alexdb написа:honda написа:dedra написа:Голяма българска фирма ще налива пари при нас!
Само на мен ли ми направи впечатление думите на К.Баждеков. 3 Пъти гледах интервюто с него и лично аз останах с впечатление ,че не говори за "Палмс Бет" - Първо спомена имента на собственците на "Палмс Бет" ,после отказа да спомене името на компанията (което е напълно нормално,ако компанията е "Палмс Бет" то дали ще споменеш името на компанията или на собственицте и, няма голяма разлика). Другото което ми направи впечатление ,че Баждека ,каза че въпросната компания има разнопосочни дейности. На мен лично не ми известно "Палмс Бет" да има други дейности освен хазарт.
Друго нещо ми направи впечатление- К.Баждеков заяви,че ще бъде на директор до ОС,след което явно ще бъде заменен. Няма никакъв смисъл да вземаш някой на работа и има няма 2 седмици след това ,той вече да знае ,че след 1 месец вече няма да е на работа(като 6 месеца не можаха да намерят такъв човек). И точно този човек се занимава с финансите- на мен ми намирисва ,че се водят преговори не за спонсор.
Не са толкова много компаниите в България ,които могат да отделят милиони. Дали не става дума за много нашумелите напоследък "Еврохолд" - това си е в кръга на шегата.
Еврохолд е фирма пряко свързана с обръчите на ДПС и Пеевски. А тези не са много по даването.
Честно казано не знам откъде имаш подобна информация. "Еврохолд" се появиха в България преди около 25 години . Имат застрахователни компании в десетина държави освен България. Също така са официални представители ( и то от доста години и не само за България) на няколко големи световни автомобилни производители. Не знам да имат нещо общо с АД или с ДП. Самия факт ,че чакаха 3 години държавата да одобри сделката за ЧЕЗ говори ,че не са от "най-близките" до ГЕРБ/ДПС.
На мен не ми направило впечатление АД/ДП да проявяват особен интерес към финансови институции(след КТБ) още по-малко извън България.
Мисля,че е излишно да споменавам ,че придобиването на лиценз за застрхователна компания или банка минава задължително през доста дълга процедура включително и през финансовото разузнаване и щателна проверка на евентуалния нов собственик включително и за свързаност с определени лица. Нещо което според мен АД/ДП се стремят всярчески да избегнат.
Честно казано съм изненадан ,че "ЕвроИнс" скочиха по този начин в енергоразпостранението - с над 1 млрд лева.
Но те си знаят.
До момента обръчите от фирми на споменатите от теб ДПи АД не са показали интерес към компании разполагащи с големи активи(трудно ликвидни) , носещи не много висока(но сигурна ) възвращаемост и изискващи големи първоначални инвестиции. Общо взето до момента те са били на принципа "продавай и бягай" . Докато ЧЕЗ е точно обратното , ако аз бях политик щях да стоя далеч от ЧЕЗ( нищо че може да се печели много добре от дружеството) - даваш много силен коз в ръцете на политическите си противници.