Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Коронавирусът в България

Мнениеот bubka » 10 окт 2021 10:17

Thsmith написа:
bubka написа:
Thsmith написа:
Кабинетът обмисля да въведе изискването за "зелен сертификат" навсякъде

От една страна върховна глупост и полицейщина. От друга страна това е един вид въздух за много бизнеси, особено предвид това, че реално никой няма да тормози хората за тези глупости.

Не съм много убеден в това нещо. Аз например напук няма да им стъпя в заведение, ако подкрепят такова нещо. Въпреки че би било детска игра да си извадя такъв сертификат.

Чакай сега, това всичко е проформа. Нали не очакваш, че някой реално ще ти иска сертификат или ще те изгони без него за да му седи отворено, но празно заведението? Всичко това е просто за да се "облече" по някакъв начин функционирането на заведенията и затварачите да нямат толкова голямо поле за атака. Включително ако има някакъв натиск от Европа.

.

Да, вероятно е и така да се окаже. Но ще трябва да мине малко време. Според мен първите седмица-две или малко повече, това ще има обратен ефект на очаквания и ще има много малко хора по заведенията. Едното е защото има немалка група хора, които приемат много насериозно такива заигравки с ограничения, но пък има също и немалка група, които са доста съвестни всъщност и не биха прекрачили това изискване, макар и да се прилага бутафорно. А човек, който по някаква причина не иска да се ваксинира, едва ли ще го направи, особено зимата, ако посещението му по заведения се изразява в до 2-3 пъти месечно. Според мен този бранш си вкарва супер голям автогол към този момент с това си искане, без да го осъзнават. Става въпрос за малко по-големи заведения и ресторанти. Кварталните кафенета е ясно, че няма да имат проблеми.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 10 окт 2021 13:38

Не позна, Смит, червеното ми е любимият цвят! А твоят любим цвят, е цветът на дъгата, нали?! :)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 10 окт 2021 13:38

Някои си мислят, че ограниченията щели да бъдат проформа?! Толкова, колкото и предишните ограничения бяха! А затягането им ще зависи от тези, които ще бъдат на власт! ;) :)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 окт 2021 20:06

CSKA 78 написа:Някои си мислят, че ограниченията щели да бъдат проформа?! Толкова, колкото и предишните ограничения бяха! А затягането им ще зависи от тези, които ще бъдат на власт! ;) :)

Преди е ограниченията са се спазвали масово ли? :lol: Аз (с изключение на първата седмица) вероятно не съм пропускал и ден без да обядвам/вечерям в ресторант. Я пак си помисли дали такива като Ниагара затвориха дори за момент и дали някой слагаше маски вътре (от сървиса), дали не се пушеше направо на масите и тн. :lol: Хайде без фантасмагории. Да не говорим, че аз продължавам да не съм слагал маска на лицето си, каква изненада само :lol:

И да, никой няма да си държи заведението празно за да гони хората. Както и сега да излезеш към 12 и ще си намериш без проблем място където да се настаниш и грам не ги интересува "мерките" на някой ковид талибан.

CSKA 78 написа:Не позна, Смит, червеното ми е любимият цвят! А твоят любим цвят, е цветът на дъгата, нали?! :)

Ех, момче... Имаш много странен навик да проектираш собствените си чувства в другите хора. Никой не те спира да се боцкаш с колкото искаш ваксини, никой не те спира да те боцкат в задника с каквито искаш "дъги", просто не ни го натрапвай. Бъди си извратен, но самотен.
bubka написа:
Да, вероятно е и така да се окаже. Но ще трябва да мине малко време. Според мен първите седмица-две или малко повече, това ще има обратен ефект на очаквания и ще има много малко хора по заведенията. Едното е защото има немалка група хора, които приемат много насериозно такива заигравки с ограничения, но пък има също и немалка група, които са доста съвестни всъщност и не биха прекрачили това изискване, макар и да се прилага бутафорно. А човек, който по някаква причина не иска да се ваксинира, едва ли ще го направи, особено зимата, ако посещението му по заведения се изразява в до 2-3 пъти месечно. Според мен този бранш си вкарва супер голям автогол към този момент с това си искане, без да го осъзнават. Става въпрос за малко по-големи заведения и ресторанти. Кварталните кафенета е ясно, че няма да имат проблеми.

