Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: !

Мнениеот Thsmith » 26 апр 2022 14:50

MomciloGavric написа:
Thsmith написа:
DanailG написа:Аз освен Смит не познавам нито 1 човек който да е на позиция да изпращаме военна помощ на Украйна. Кажете и вашето мнение, защото някак си в обществото остава мнение, че кажи речи цяла България и целия парламент подкрепят тази теза, а аз не виждам подобно нещо поне около мен.

Ами въпрос на социален кръг. Аз също нямам приятели, които да не подкрепят позицията, че трябва да помагаме с оръжие.

Смити, щом Украйна толкова е допряла до нашите оръжия, значи никак не е добре работата...

Кой е казал, че е добре или не? Кой е казал, че е опряла или не? Въпросите са принципни. На мен ми е ясно, че ние и сега им продаваме оръжие на макс, не е това въпроса. Важното е да е официално, средния пръст към Ватниците трябва да е публичен, това е основното, а не самото изпращане на патрони.

MomciloGavric написа:
Thsmith написа:Отново, някъде, някой да е материално добре? Избери си един. После обясни защо раждаемостта спада с обратна пропорционалност на качеството на живот.

Ами в ЕС ние сме на последно място по доходи, следователно всички са по-добре материално от нас.

Не те питах дали сме на 5, 10 или 15 място. Питам те за темата, която ти човъркаш. Раждаемостта. Посочи някой, който за теб е добре, давам ти пълна свобода да си избереш и след това да обясниш защо раждаемостта намалява с обратна прогресия спрямо качеството на живот.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 26 апр 2022 14:50

MomciloGavric написа:
Thsmith написа:
DanailG написа:Аз освен Смит не познавам нито 1 човек който да е на позиция да изпращаме военна помощ на Украйна. Кажете и вашето мнение, защото някак си в обществото остава мнение, че кажи речи цяла България и целия парламент подкрепят тази теза, а аз не виждам подобно нещо поне около мен.

Ами въпрос на социален кръг. Аз също нямам приятели, които да не подкрепят позицията, че трябва да помагаме с оръжие.

Смити, щом Украйна толкова е допряла до нашите оръжия, значи никак не е добре работата...

Кое те кара да мислиш, че толкова е допряла до нашите оръжия?
Те искат от всички, каквото могат да им помогнат срещу агресора.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

MomciloGavric

!

Мнениеот MomciloGavric » 26 апр 2022 14:53

ivan56 написа:
MomciloGavric написа:
Thsmith написа:

Гледай ЕвроДиков от последния петък...
Всичко,което говорят за войната е лъжа.Да си смел не е никаква добродетел.Който успее да запази хладнокръвие в този хаос,не е нормален.Ако един войник има късмет,той ще умре още на първия ден,за да не гледа,как един по един загиват неговите другари.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 26 апр 2022 14:55

MomciloGavric написа:
ivan56 написа:
MomciloGavric написа:
Thsmith написа:

Гледай ЕвроДиков от последния петък...

Аз кво те питам, ти къде ме пращаш.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

MomciloGavric

!

Мнениеот MomciloGavric » 26 апр 2022 14:56

Thsmith написа:Посочи някой, който за теб е добре, давам ти пълна свобода да си избереш и след това да обясниш защо раждаемостта намалява с обратна прогресия спрямо качеството на живот.

Няма проблем, ето ти. Тоя е от Уикипедия...

През 2010 година най-високата раждаемост е в Ирландия (16,5‰), Великобритания (13‰) и Франция (12,8‰), а най-ниската – в Германия (8,3‰), Латвия (8,6‰) и Унгария (9‰). [6]

Най-висока смъртност за 2010 година е в България (14,6‰), следвана от Латвия (13,4‰), Унгария (13‰), Литва (12,8‰) и Румъния (12,1‰). Най-ниската смъртност е в Ирландия (6,2‰), следвана от Кипър (6,7‰) и Малта (7,2‰). [6]

Най-високият естествен прираст има Ирландия (+10,3‰), следвана от Кипър (+5,7‰) и Франция (+4,4‰). [6]
Всичко,което говорят за войната е лъжа.Да си смел не е никаква добродетел.Който успее да запази хладнокръвие в този хаос,не е нормален.Ако един войник има късмет,той ще умре още на първия ден,за да не гледа,как един по един загиват неговите другари.

