Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

vvessel
Контакти:

Re: Коронавирусът в България

Мнениеот vvessel » 08 окт 2021 12:27

Soulen написа:В Ковид отделението няма отричащи вируса, повярвайте ми. Макар, че супер много хора отиват там вече прекалено късно точно защото са повярвали на такива като Мангъров, че вирус няма.

По-полека с лъжите и инсинуациите. Мангъров никога не е казвал , че няма вирус. А едно друго въпросче, понеже си "навътре" в нещата - дали в ковид отделенията са ваксинирани срещу страшния вирус? Защото аз говорих с една докторка началник на такова отделение и тя ми каза, че чуват притеснителни неща за ваксината и се колебаят (в множествено число, значи става дума за цялото отдление) дали да се бодат с експерименталките.
Та не се прави на вътрешен и разбирач, а бъди отговорен - надупчи се пак, защото вероятно на първата ваксина и е изтекъл срока на годност (6 месеца :mrgreen: ) и пази останалите :)

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 08 окт 2021 13:21

Копирано от официалния форум ЦСКА!

"6.5 часа днес, понеже имаме нов колега на обучение и имам време, правя отчаяни опити да преместя неваксиниран болен от Ковид 19 пациент на 65 години и нормално тегло в болница с машина сърце-бял дроб. Това е време, в което не стоя на разположение за останалите 8 ваксинирани пациенти, които са с 7 инфаркта и един панкреатит(има се предвид пациенти с тежки придружаващи заболявания).
В 6 големи болници ми отказват, понеже всичките им машини са заети само с Ковид 19 пациенти, най-старият от които е на 49 години.
В голяма университетска болница близо до мен с над 10 000 служители професорът ми казва, че всички машини са заети, а току що на такава е умряла бременна на 29 години от Ковид 19, като преди да умре са изродили със секцио бебето. Питам го, а сега като машината е свободна няма ли да можете да вземете моя пациент, казва ми, че моето е петото запитване за деня и от другите 4 най-старият е на 35 години.

Освен това ми казва, че отдавна имат триаж и над 40 годишен няма да вземат.
Останалите 5 ми казват, че на тази машина над 50 годишен досега не е оцелял.
Всички пациенти на машина сърце-бял дроб били неваксинирани.
НЕваксинираните считат, че това е техен свободен избор. Въпросните машини са малък брой. Неваксинираните ги отнемат така от хората с други заболявания, така те им отнемат и шанса за живот.
Те отнемат и времето ни, което не можем да отделим на другите пациенти.
Други пациенти така умират също.
Анти-социалното поведение не е въпрос на личен избор или поне в нормалните общества не е."

Това е положението в софийските болници сега, а извън София е направо...Човек не може дори да си го представи - трябва да го види!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 08 окт 2021 14:39

vvessel написа:
Soulen написа:В Ковид отделението няма отричащи вируса, повярвайте ми. Макар, че супер много хора отиват там вече прекалено късно точно защото са повярвали на такива като Мангъров, че вирус няма.

По-полека с лъжите и инсинуациите. Мангъров никога не е казвал , че няма вирус. А едно друго въпросче, понеже си "навътре" в нещата - дали в ковид отделенията са ваксинирани срещу страшния вирус? Защото аз говорих с една докторка началник на такова отделение и тя ми каза, че чуват притеснителни неща за ваксината и се колебаят (в множествено число, значи става дума за цялото отдление) дали да се бодат с експерименталките.
Та не се прави на вътрешен и разбирач, а бъди отговорен - надупчи се пак, защото вероятно на първата ваксина и е изтекъл срока на годност (6 месеца :mrgreen: ) и пази останалите :)

Няма за какво да те убежавам. Ти си имаш твърдо мнение и едва ли търсиш доводи за противното.

Само ще кажа, че аз бях като теб миналата година и всичко ми беше много забавно преди да мине през роднините ми и през роднини на приятели. Съжалявам, но да си между 45 и 60 години за мен не си стар и готов за умиране още. Някои дори не стигнаха и до болницата да ги убият лекарите. На единия ден си добре и се оправяш от грип все едно, а на другия получаваш множество тромби, инфаркт и инсулт и си отиваш.

Ако ми кажеш, че това е нормално и се случва на всеки, аз ще ти кажа, че тези хора щяха да са си живи и сега, ако го нямаше Ковид.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 08 окт 2021 14:49

Soulen написа:
В Ковид отделението няма отричащи вируса, повярвайте ми. Макар, че супер много хора отиват там вече прекалено късно точно защото са повярвали на такива като Мангъров, че вирус няма.

Как се разпознават фейкърите обаче не е истина. Искам да ми посочиш къде и кога го е казал човека, фейкърче. Ето кои са разпространителите на фалшиви новини - "праведниците".

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 08 окт 2021 15:03

metodito написа:
Soulen написа:
В Ковид отделението няма отричащи вируса, повярвайте ми. Макар, че супер много хора отиват там вече прекалено късно точно защото са повярвали на такива като Мангъров, че вирус няма.