Възможно е, но аз не предвиждам да се усети така. От пръв поглед ще се познава някое заведение, което реално иска пропуски и няма жив човек вътре. :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 11 окт 2021 01:12

Thsmith написа:
Реал: Това за скенера са небивалици според мен. Може и да бъркам, но не го вярвам докато не го видя.

Ясно, че са небивалици , но това не пречи да го видиш:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VWQvird6C0o[/youtube]
:lol:
Пак ще кажа, дълбоко се съмнявам, че засичат рнк от конкретен вирус по някакви промени в полето, обаче е добър начин да обясниш на стадото как отличаваш наистина маркираните от тия с менте-сертификатите... без изобщо да им погледнеш сертификатите
metodito написа:Бяха написали пък, че в Маями ще използват кучета да надушват к0rонаVирОс. :lol:
https://www.miamiherald.com/news/busine ... 86973.html
Before they go to work, dozens of Miami International Airport employees have been put to the sniff test from a pair of specially trained dogs that can detect COVID-19
.
.
Сниф тест? Това е добро! Миризливците - 14 дни карантина с ежедневно къпане и обезпаразитяване!
А Америка отново бълва прогрес, този път - трите Хикса на бъдещата цивилизация: Хай-тек, Хигиена и Хобит...
CSKA 78 написа:Някои си мислят, че ограниченията щели да бъдат проформа?! Толкова, колкото и предишните ограничения бяха!

Т.е. и ти мислиш така? Щото предишните си бяха формални отвсякъде, особено сравнено с Европа.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 окт 2021 06:53

И за всички тези глупости държавата ще изхарчи едни милиони. На фона на гигантска безработица, бедност и скок на цените на всичко. Браво! Ние ви пазим да не умрете от това, оставяйки ви гладни. Чудовищно.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 11 окт 2021 15:10

pomiqrat написа:Билито ни предупреждава за надвисналите опасности, но никоя организация не взема мерки и ей на - грипчето ни порази и съсипа икономиката на света за две години.

Ако всички бяха пшостъпии като Китай, Нова Зеландия и Австралия отдавна всичко да е приключило, но нали сме ера на либерастия и не мой ни затворите по къщите за две седмици.

Забрави Северна Корея . И тя е държава за пример. 8-)
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 11 окт 2021 18:26

Смит, има някой, който си проектира желанията и фантазиите, ама не съм аз! Аз харесвам жени, за разлика от теб, както изглежда! :)

Аз написах, че "суровостта" на мерките ще зависи от тези, които са на власт! Обаче някои четат избирателно! Ха-ха!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 11 окт 2021 21:41

CSKA 78 написа:Смит, има някой, който си проектира желанията и фантазиите, ама не съм аз! Аз харесвам жени, за разлика от теб, както изглежда! :)

Аз написах, че "суровостта" на мерките ще зависи от тези, които са на власт! Обаче някои четат избирателно! Ха-ха!

Абе точно ти си си, не се оправдавай :lol: Никой не го интересува в кого мърсуваш или кой мърсува с теб по точно :lol:

Що се отнася до "суровостта", тя изцяло зависи от хората и мнозинството. Ако хората не искат нещо, по задник да ходиш, пак няма как да го прокараш без да гризнеш дръвцето.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 11 окт 2021 22:05

Смит, явно не искаш да си признаеш, защото те е срам и страх понеже майка ти може да те изгони от вас! Ха-ха-ха!
Но аз не си фантазирам и не сравнявам ваксините с боцкания от нещо друго! Ти го правиш! А това означава, че си скрита...лимонка! :lol:
А суровостта, пак ще напиша, ще зависи от тези, които са на власт! Ако законът гласи, че дадено нещо е извън него, тогава ако пристъпваш закона какъв ставаш?! ;)

ПП Тук нещо станахме много либерални напоследък, ама виж в Русия е забранено със закон например да се пропагандира ЛГБТ съсловието! Както е забранено да се показват на деца всякакви ЛГБТ материали!
Така трябва да стане и у нас :!: :)

Върни се в “Свободна зона”