Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Сашо
Контакти:

Re: Коронавирусът в България

Мнениеот Сашо » 22 дек 2021 21:42

icko65 написа:Някой като Сашо или Данаил може ли да ми каже защо трябва да се ваксинирам

Някой като Сашо може да каже, че ваксините са голямо постижение в медицината и когато са утвърдени и изпитани с годините, само по лична преценка или тази на родител може да реши дали да си я приложи или не.
Някой като Сашо не нарича ваксини новите експериментални препарати с генна терапия и никога няма да стане опитно мишле в техните изпитания. още по-малко пък да насърчава други да го правят. Защото е наказуемо. Не знам дали според новото нормално това е консервативно, но аз си вярвам и спазвам върховните закони - Конституцията. Сигурно съм консервативен...
Някой като Сашо още през март 2020 гледаше странно всички психясани от страх хора по улиците, в интернет, по телевизията. Все още продължава да ги гледа странно, но вече не може да си въздържа и смеха, защото само кръгли завършени идиоти могат да бъдат толкова време лъгани, мамени и подигравани без да се осъзнаят. Нямаше нужда да види лицата на НОЩ, за да разбере цирка в който е попаднал.
Когато нахлуеш отново в чужди разговори и решиш да споменаваш имена, то направи си кратко проучване първо, а не да се хванеш за една ирония, която в твоите очи се оказала провокация.

DanailG
Контакти:

Мнениеот DanailG » 22 дек 2021 21:43

Не, аз не мисля да обяснявам на никой нищо.

Сашо
Контакти:

Мнениеот Сашо » 22 дек 2021 21:53

DanailG написа:Не, аз не мисля да обяснявам на никой нищо.

До кога важи това изявление? До утре ще устискаш ли?? Чакам компетентен отговор от мама и тати за ония ваксини дето те питах

DanailG
Контакти:

Мнениеот DanailG » 22 дек 2021 21:55

Не ме занимавай с глупости. Е питай Реала той разбира от клетки и вируси.

Сашо
Контакти:

Мнениеот Сашо » 22 дек 2021 22:13

DanailG написа:Не ме занимавай с глупости. Е питай Реала той разбира от клетки и вируси.

Абе и ти ни занимаваш през цялото време с глупости, ама търпиме, нали. А точно това, че си се побъркал и психясал от страх не са никакви глупости. Много си е сериозно даже. Кажи им на мама и тате да спрат за момент телевизора и направете консултации по този въпрос. Приеми го за приятелски съвет ;)

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 22 дек 2021 22:42

metodito написа:@vessel: И аз гледах от Румъния едно видео, което се разпространява. Само че е от протестите преди няколко години. Все по-убеден съм, че създавания Facebook фейк-шум е преднамерено действие, идващо да подкрепи тезите на терористите как нормалните хора са плоскоземци, тъпанари и тъ нт.

Има и такива преднамерено пуснати фейкове, но ето ти новината от вчера:
Протестиращи срещу зеления сертификат опитаха да нахлуят в румънския парламент.
https://m.dir.bg/dnes/svyat/protestiras ... ment-video
И тук трябва не само да се опитаме, ами направо да си влезем.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 22 дек 2021 23:04

Ей тоя пич ме кефи:
Армен Попов:
Кръвожаден антиваксър. Противник на общественото здраве. Заради мен умират хора. Ограниченията не били дискриминация така, както светофарите не били дискриминационни. Плоскоземец. С ниско IQ.
Това са само част от епитетите, сравненията и етикетите, с които съм отъждествен. И нито един отговор на аргумент!
Защо са засекретени договорите с производителите на ваксини и какво е скрито в над 40% от текстовете им?
Къде е пълната характеристика на биопродуктите, защо е недостъпна и секретна?
Кой ще плати, колко ще плати и каква отговорност ще поеме за починалите официално 752 до момента ОТ ВАКСИНИ българи, както и за увредените, за каквито няма публичен регистър?
Как се нарича медицински препарат, който НЕ предпазва от заболяване?
Как се ограничава заразно заболяване с препарат, който НЕ ограничава заразата?
Колко още бустери на бустерите ще правим в стремежа на псевдонауката да ограничи заразно заболяване чрез различни мерки, вкл. локдауни, карантини, ваксини, паспорти и т.н.?
Някога това проработвало ли е и защо въпреки всичките тези мерки все още съществува елементарната хрема?
Съществуването на хремата не е ли ясно доказателство, че всичките "мерки" срещу вируси не работят, а са насочени повече срещу човечеството, отколкото срещу вируса?
За две години не стана ли ясно, че маските, ваксините и сертификатите имат точно толкова ефект срещу разпространението на даден вирус, колкото пръднята на Кунчев се спира от гащите му?
Докога ще ни правите на идиоти? Та ние сме учили в средното си образование по-качествена наука от тази пародия и комедия, която ни преподавате вече втора година! НЕ се ли усещате, че тя за едни американци и западноевропейци може и да хване дикиш, но за по-дъртите "плоскоземци с ниско IQ, кръвожадни антиваксъри и тъпанари" като мен не хваща?
Angel Kunchev, вас питам!
Светофарът свети червено, жълто и зелено за всички, Кунчев!
Не само за ваксинираните, преболедувалите и тези с тест!
Ето защо светофарът е правило, а зелените паспорти са дискриминация!
Така че това сравнение си го заврете там, където и ваксините!