Как се разпознават фейкърите обаче не е истина. Искам да ми посочиш къде и кога го е казал човека, фейкърче. Ето кои са разпространителите на фалшиви новини - "праведниците".

Затова ли се хвана от всичкото? Ам-Гър последно му гледах лъжите, които му опровергаха за болните ваксинирани официално от болниците. Пак казвам, отиди до ковид отделение или попитай твой познат/роднина, който работи в болница. Нека те разкажат.

Можеш и да ми видиш и на мен ироничните коментари за ковида преди да ме засегне мен. Не съм кон с капаци и видях с очите си какво се случва, а не някой да ми е казал в някой форум. Дори ЦСКА 78 може да потвърди, че съм се заяждал с него на тази тема. С него никога не съм бил на едно мнение и вечно сме си сипвали в тоя форум за какво ли не и като по чудо точно сега сме от една страна на барикадата. :mrgreen:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 08 окт 2021 15:31

Soulen написа:
Няма за какво да те убежавам. Ти си имаш твърдо мнение и едва ли търсиш доводи за противното.

Само ще кажа, че аз бях като теб миналата година и всичко ми беше много забавно преди да мине през роднините ми и през роднини на приятели. Съжалявам, но да си между 45 и 60 години за мен не си стар и готов за умиране още. Някои дори не стигнаха и до болницата да ги убият лекарите. На единия ден си добре и се оправяш от грип все едно, а на другия получаваш множество тромби, инфаркт и инсулт и си отиваш.

Ако ми кажеш, че това е нормално и се случва на всеки, аз ще ти кажа, че тези хора щяха да са си живи и сега, ако го нямаше Ковид.

Аз съм още по-твърд от миналата година, защото тази пролет го изкарах и знам за какво става дума. Знам и как изглежда ковидотделението, защото и майка ми го изкара. И понеже 'уминиците", които силно с загрижени за нас казаха на докторите да ни лекуват дистанционно, затова на майка ми се наложи да влезе в отделението след такова лекуване по телефона. Но излезе след една седмица, за разлика от една жениза с над 20 години по-млада от нея, която имала лошия късмет да се вслуша в съветите на същите тия "загрижените" и да се ваксинира. Та така си е заминала жената, а майка ми на над 70 години е вече, го изкара и си се прибра. Всички мои роднини и приятели го изкараха кой по-леко, кой по-тежко в зависимост от уплахата и не съм чул някой да има тромби и инсулти. Но на една братовчедка на братовчед ми, която се набола с Модерна течност в Щатите и открили тромб, слава богу навреме. А е по-млада от мен.
Та тия неща които ги пиша не си ги изсмуквам от пръстите като някой друг а ги виждам от живия живот , който е тук и сега, но някой се опитва да ни го отнеме като ни затваря като овце и ни маскира като роби. А само виж какво се прави в Австрали в името на ковид и кажи , че това е нормално да се случва.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 08 окт 2021 15:34

Ще публикувам част от един пост във ФБ . Който може, да поразсъждава и да си направи изводите.
Ще карам по ред. Министре, шеф на щаба, месеци ви слушам и сега обобщавам чутото. На тези въпроси вие отговорихте така:
- ако някой се разболее след първата доза?
щаба – ПРИЕЛИ СТЕ САМО ЕДНА ДОЗА
- ако някой се разболее след две дози?
щаба – НЕ СА МИНАЛИ ДВЕ СЕДМИЦИ
- ако са минали две седмици?
щаба – ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ ЗА ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЕЕТЕ ТЕЖКО
- ако се разболее тежко?
щаба – ВАКСИНАРАЙТЕ СЕ ЗА ДА НЕ УМРЕТЕ
- ако някой умре?
щаба – ВАКСИНАТА НЕ ЗАЩИТАВА 100%
- ако се ваксинирам ще мога ли да не нося маска?
щаба – НЕ
- ако се ваксинирам ще бъда ли защитен от Ковид 19?
щаба – ВЕРОЯТНО. НЕ ЗНАЕМ ТОЧНО, НО ВЕРОЯТНО НЕ!
- ако се ваксинирам ще бъда ли поне безопасен за другите?
щаба – НЕ. ВАКСИНАТА НЕ СПРИРА ПРЕНОСА НА ИНФЕКЦИЯ
- ако се ваксинирам колко дълго ще имам имунитет?
щаба – ТОВА ОЩЕ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ! ВСИЧКИ КОВИД “ВАКСИНИ“ СА ОЩЕ В ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ФАЗА.
- ако се ваксинирам трябва ли да спазвам СОЦИАЛНА дистанция?
щаба – ДА
- ако се ваксинираме аз, моите родители, баба ми и дядо ми, можем ли отново да се прегърнем?
щаба – НЕ
- какъв смисъл има тогава да се ваксинираме?
щаба – НАДЯВАМЕ СЕ, ЧЕ ВИРУСА НЯМА ДА ВИ УБИЕ.
- ако, погледнато статистически няма почти никакъв шанс вируса да ме убие (процента на преживелите ковид е 99,7) защо трябва да се ваксинирам?
щаба – ДА ЗАЩИТИТЕ ДРУГИТЕ.
- значи, ако се ваксинирам мога да защитя другите с които влизам в контакт?
щаба – НЕ
- сигурни ли сте, че ваксината няма да има трайни тежки последици за здравето ми и дори за живота ми?
щаба – НЕ
- ако след ваксиниране се разболея тежко и стигна до инвалидитет, или взема, че “случайно“ умра, аз или моето семейство ще получим ли обещетение от производителя, или държавата?
щаба – НЕ. ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ДЪРЖАВАТА НЕ ПОЕМАТ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ, ВСИЧКО Е С ВАШЕ СЪГЛАСИЕ.
Да резюмираме – ковид “ваксината“
- НЕ усигурява имунитет...
- НЕ защитава от вируса...
- НЕ предодвратява смъртта от вируса...
- НЕ гарантира, че няма да се заразите след ваксиниране...
- НЕ спира пренасянето на вируса от вас, дори и да сте ваксинирани...
- НЕ спира носенето на маски....
- НЕ елиминира ограниченията за пътуване...
- НЕ елиминира локдауните
КОЙ ТУК Е ЛУД?

