Мнениеот deepblue1963 » 13 фев 2010 16:55
"Контузията на Димитър Телкийски не се оказа сериозна и той ще бъде готов за игра в края на месеца, когато започва пролетният дял от първенството.
Дясното крило бе контузен по време на контролата с полския Легия. Той бе ритнат от исполина от Зимбабве Чото, който е и капитан на Легия. Мечо бе принудително заменен от Николай Димитров в края на първия половин час игра на ГСП Арена в Никозия.
Телкийски бе откаран в петък вечерта до поликлиниката в Паралимни за снимка, която е показала, че няма счупване на глезена, а само разтежение. Това означава десетина дни възстановяване.
Според хора от Левски Мечо ще е готов за игра още за първия пролетен кръг. Телкийски също е обездвижен с шина и лежи в хотелската си стая."
"Дарко Тасевски, който разкъса вътрешни коленни връзки на десния крак, ще се размине с оперативна намеса. Той ще трябва да ходи с шина, която да обездвижи проблемната зона от крака. Тасевски ще се прибере в София във вторник, дори и отборът да остане до петък в Агия Напа.
„Важното е да се излекувам, после ще мисля за мачове, бе единственото, което отрони Дарко при прибирането си от болницата в Ларнака. Много ме болеше, все едно някой с нож ме е пробол.”
Дарко лежи в хотелската си стая и не мърда от леглото си. Според някои от футболистите на Левски, полякът Бартоломей Гжелак, потрошил Дарко, се е извинил на тях за случилото се и е предал чрез тях неговото извинение и пожелания за бързо оздравяване.
Според запознати минималният срок за възстановяване след такава контузия е месец и половина. Най-лошият вариант е около три месеца извън строя. Най- вярната прогноза според хора с опит е: „Времето ще покаже, колко дълго ще възстановява.”
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!