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 22 дек 2021 23:18

Къде е този регистър с официално починали 752 човека ОТ ваксини в България или и това е като уж протестите в Европа, които в голяма част са стари клипове за съвсем друго.
Дори и плоскоземците не са толкова тъпи.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 22 дек 2021 23:51

Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна !!!
"... Франсоа Бонивар, Женевски хроники, втори том, страници 395 - 402.: "Когато бубонната чума удари Женева през 1530 г, всичко беше готово. За пострадалите от чума дори беше открита болница. С лекари, парамедици и медицински сестри. Търговците допринасяха, магистратът даваше субсидии всеки месец. Пациентите винаги давали пари и ако някой от тях умрял сам, цялата стока отивала в болницата.
Но тогава се случи бедствие - чумата замря, а СУБСИДИИТЕ ЗАВИСЕХА ОТ БРОЯ НА ПАЦИЕНТИТЕ !
През 1530 г. не е ставало въпрос за правилно и грешно за персонала на болницата в Женева.
Ако чумата произвежда ПАРИ, тогава ЧУМАТА Е ДОБРА ! И тогава лекарите се организираха. Първоначално те се ограничаваха до отравяне на пациенти, за да повишат статистиката за смъртността, но скоро разбраха, че статистиката трябва да е не само за смъртността, а за смъртността ОТ ЧУМА.
Затова започнали да изрязват циреите от телата на мъртвите, да ги сушат, да ги смилат в хаванче и да ги дават на други пациенти като лекарство. След това започнаха да поръсват праха върху дрехите, носните кърпички и жартиерите. Но по някакъв начин чумата продължаваше да намалява. Явно изсушените бубони не са работили добре.
Лекарите отидоха в града и разпръснаха бубонен прах върху дръжките на вратите през нощта, избирайки онези домове, където след това биха могли да печелят. Както пише очевидец за тези събития - „това остава скрито известно време, но дяволът се занимава повече с увеличаването на броя на греховете, отколкото с криенето им“.
Накратко, един от лекарите стана толкова нахален и мързелив, че реши да не се скита из града през нощта, а просто хвърли сноп прах в тълпата през деня. Вонята се издигна до небето и едно от момичетата, които по щастлив случай наскоро излязоха от тази болница, откри каква е тази миризма. Лекарят беше вързан и предаден в добрите ръце на компетентните „занаятчии“.
Те се опитаха да получат възможно най-много информация от него. Екзекуцията обаче продължи няколко дни.
Гениалните хипократи били вързани за стълбове на вагони и разнасяни из града. На всяко кръстовище палачите с нажежени щипки откъсват парчета месо. След това те били изведени на обществения площад, обезглавени и четвъртувани, а парчетата били отнесени във всички квартали на Женева. Единственото изключение е синът на директора на болницата, който не е участвал в процеса, но се изкрещя, че знае как да прави отвари и как да приготвя праха, без да се страхува от заразяване. Той просто беше обезглавен, „за да предотврати разпространението на злото“.

emerson_leao

Мнениеот emerson_leao » 23 дек 2021 03:53

тоя vessel-a става за сценарист на фантастични филми, направо да отива в Холивуд, може и да оценят таланта му.
2. мангъров каза и че лятото на 2020г. вируса изчезва, и каза че ще си скъса дипломата. Каза и че ще "изгорят" само сухите съчки - възрастните, и че други няма да умират - пак греда. Всички лъжи на тоя псевдо-лекар бяха опровергани с времето, но той още не си е скъсал дипломата. Навремето преди 20 години бил в една болница на стаж нещо си и като ги питали после лекарите какво им е мнението за този екземпляр отговорът бил - амбициозен идиот. :) Правете си сметка за какъв "лекар" става въпрос. Аутсайдер и гонен навсякъде, години преди коронавируса. Иначе наскоро мернах едно негово мнение от 2017г. на тоя тъпанар, когато Роро Кавалджиев почина от някакъв вирус след посещение на една екзотична дестинация (остров Бали). Тогава виждаме съвсем различен мангъров - яростен ваксър, който в заповеден тон казва как трябвало да се ваксинират всички, които предприемат пътувания до такива дестинации, щото имало много опасни вируси. :)
3. Честно казано вече не ми дреме за никого, известно време убеждавах близки и познати, че е редно да се ваксинират и да се пазят (едновременно). Някои от тях вече предадоха богу дух с двустранна пневмония и неваксинирани. Ваксиниран познат починал не познавам, дори и такъв постъпил в болница.
4. В интерес на истината е вярно, че високата смъртност у нас се дължи и на окаяното ни здравеопазване, като пример е че при интубираните с коронавирус 90/10 е съотношението починали/оцелели, докато в Западна Европа и САЩ например е горе долу 50/50. За Русия нямам данни, но вероятно и там положението е подобно на нашето.
- Като извод както споменах и в предишния си пост. Оценката за ситуацията трябва да е балансирана и да не се изпада в крайности - Не е чума с толкова голяма смъртност, не е и със смъртността на сезонен грип. Вярно е че немалко хора го изкарват леко, но проблемът са тези, които рязко се влошават точно когато изглежда че уж ще го изкарат с домашно лечение. Има и генетични фактори разбира се, наистина при много хора е строго индивидуално, но това не означава че трябва да се игнорира вируса, защото не се знае кой и кога ще изтегли късата клечка.

Върни се в “Свободна зона”