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 08 окт 2021 15:55

vvessel написа:
Soulen написа:

Аз съм още по-твърд от миналата година, защото тази пролет го изкарах и знам за какво става дума. Знам и как изглежда ковидотделението, защото и майка ми го изкара. И понеже 'уминиците", които силно с загрижени за нас казаха на докторите да ни лекуват дистанционно, затова на майка ми се наложи да влезе в отделението след такова лекуване по телефона. Но излезе след една седмица, за разлика от една жениза с над 20 години по-млада от нея, която имала лошия късмет да се вслуша в съветите на същите тия "загрижените" и да се ваксинира. Та така си е заминала жената, а майка ми на над 70 години е вече, го изкара и си се прибра. Всички мои роднини и приятели го изкараха кой по-леко, кой по-тежко в зависимост от уплахата и не съм чул някой да има тромби и инсулти. Но на една братовчедка на братовчед ми, която се набола с Модерна течност в Щатите и открили тромб, слава богу навреме. А е по-млада от мен.
Та тия неща които ги пиша не си ги изсмуквам от пръстите като някой друг а ги виждам от живия живот , който е тук и сега, но някой се опитва да ни го отнеме като ни затваря като овце и ни маскира като роби. А само виж какво се прави в Австрали в името на ковид и кажи , че това е нормално да се случва.

Аз го изкарах леко също, но на моята възраст е нормално. Родителите ми едва оцеляха и лекарите ги спасиха. На мой добър приятел, тъстът му почина. Колеги от работното място също загубиха близки, кой майка, кой съпруг.

От ваксина пък нямам нито един познат или приятел с проблеми.

Моят спор не е дали ваксините действат или не. Според мен по скоро да, колкото другите противогрипни ваксини.

Аз се дразня на хората, които обиждат лекарите и си измислят жалки и гнусни истории как ги убивали с кислород, което е новата глупост, явно никога не са виждали такава машина и как работи.

Иначе съм против повечето мерки, защото са противоречиви и не виждам смисъл и логика в тях. Един вид за едни може, за други не..

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 08 окт 2021 17:13

Има една много готина карта в Чичко Гугъл, та по нея си съперничим само с африканските държави по-процент ваксинирано население.
С тези, които сигурно едно 80% нямат достъп до здравеопазване.
Бананова република.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 08 окт 2021 19:20

Soulen написа:Тея глупости от ФБ с убийство в болниците с кислород как може да се споделят тук не знам. Явно има много идиоти на тоя свят. Ваксините дали работят или не, ще видим. Но да се говорят откровени лъжи по този начин е идиотско. Тея хора що не си умряха вкъщи, а отидоха при лошите лекари? Да ви пусна ли мнения на лекари, които в момента ги лекува,т в какво състояние им идват тези пациенти? Как още на снимката лекаря знае, че този човек няма никакъв шанс, но е длъжен да се опита да го лекува. Как се опитва да му повдигне духа, че ще се оправи и т.н, а в действителност знае, че утре ще го изнесат с чувал, защото белия му дроб е съсипан. Имате ли роднини лекари в болниците? Знаете ли какво е положението там?

Това определено ме дразни доста и много пъти се опитвах да го обясня. Когато се прекалява с глупостите и се тръгва в някакви теории за 5г и подобни, само тезата става много по слаба. Същото говорех за онези суеверия и подобни.

Съществения въпрос трябва да е не дали има грип и дали разни вилици се лепят по кожата и подобни, а дали този грип налага някакви ограничения и извънредни обстоятелства. За съжаление дискусията постоянно бяга от тази точка и отива в разни дивотии.

Ето и пострадалите от катастрофи вярват в катастрофите ( и не само тях), но не караме хората да яздят магарета за да няма катастрофи.

----

Кабинетът обмисля да въведе изискването за "зелен сертификат" навсякъде

От една страна върховна глупост и полицейщина. От друга страна това е един вид въздух за много бизнеси, особено предвид това, че реално никой няма да тормози хората за тези глупости.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”