Пагубно е за амбициите ни на Балканите, 'макетата" да останат извън западните структури.
Алтернативата е ясна каква е - На изток. А точно "изтокът" е виновен за отношението на политическата "каста" на юго-запад към нас.
Хубаво би било дори Сърбия да попадне в ЕС, но това е кауза пердута. Те с албанците няма да се оправят никога.
То и сега някои българи пробват да налазят "Македония" икономически, ако са в ЕС, нещата ще се случват далеч по лесно.
Най-малкото няма къде да ходят, в ЕС не се допуска етническа дискриминация и нетолерантност по никакъв повод.
Тъй че, при едно такова положение все повече българи ще надигат глави и няма да се страхуват от произхода си.
Всеки по далновиден човек вижда позитивите за България от членството на С. Македония в ЕС.
Не бива спорът за няколко личности да остави на произвола на съдбата хората с българско самосъзнание там.
Както писах, простотиите на Кремъл и Белград там, няма да се оправят за ден-два, или година-две.
Българизацията на "Македония" минава през дълъг период от време. Няма да е лесен процес.
Но за целта, те трябва да са в структурите, в които членуваме и ние.
Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
Re: Тема за политика - Свят
Влизат в ЕС под благосклонния поглед ня България и викаш спират да пишат в учебниците фашисти, татари и прочие говна и българското малцинство там ще цъфне. На фона на това, че им признаваме всичко каквото казват? Мислиш ли?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
https://bnt.bg/bg/a/chiya-e-tazi-pesen
Изгледайте този филм. И после кажете какво мислите за това кой как е реагирал на проучването на жената.
Изгледайте този филм. И после кажете какво мислите за това кой как е реагирал на проучването на жената.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Ей, к'ва пламенна дискусия за "макетата" се завихрила тук... Я да питам, вие колко често ходите до Македония? Аз отскачах често преди "пандемията" и така и не срещнах "анти-българи", никой не ми е викал татарин, за Гоце изобщо не помня да сме си говорили с някой... Навсякъде съм срещал приятелско отношение, добра трапеза и много разбрани хора. (... а, всъщност, гледали са ме лошо тук-таме, ама не съм сигурен, че беше Македония - едни оранжеви знамена с орли се вееха, едни джамии на всеки 500 метра, едни чечено-подобни типове... И реално не гледаха толкова лошо мен, а Кръста на колата, та не го приемам лично
).
Та... тия работи, дето ги пишете тук - от хора ли сте ги чували, или от политици? Щото второто е съвсем отделен биологичен вид и изпълненията му не бива да се зачисляват на хората (македонци, българи, руснаци, американци и каквито и да е...)
А дали да ги пускаме в ЕС... Вече не знам - руснаците им натресоха "български проблем", американците - "албански проблем", остава Европата ги зарине с 30-те си пола, парадиращи лгбтисти, маскирани ковидисти и вакси-фашизоиди и... Абе братя са, не можем да им го причиним...

Та... тия работи, дето ги пишете тук - от хора ли сте ги чували, или от политици? Щото второто е съвсем отделен биологичен вид и изпълненията му не бива да се зачисляват на хората (македонци, българи, руснаци, американци и каквито и да е...)
А дали да ги пускаме в ЕС... Вече не знам - руснаците им натресоха "български проблем", американците - "албански проблем", остава Европата ги зарине с 30-те си пола, парадиращи лгбтисти, маскирани ковидисти и вакси-фашизоиди и... Абе братя са, не можем да им го причиним...
-
А като ги спряхме, уплашиха ли се ?fcb_bg написа:Влизат в ЕС под благосклонния поглед ня България и викаш спират да пишат в учебниците фашисти, татари и прочие говна и българското малцинство там ще цъфне. На фона на това, че им признаваме всичко каквото казват? Мислиш ли?
Както писах, това с "макетата" и насаденият им манталитет, че сме виновни за цялата им несъстоятелност, е дълга битка.
70 г. се е срало там, няма лесно да се почисти. Но не бива да изпускаме шансът да го направим.
А това може да стане само по два начина, със сила ( никой няма да ни го позволи ) ... С политика+икономика.
При всички положения най-лошият вариант за България е, "Македония" да се върне в лоното на Сърбия и Русия.
Междудругото, гърците също направиха компромис.
Преди 10-15 г. те не искаха въобще да се използва думичката "Македония", ама виждаме, че не ги огря.
Пък 2-ри път имаме и това, че "макетата" продължават да смятат Ал. Македонски за свой човек. В това гърците въобще не успяха да им повлияят, но пък и едвали са се опитвали кой-знае колко.