MomciloGavric

!

Мнениеот MomciloGavric » 26 апр 2022 14:57

ivan56 написа:Аз кво те питам, ти къде ме пращаш.

Пращам те, понеже не мога с точност да цитирам, какво пак беше излъгал Киро Харварда и после по какъв начин беше оборен от украинския министър, който ни бе на гости. Ставаше дума точно за военната помощ.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 26 апр 2022 14:59

MomciloGavric написа:
Thsmith написа:Посочи някой, който за теб е добре, давам ти пълна свобода да си избереш и след това да обясниш защо раждаемостта намалява с обратна прогресия спрямо качеството на живот.

Няма проблем, ето ти. Тоя е от Уикипедия...

През 2010 година най-високата раждаемост е в Ирландия (16,5‰), Великобритания (13‰) и Франция (12,8‰), а най-ниската – в Германия (8,3‰), Латвия (8,6‰) и Унгария (9‰). [6]

Най-висока смъртност за 2010 година е в България (14,6‰), следвана от Латвия (13,4‰), Унгария (13‰), Литва (12,8‰) и Румъния (12,1‰). Най-ниската смъртност е в Ирландия (6,2‰), следвана от Кипър (6,7‰) и Малта (7,2‰). [6]

Най-високият естествен прираст има Ирландия (+10,3‰), следвана от Кипър (+5,7‰) и Франция (+4,4‰). [6]

Не, избери си една държава. След това като си я избереш ще коментираме конкретно за нея защо техните /цигани/талибани/Аладиновци и подобни (или иначе казано най-бедните и мизерните) раждат най-много, а най-образованите и богатите - най малко.
Една държава, моля!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот pomiqrat » 26 апр 2022 15:01

Станали сте бг мама. Ще чакаме да надушат темата и да ни направят прираст на форума.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот pomiqrat » 26 апр 2022 15:05

Само Смит си е признал, че е егоист и не иска да отделя време и пари за деца. Другите се оправдават с липса на пари. Бившата, с която бяхме шест години също не искаше деца заради посочените от Смит причини. Първо си мислех, че е временно явление, но се оказа вечно. Омъжена е от 4 г. и няма деца.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

MomciloGavric

!

Мнениеот MomciloGavric » 26 апр 2022 15:10

Ти ебаваш ли се ? Нали съм ти ги подчертал, какво повече искаш ?
Дали е случайно, че държави като Кипър (20-та по БВП на глава), Ирландия (3-та по БВП на глава), Франция (15-та) и Малта (17-та) са с най-ниска смъртност и най-висок естествен прираст ?! Великобритания е ясна, няма какво да я коментираме...

Дали е случайно, че държави като България (35-та), Латвия (30-та), Унгария (27-ма), Литва (22-ра) и Румъния (29-та) са на другия полюс ?

---------------
Както виждаш има една половина (топ 20) и друга половина (от 22ра позиция до края). Между другото Украйна е на 44-то място по БВП на глава от населението. Реших да погледна каква е демографията и... О ЧУДО !

Според Държавната статистическа служба на Украйна раждаемостта през 2021 г. може да стане най-ниската в цялата история от обявяването на независимостта на страната. От 2014 г. цифрата е намаляла с 40% и продължава да пада. През 2019 г. всеки месец се раждат средно 25,7 хиляди бебета, през 2020 г. - 24,5 хиляди, а през първата половина на 2021 г. - 22 хиляди. Последният път, когато в Украйна се наблюдава ръст на населението е още по времето на СССР - през 1990 г. Оттогава насам то само намалява. Най-лошата раждаемост през последните 30 години е регистрирана през 2020 г., когато на бял свят са дошли само 293 457 бебета. И ако се съди по настоящата динамика, 2021 г. може да припокрие този антирекорд.

Върни се в “Свободна зона”