украйна, къде виждаш НАТО ??

Пращахме войници в Ирак (върнаха ни трупове), пращахме войници в Афганистан, сега пращаме оръжия на Украйна (Ан-ове всеки ден кацат у нас) .... обясни, нали НАТО беше отбранителен съюз, чий го дирим в разни чужди държави и войни ??

Къде е НАТО, къде е Ирак, къде е Афганистан, къде е Украйна ....

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 май 2022 09:15

На Смит трябва да му сготвят стек с мас за да разбере нещата от живота.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 05 май 2022 09:27

Soulen написа:Сега и САЩ не са нещо кой знае колко по-добро. Като субективна оценка просто хората там живеят по-добре от руснаците.

ЕС избра да духа на американци и англичани, които не са в съюза. Можеше да продължи да си купува евтини суровини. Франция и Германия можеха да обявят, че ще сложат Вето на Украйна за НАТО и война да няма.
Ама - те, ЕС избра да не води самостоятелна политика, а да духа на САЩ и англичаните, които не са в ЕС.
Робско мислене имаш според мен. ЕС е достатъчно силен да следва своите си интереси и да не се държи за полата на САЩ.

Но след като искаш стискай палци на САЩ за победа, не съм те спрял. На мен ми е през оная работа кой ще победи честно казано.
След като им е толкова умът на политиците...

Но си остава забавна политиката на санкции на ЕС.
Целят да сринат Русия уж, а само ще натоварят собственото си население с по-високи сметки.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 май 2022 09:59

Groucho написа:
Soulen написа:Сега и САЩ не са нещо кой знае колко по-добро. Като субективна оценка просто хората там живеят по-добре от руснаците.

ЕС избра да духа на американци и англичани, които не са в съюза. Можеше да продължи да си купува евтини суровини. Франция и Германия можеха да обявят, че ще сложат Вето на Украйна за НАТО и война да няма.
Ама - те, ЕС избра да не води самостоятелна политика, а да духа на САЩ и англичаните, които не са в ЕС.
Робско мислене имаш според мен. ЕС е достатъчно силен да следва своите си интереси и да не се държи за полата на САЩ.

Но след като искаш стискай палци на САЩ за победа, не съм те спрял. На мен ми е през оная работа кой ще победи честно казано.
След като им е толкова умът на политиците...

Но си остава забавна политиката на санкции на ЕС.
Целят да сринат Русия уж, а само ще натоварят собственото си население с по-високи сметки.

Важното е Русия да загуби, все едно е кой ще е победителя отсреща. Ние сме просто придатък на някой от съюзите, никакъв фактор не сме за нищо. Въпроса е да пострадаме най-малко.

Няма нищо робско, такава е действителността, който си мисли за някакво равенство, ценности и т.н. е доста заблуден.

Вариантите са ни 2, единия е този при който сме сателит на НАТО и ЕС, другия е да сме руски такъв. Държавите от нашия калибър, това могат. ЕС дори позволява на държави като Унгария и Полша да им играят контра, Русия това не го позволява.

Втория вариант е руски сателит, втори Беларус и яко санкции от Запада. Без почивки в Гърция, без евтини продукти, без еврофондове и с мизерен стандарт, много по-зле от сегашния.

Кажи кой вариант те кефи повече.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 05 май 2022 10:08

Soulen написа:Няма нищо робско, такава е действителността, който си мисли за някакво равенство, ценности и т.н. е доста заблуден.

Не ти говоря само за България, а ЕС да не духа на САЩ. Ако мислиш, че ЕС не е достатъчно силен да се оправи в света без САЩ и нонстоп трябва да ги следва като куче, според мен имаш робско мислене.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 май 2022 10:21

Groucho написа:
Soulen написа:Няма нищо робско, такава е действителността, който си мисли за някакво равенство, ценности и т.н. е доста заблуден.

Не ти говоря само за България, а ЕС да не духа на САЩ. Ако мислиш, че ЕС не е достатъчно силен да се оправи в света без САЩ и нонстоп трябва да ги следва като куче, според мен имаш робско мислене.

ЕС е достатъчно силен, защо не го прави, не знам. Но е факт, че ако Русия поиска малка държава от НАТО, не съм убеден, че Германия и Франция ще се трогнат и ще искат да се противопоставят с енергийните зависимости. САЩ нямат такива.

Което пак не отговаря на въпроса дали Русия или ЕС са по-малкото зло и къде ще сме по-добре. Руска колония или сегашното статукво?

Само това ми отговори, нека не избягваме неудобните въпроси, както виждаш аз ти отговарям на твоите.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 05 май 2022 10:33

Soulen написа:Което пак не отговаря на въпроса дали Русия или ЕС са по-малкото зло и къде ще сме по-добре. Руска колония или сегашното статукво?

Само това ми отговори, нека не избягваме неудобните въпроси, както виждаш аз ти отговарям на твоите.

Не съм видял въпроса. Общо-взето вече си в зоната "не си заслужава да се чете" и не дочитам всичко, което си писал, ако е по-дълго, сори.

Казавал съм го и преди: аз не искам съюз с Русия и не съм за излизането ни от ЕС, против НАТО и против САЩ съм, против това ЕС да духа на САЩ съм и европейците да плащат за това духане на задокеанския господар.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 май 2022 10:41

Groucho написа:
Soulen написа:Което пак не отговаря на въпроса дали Русия или ЕС са по-малкото зло и къде ще сме по-добре. Руска колония или сегашното статукво?

Не съм видял въпроса. Общо-взето вече си в зоната "не си заслужава да се чете" и не дочитам всичко, което си писал, ако е по-дълго, сори.

Казавал съм го и преди: аз не искам съюз с Русия и не съм за излизането ни от ЕС, против НАТО и против САЩ съм, против това ЕС да духа на САЩ съм и европейците да плащат за това духане на задокеанския господар.

Те твоите иронийки по темата много допринасят няма що. Но такова е нивото....

Двете вървят в пакет в момента. Всички държави от ЕС са обявени за врагове, дори любимеца на Путин, Орбан.

Червените линии са начертани и положението е или си с нас или против нас и при двата съюза и всеки трябва да направи своя избор. Неутралитет може да пази Швейцария, ама дори и тя не го прави.

Върни се в “Свободна зона”