Thsmith написа:bubka написа:Thsmith написа:Кабинетът обмисля да въведе изискването за "зелен сертификат" навсякъде
От една страна върховна глупост и полицейщина. От друга страна това е един вид въздух за много бизнеси, особено предвид това, че реално никой няма да тормози хората за тези глупости.
Не съм много убеден в това нещо. Аз например напук няма да им стъпя в заведение, ако подкрепят такова нещо. Въпреки че би било детска игра да си извадя такъв сертификат.
Чакай сега, това всичко е проформа. Нали не очакваш, че някой реално ще ти иска сертификат или ще те изгони без него за да му седи отворено, но празно заведението? Всичко това е просто за да се "облече" по някакъв начин функционирането на заведенията и затварачите да нямат толкова голямо поле за атака. Включително ако има някакъв натиск от Европа.
.
Да, вероятно е и така да се окаже. Но ще трябва да мине малко време. Според мен първите седмица-две или малко повече, това ще има обратен ефект на очаквания и ще има много малко хора по заведенията. Едното е защото има немалка група хора, които приемат много насериозно такива заигравки с ограничения, но пък има също и немалка група, които са доста съвестни всъщност и не биха прекрачили това изискване, макар и да се прилага бутафорно. А човек, който по някаква причина не иска да се ваксинира, едва ли ще го направи, особено зимата, ако посещението му по заведения се изразява в до 2-3 пъти месечно. Според мен този бранш си вкарва супер голям автогол към този момент с това си искане, без да го осъзнават. Става въпрос за малко по-големи заведения и ресторанти. Кварталните кафенета е ясно, че няма да имат проблеми.